bigbabe komentáře u knih
Výborně zpracovaná kniha a hlavně se mi dostalo do ruky nové vydání z roku 2018 a proto jsou informace čerstvé. Všechny podstatné informace, které cestovatel potřebuje.
Velice zajímavá kniha pro ty, co potřebují rady jak cestovat. Ať už s dětmi nebo bez dětí. Ale čekala jsem víc cestopis.
Velice příjemná, zajímavá kniha. Potěšilo mě spousty map, aby si to člověk uměl i vizuálně představit. Potěšilo mě, že si člověk mohl spojit různé události a osobnosti v jednom čase ale v jiných částech zeměkoule, protože často čtete dějiny toho a dějiny toho a nespojíte si v hlavě, co se dělo ve stejné době na druhé straně.
Ani nevím, jak si mi tato kniha dostala do ruky. Velice jí oceňuji, protože spousta zeměpisných, vlastivědních, turistických knih je psáno velice ustrnutě.
Zde je kromě základních informací i kdo zde žil, co se tu za historii stalo, jak pohoří vzniklo, kam tečou místní řeky a spousty dalšího.
Moc hezky napsaná a poučná kniha.
Ráda čtu cestopisy a tento je jeden z těch lepších.
Vtipné, přiměřeně stručné i obsáhlé, souvislé. Pár fotek, jen ta mapa od kam a kde autor bloudil.
Jinak super.
Ze začátku možná trochu složitější se naladit na styl psaní, ale potom to stojí za to.
Dost k zamyšlení
Bohužel mě kniha moc nenadchla, asi jsem už stará a všechny tipy a vychytávky znám. A např. příprava domácího kečupu z kupovaného protlaku mě neoslovila.
Další dětská kniha, vracím se do dětských let. Ale tato je opravdu moc krásná, stručné, ale poučné. Velice oceňuji, žádná učebnice, ale zábavně i s obrázky seznámí se slavnými českými osobnostmi. Obsahuje vše, co bych si od takové knihy představovala.
Jako obvykle nevím, proč jsem si před dávnými lety dala tuto knihu na seznam, že si ji chci někdy přečíst. Ano, nejsem dítě, ale žabákova dobrodružství? Spíš dobrodružství krysy a krtka, ale to je jen detail. Možná jako dospělý to člověk vnímá jinak, ale nevím, jak to čtou děti, je to zvláštní styl. A také možná zvláštní překlad nebo nevím, jestli to bylo i v originále. Krysa o zvířatech mluví jako ... člověk by řekl, člověk by udělal, možná bylo původně one would be ... je to matoucí, když pak mluví i opravdu o lidech
Nejsem dítě, tak nevím, jak ohodnotit. Půjčila jsem si od kamarádky, abych měla něco do ČV (ale stejně si asi najdu ještě další). Nevím pro jak velké děti to je, ale je to hodně stručné.
Jo, bohužel pravdivá kniha, ale i v tom, že tomu nikdo nezabrání, buď ze stranu z toho psychopata nebo proto, že to prostě včas nerozezná a je pozdě.
Pro oddech v čekárně nebo kdekoli, kde potřebujete vyplnit čas jsou tyto knihy, které jsou z blogu někoho velice ideální a proto je mám ráda.
Z toho jsem si krom zkušenosti s autismem odnesla jedno moudro.
Někdy nestačí jen nedělat nic špatného, ale občas je potřeba udělat i něco dobrého.
Není to první kniha na toto téma, protože se snažím zorientovat. Což opravdu není lehké, když tento "problém" je starý 3-4 tis. let. Co se týká této knihy, tak relativně lehce (nijak odborně) vysvětluje historii, vztahy, proč to nejde, atd. Autorka se občas nevyhýbá subjektivnímu názoru, ale protože na to už na začátku upozorňuje, tak bych jí to určitě nevyčítala. Ke konci knihy jsem měla pocit, že si ale trochu protiřečí v názoru, proč v této oblasti jsou problémy a jak je řešit. Ale vzhledem k tomu, že to není jednoduchý problém, tak se do toho člověk může sám zamotat.
Taková klasická oddechovka, nenadchne ani nezklame. Ze začátku jsem to chtěla odložit, byla jsem zmatená z postav a období událostí, pak se to tak nějak propojilo, chvilku to mělo dobrý děj, ale pak to rychle a divně skončilo.
Přiznám, že po předchozím přečtení komiksové verze jsem trochu přeskakovala odstavce. Protože v té krátké verzi bylo vlastně vše. Ale tématem a stylem psaní jsem byla zklamaná. Je to trochu jako Kafka s příměsí sci-fi a to prostě nedávám.
Velice zajímavý cestopis z pohledu amerického cestovatele. Jen je potřeba brát v úvahu, že je již trochu starší, takže některá číselná nebo i jiná fakta nebrat za bernou minci.
Jinak i přesto, že docela dlouhé, tak zajímavé.
Velice příjemná kniha i když o nepříjemných věcech, zvláště o covidu. Krátká zamyšlení nad covidem, láskou, světem, vztahy mezi lidmi, rodiči.
Sice kniha pro děti, ale občas si člověk potřebuje doplnit znalosti tímto způsobem. Půjčuji takové knihy mé mámě, která je už skoro jako dítě a ráda si je pak prolistuji také.
Velice suprově zpracovaná kniha a je tam asi opravdu vše, co by člověk o některé zemi měl vědět.
Dlouho, dlouho jsem tuto knihu měla na seznamu, že si ji chci přečíst. A právě teď asi nebyla vhodná chvíle. Zřejmě jsem před těmi mnoha lety o toto téma měla zájem, teď ne. Na knize je poznat i její datum vydání, protože informace je to, co stárne okamžitě. Styl psaní mě také nezaujal, stále se opakovalo dokola již řečené/psané.
Výborné vyprávění jako vždy a zajímavá kultura, to Japonsko.
Jen, co mi občas v těchto knihách chybí, je víc map, aby člověk věděl, kudy kam.