Biba_with_Book komentáře u knih
Hodne ctive, hodne psychologicke..tak strasne moc jsem si prala, aby se Luke probral. Ta zaverecna pasaz, kdy ho vlci vytim hledali, mi rvala srdce.
Autorka se s otazkou zivota a smrti popasovala opravdu dobre. Citlive tak akorat, aby ctvrtina knizky nebyla jenom o knuceni a narikani.
Chapu, ze tohle je citlive tema...asi jsem neempaticky, studeny psi cumak, protoze mi to proste prislo jako nerealna, preslazena, cervena knihovna..neverim, ze v dnesni dobe (kdy jsou schopny se dva rozejit i kvuli malichernosti), by nejaky muz snesl kdyby se k nemu partnerka chovala stejne jako Quinn a jeste ji stale tak vroucne miloval.
Tak tenhle typ knizek muzu.
I kdyz Karikova Trhlina byla o chloupek lepsi, stejne jsem se nemohla odtrhnout. Ocenuju kratke kapitoly, jejichz konec byl temer vzdycky napinavy a musela jsem cist dal a dal.
Tohle se hrozne tezko hodnoti a ani to delat nebudu.
Caitlin je mi neskutecne lito za to, jakymi hruzami si musela projit. Ano, jako mala holka byla naivni..ale na druhou stranu, nemeli bychom to soudit ocima dospelych lidi.
Jeji rodice by v te dobe zaslouzili ranu pesti, mozna by se jim v tech makovicich rozsvitilo.
Takovy lepsi prumer, rekla bych. "Nenadchne, neurazi". Misty napinave, misty rozvlacne.
Tak uplne mi to nesedlo.
Misty mi to prislo tak prekombinovane a pritazene za vlasy, ze se mi ani nechtelo ve cteni pokracovat. A jako bonus jsem to ani cele moc nepochopila; coz muze souviset s tim, ze me to nebavilo a nemohla jsem se poradne zacist a soustredit.
Na tohle jsem se celkem tesila vzhledem k minulym udalostem, ktere zasahly cely svet, ale jsem dost zklamana. Do jednotlivych postav jsem se vubec nedokazala vzit; ac se autor snazi postavu detektiva vykreslit velice charismaticky, vubec na me tak nepusobil.
Pandemie mi tam celkove prisla takova okrajova, upozadena..nazev "Karantena" mi prijde dost zavadejici..spis mi prislo, ze se autor pokousi o beckovy horor (ten konec mi prisel fakt laciny). A taky me dost iritovaly ty popisy ulic jakmile se nekdo nekam hnul.
Za me opravdu hodne nepovedene.
Hrozne zvlastni knizka, jakoze na povrchu "haha", ale pod povrchem skupinka zvlastnich lidi, kteri jenom hledaji svoje misto na slunci.
Jednu hvezdicku ubiram za obcasnou chaoticnost.
Dej mel spad, linka tri postav byla napinava, ale taky mi to prislo vic jako roman nez thriller. Zaver taky celkem povedeny..mozna jenom kdyby autorka vybrala sympatictejsi postavy...
Jinak tema hodne zajimave..taky jsem dost skeptik co se socialnich siti a hlavne Instagramu tyce...dost uz o tom vypovidala ta pasaz, kdy si Audrey stezovala na osamelost i pres velky zastup followeru..k cemu jsou pak nejaci virtualni followeri, kdyz clovek nema komu zavolat, s kym si popovidat....k nicemu, presne tak.
Ja vlastne nevim co si mam o tom poradne myslet. Na jednu stranu hrozne ctive, dobre zpracovane kapitoly..na druhou stranu mi na tom neco nesedlo a nedokazu rict co presne..mozna to, ze mi to prislo trosku pritazene za vlasy..nicmene bavilo me to, ztrata casu to rozhodne nebyla.
Libilo se mi to, nemohla jsem se odtrhnout a v zasade nemam ani co vytknout. Zpocatku jsem mela trochu binec v souvislostech a kdo je kdo, ale s kazdou dalsi strankou se to usazovalo.
Zajimave tema, ale taky mi tam neco vadilo a nedokazu presne rict co, mozna to preskakovani a zmatene myslenky hlavni postavy. A taky ten otevreny konec, ted si budu muset precist dalsi dily :)
Moje prvni prectena knizka od tohoto autora. Zpocatku jsem se trochu bala poctu stran - jestli to bude mit spad, nebude to moc zamotany atd, ale uz od prvni stranky jsem se nemohla odtrhnout. Nechapu, jak dokazal udrzet napeti celych 550 stran, ale klobouk dolu teda.
Hlavni pripad, vedlejsi pripad pozaru, osobni zivoty vsech postav - vsechno skvele vyvazene.
Jak uz zde bylo zmineno - neprislo mi to moc ani jako thriller, ale jako popis nouzove situace a jeji reseni.
Asi tak do pulky mi trvalo nez jsem se do toho dokazala poradne polozit, ale pak uz se to cetlo samo.
Davam 4 hvezdicky, protoze neco mi tam proste chybelo.
Na to, jak mam tuhle autorku a knizky z psychiatrickeho prostredi rada, tak tentokrat jsem zklamana. Taktez jsem cekala vic "mumlajicich pacientu" a mene popisu osobniho zivota hlavni postavy. Cele mi to prislo takove prumerne, divne uchopene..skoda.
Faktem je, ze se to cetlo samo. Druhym faktem je, ze ani jedna postava mi nebyla sympaticka. Ale prijemna oddychovka to byla, to zase jo.
Prumer az lehky podprumer.
Cele mi to prislo pritazene za vlasy, nelogicke...nic to ve mne nezanechalo, za dva dny uz nebudu vedet o co vlastne v pribehu slo.
Tato knizka by opravdu mela byt zarazena mezi povinnou cetbu.
Takove mnozstvi znicenych zivotu kvuli nejake prasive ideologii..je treba si to pripominat a nove generace o tom ucit, aby se historie nemohla uz nikdy opakovat.
Nic moc musim rict. Ani jedna postava mi nebyla sympaticka, dej dost pritazeny za vlasy a z toho zaveru se mi slusne rozjela cukrovka.
Jak uz tu bylo napsano - zacatek celkem zdlouhavy, ale vubec mi to nevadilo. Uzivala jsem si popisy treskute zimy a Kateino seznamovani s kolegy a se stanici.
Postav tam bylo tak akorat, vzajemne se mi nijak nepletly...a taky se mi az do posledni chvile nepodarilo odhalit vraha :)