bjorn1322 bjorn1322 komentáře u knih

Xenos Xenos Dan Abnett

Po dlouhé době zase WH40k a nemám k příběhu žádných výtek - ale šílené bylo stálé zaměňování "jsme" za "jsem" . No zkrátka věty ve stylu - "Všichni jsem skočili za roh" - jsou prostě brutálně mimo.

28.01.2022 4 z 5

Strach a hnus v Las Vegas Strach a hnus v Las Vegas Hunter Stockton Thompson

Hledání amerického snu ve Vegas a se slušnou dávkou LSD, meskaly, a čert ví s čím vším ještě, v krvi. No zkrátka Huntr S. Thompson

26.01.2022 5 z 5

Bratrstvo neohrožených Bratrstvo neohrožených Stephen Edward Ambrose

Přečteno během 12 dní ve volných chvílích, kterými teď zrovna moc neoplývám.
Hodnotím plným počtem - kniha z mého pohledu nemá chybu.

--- "Když tak přemýšlím o těch časech v rotě E, napadá mě, co jsem odpověděl svému vnukovi, když se mě zeptal: ,Dědo, ty jsi byl ve válce hrdina?'
,Ne,' odpověděl jsem, ,ale sloužil jsem v rotě, kde bylo hrdinů plno.' "
Mike Ranney ---

24.01.2022 5 z 5

Wabi Ryvola: Poselství 2 Wabi Ryvola: Poselství 2 Petr Růžička

Co napsat? Jedině, že kniha obsahuje 444 stran kvalitní muziky.

11.01.2022 5 z 5

Mein Kampf Mein Kampf Adolf Hitler

Knihu hodnotím z historického hlediska.

27.11.2021 3 z 5

Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Výborná kniha, vřele doporučuji.

23.11.2021 5 z 5

Slovácko sa súdí aj nesúdí Slovácko sa súdí aj nesúdí Zdeněk Galuška

Tož toto si prečíst musíte!

08.10.2021 5 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Má první četba Tolkiena a prostě nemá chybu.

31.08.2021 5 z 5

Zelená míle Zelená míle Stephen King

Jedna z nejlepších Kingových knih - tedy lépe řečeno jeden z nejlepších příběhů, když se jedná o souborné vydání šestice knih :-)

31.01.2021 5 z 5

Den pro šakala Den pro šakala Frederick Forsyth

Opět jeden "příběh", který znám prvně z filmového zpracování z roku 1973. Po přečtení této skvělé knihy mi v mysli leží tyto dvě myšlenky: Kdo byl onen "Chacal"? A chtěl bych se o něm dozvědět víc!

21.01.2021 5 z 5

Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Prostě skvělá kniha, kterou by měl přečíst každý.

16.01.2021 5 z 5

Tankerka Jedna Tankerka Jedna Alan Martin

Komiks, který musíte mít! Nebudu nic prozrazovat těm co TANK GIRL* neznaji :p

08.01.2021 5 z 5

Pět neděl v baloně Pět neděl v baloně Jules Verne

Verne, k tomu není co dodat :-)

11.12.2020 5 z 5

Spasitel Duny Spasitel Duny Frank Herbert

Natěšen z prvního dílu, jsem se vrhnul na "Spasitele". Spasitel Duny je něco horší než Duna, ale furt je to kvalita.

01.12.2020 4 z 5

Duna Duna Frank Herbert

Do dnešního dne mohu říci, že jsem znal Dunu pouze z filmového zpracování (od Davida Lynche - zkrátka the best!). Jsem rád, že jsem se ke knize (tedy knihám - vezmu tuto ságu pěkně v jednom tahu) konečně dostal a byla to jízda na plné sci-fi obrátky a samou nedočkavostí načínám Spasitele Duny.
--- Bůh stvořil Arrakis, aby vychovával věrné ---

24.11.2020 5 z 5

Opráski sčeskí historje f koztce Opráski sčeskí historje f koztce Jaz

Humor je lék a s Opráski se léčí jedna báseň...

09.09.2020 5 z 5

Válkotvůrci Válkotvůrci František Kotleta (p)

Kotleta - jak to jen říci - propečená tak akorát :-)
Ale dost kulinářské hantýrky. Že je to raná tvorba? No a co! Kotleta je holt Kotleta - a je to znát. Povídky mají hlavu i patu a pro fandy tohoto autora nutnost k přečtení. Velké plus, že tato kniha vyšla ne jen elektronicky, ale i na papíře - já osobně ji dnes po přečtení zařadil do sbírky k ostatním "KOTLETOVKÁM".

03.09.2020 5 z 5

Underground Underground František Kotleta (p)

Zkrátka Kotleta jak má být...

16.07.2020 5 z 5

Prokletá vůně hor Prokletá vůně hor Wabi Ryvola (p)

25 povídek nezapomenutelného Wabiho, toto zkrátka stojí za přečtení.

25.05.2020 5 z 5

Hrůzný čas: Strach ve světě science fiction! Hrůzný čas: Strach ve světě science fiction! Martin H. Greenberg

Knihu jsem pořídil kvůli povídce Kdo je tam? Dle mého názoru vynikající kniha s vynikajícími povídkami, která stojí za přečtení.

20.05.2020 5 z 5