bleska bleska komentáře u knih

Smrtonoš Smrtonoš Agatha Christie

Duchařské, temné příběhy mi pro styl Agathy nesedí. Kniha mě moc nezaujala. A to jsem velký obdivovatel a fanoušek královny detektivek. Je to pro mě tak trochu důkaz toho, že i mistr tesař se může utnout.

16.10.2017 1 z 5

Motivační lži: Proč jen pozitivní myšlení nefunguje? Motivační lži: Proč jen pozitivní myšlení nefunguje? Steffen Kirchner

Souhlas s Vladimírem.
Zcela osobní přístup k tématu seberozvoje od autora hodnotím velmi, velmi vysoce. Píše o vlastních zkušenostech o tom, čemu může věřit a co jsou jen poloviční z kontextu vytržené "pravdy". O knihy s tímto tématem není nouze, ale jen málokterá je skutečně kvalitní. Tahle určitě je.

16.10.2017 5 z 5

Zajíc v pytli Zajíc v pytli Joanna Chmielewska (p)

Naprostý souhlas s předchozími komentáři. Zpráva od nebožtíka mě nadchla! Četla jsem ji asi 3x a vždycky se bavila a ohrožovala okolí výbuchy smíchu. Ale tohle? Pointu jsem vážně nepochopila, a nevím jestli je chyba na straně autorky nebo překladatele, ale když se stránky hemží zdrobnělinami jmen, Mařenek a Mariánků atd. i když jde o dospělé lidi, tak sorry.... ale tohle fakt nemusím.

13.09.2016 1 z 5

Výlet do Španěl Výlet do Španěl Karel Čapek

Výborné oddechové čtení na léto. Vtipné, popisné a přitom nijak únavné. Hned bych se do těch exoticky znějících míst rozjela! Taky by mě docela zajímalo, jestli sevillanky ještě stále nosí běžně mantily. A jeho snaha popsat nepopsatelnou nádheru zdobné maurské architektury je roztomilá. Vše doplňují moc hezké jednoduché kreby samotného autora.

14.08.2015 5 z 5

Tichá srdce – kláštery a jejich lidé Tichá srdce – kláštery a jejich lidé Alena Ježková

Velmi hezky zpracované. Krásné fotky. Asi je dobře, že autorka není z církevního (katolického) prostředí. Má větší nadhled a odstup a to knize prospělo. Zároveň je to ale velmi niterné a citlivě zpracované. Velká poklona a dík za tuto práci.

15.05.2015 5 z 5

Vychoval mě gangster Vychoval mě gangster Père René-Luc

Autor je nepochybně charismatickou osobností. Knížka mě ale trochu zklamala. Čekala jsem trochu větší vhled do jeho nitra, příběh obrácení puberťáka v jediné chvíli mi nepřišel moc věrohodný. Některé pasáže mi přišly jako ohraná klišé. A konec až příliš idylický. Nevím, jestli by tato kniha dokázala mladého člověka inspirovat k hledání Boha. Snad ano.

19.08.2014 3 z 5

Deník Michelangela blázna Deník Michelangela blázna Rolando Cristofanelli

Strhující od začátku do konce! Dokonce jsem v jednu chvíli nepochybovala o tom, že vše psal skutečně Michelangelo! Nádherný vhled do nitra umělce, který svá díla "rodil velmi těžce".

24.05.2014 5 z 5

Co dělá z chlapců muže Co dělá z chlapců muže Bret Stephenson

Kniha naprosto nezbytná pro lidi pracující s mládeží. Sice je zasazená do reality USA, ale i u nás už je některé prvky hodně vidět. Přeplněná vězení, výchova trestem, která nikam nevede, jen k pokřivení lidské duše. Mladí "nedospělí" muži, kteří mají strach převzít zodpovědnost. Určitě doporučuji i pedagogům a rodičům (nejen) synů.

16.08.2013 5 z 5

Cesty víry Cesty víry kolektiv autorů

Na tuhle nenápadnou knížečku jsem narazila úplnou náhodou. Nabízí pohled na život a víru z různých úhlů. Tak jako my lidé jsme každý jiný, každý si k víře hledá jinou cestu.
Nejvíc mě asi oslovila část, kterou napsal Ivan Štampach:
"Jakého boha, kdo z nás má, to se dobře pozná na tom, co s námi naše víra činí. Je to víra v Boha či možná jen víra o Bohu, který život usnadňuje. Takto věřící si může žít pohodlně. Nemusí nic řešit, nic hledat. Za nic nemusí převzít zodpovědnost. Má své jisté, má vystaráno. Může se pobaveně usmívat nad těmi, kdo pracně hledají pravdu, kdo se pracně orientují na složitých životních cestách.
Je také víra, která chce vést do nebe tím, že dělá ze života na zemi peklo. Tito lidé žijí v úděsu z nebeského tyrana a jakmile k tomu mají příležitost, sami podle jeho vzoru tyranizují své bližní. Pokládají za své životní poslání umravňovat lidstvo."

16.08.2013 5 z 5

Mezi duší a Duchem - enneagram a křesťanská spiritualita Mezi duší a Duchem - enneagram a křesťanská spiritualita Denisa Červenková

Vhodné pro každého, komu není úplně odporné slovo "bůh" a chce jít cestou sebepoznání.

11.06.2022 5 z 5

Typokniha: Průvodce tvorbou tiskovin Typokniha: Průvodce tvorbou tiskovin Filip Blažek

Mňam! 8-)

11.06.2022 5 z 5

Poslední revoluce: Jak jsme žili (1985-1992) Poslední revoluce: Jak jsme žili (1985-1992) Martin Komárek

Užitečný dokument o historii. Občas mi vadilo, když byla fotografie umístěna přes dvě strany a díky vazbě skoro nebylo poznat co je uprostřed.

Vždyť je to hračka Vždyť je to hračka Agatha Christie

Tak tady mě Lady Agatha opět zcela dostala! Excelentní, i když překvapivě nikdo ze známých postav zde není. Možná mohla bývalého policistu Luka trochu víc vykreslit, ale to už jsou detaily. Musela jsem se podívat, kdo je vrah! Prostě to nešlo vydržet...

06.07.2020 5 z 5

To opravdové zůstává To opravdové zůstává Denisa Červenková

Velmi zajímavý příběh člověka, který svůj život zasvětil duchovnímu doprovázení. Zdálo by se, že v tom měl jasno už docela brzy, ale život přináší nejedno překvapení. Jan Šedivý se toužil v mládí stát členem jezuitského řádu. V roce 1967 bylo v tehdejším Československu něco takového nemyslitelné, proto emigroval. Studoval teologii na zahraničních univerzitách a když se měl stát knězem zamiloval se a oženil. Během dalších let pracoval v Bavorsku ve farnosti a to ho nakonec přivedlo znovu na cestu hluboké spirituální zkušenosti a k povolání duchovního doprovázejícího.

18.06.2020 4 z 5

Deštník z Piccadilly Deštník z Piccadilly Jaroslav Seifert

Poetické.

15.06.2020 3 z 5

Logo & Corporate Identity Logo & Corporate Identity Ondřej Kafka

Velmi praktická publikace v češtině. V angličtině jsou takových tuny, bohužel náš knižní trh stále pokulhává.
Knihy je hezky členěna do samostatných oddílů. Také srozumitelně vysvětlí, proč že to jako nějakou grafickou identitu firma vůbec potřebuje.

19.05.2019 5 z 5

Zase ona: Zrození Meryl Streep Zase ona: Zrození Meryl Streep Michael Schulman

Naprostý souhlas s komentářem níže od Mattyho.
Meryl mám velmi ráda a obdivuji její herectví. Proto mě kniha velmi zklamala. Až na pár zajímavých faktů, které jsem nevěděla, mi nepřinesla nic nového a tristní chyby v překladu, co k tomu dodat...

19.05.2019 1 z 5

Sešli se v Bagdádu Sešli se v Bagdádu Agatha Christie

Výborná kniha na léto. Napětí, láska, zrada, a ještě k tomu krimi zápletka.

16.10.2017 3 z 5

Karibské tajemství Karibské tajemství Agatha Christie

Klasická oddechová krimi.

16.10.2017 3 z 5

Omyl komisaře Palmua Omyl komisaře Palmua Mika Waltari

Zajímalo mě, jak pojal detektivní žánr autor mých TOP TEN knížek, "Jeho království" a "Egypťan Sinuhet".
Rozhodně nezklamal. Zábavné a napínavé.

13.09.2016 3 z 5