Boogi Boogi komentáře u knih

Zazářit Zazářit Jessica Jung

Tahle knížka vám úžasně ukáže i odvrácenou tvář K-popu, ne jenom to, co se odehrává před kamerami. Vzhledem k tomu, že ji napsala bývalá K-popová hvězda je to tedy více než věrohodné. Příběh byl naprosto úžasný a Rachel jsem si okamžitě zamilovala. Na to, že Jessica není vystudovaná spisovatelka, je tahle kniha naprosto úžasná. Rozhodně doporučuju všem, nejen fanouškům K-popu.

12.08.2023 5 z 5

Já, Smrt Já, Smrt Aleš Novotný

Tahle knížka mě připravila o všechna slova. Až do poslední chvíle nevíte, kdo vlastně za to všechno může. Ze začátku se mi sice trochu pletly postavy, ale po pár kapitolách jsem se v nich zorientovala a myslím, že to, že byl vyprávěn z více úhlů pohledu, celému příběhu přidalo na napětí.

20.07.2023 5 z 5

Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

První půlka knihy mě bavila, ale ta druhá... Je mi jasné, že politika do téhle knihy prostě patří, ale podle mého názoru jí tam bylo až moc. Vztah Alexe a Henryho byl v knize jenom jako nějaká vedlejší událost a ani nebyl nějak extra zajímavý. Tuhle knížku jsem si opravdu chtěla přečíst a také jsem se na ni těšila díky všem těm pozitivním recenzím. Bohužel musím říct, že mě hodně zklamala a znova bych ji už nejspíš nikdy nečetla.

05.05.2023 3 z 5

Tiny Pretty Things Tiny Pretty Things Dhonielle Clayton

Nikdy bych nečekala, že mě tak chytne zrovna knížka o baletu. Dlouho jsem její přečtení odkládala, ale když jsem se k tomu konečně dokopala, nemohla jsem uvěřit, jak skvělá to je knížka. Byla plná intrik, nenávisti, soutěživosti, komplikovaných vztahů a taky trochu ukázala, jak to funguje ve světě profesionálního baletu. Už se těším na druhý díl, doufám, že bude stejně úžasný jako tento!

12.03.2023 5 z 5

Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

(SPOILER) Kniha nebyla vyloženě špatná a svým způsobem mě i bavila. Ale měla docela předvídatelný děj a některé části byly docela o ničem. Jediný nečekaný zvrat byl na začátku knihy, když se Morgan dozvěděla o manželově nevěře.

12.03.2023 3 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

3,5*

Ale jo, nebylo to špatné. Jediný problém jsem měla s tím věčným fňukáním hlavních postav. Sice si po chvíli zvyknete ale pak je to ještě otravnější než předtím. O hokeji jako takovém se tady moc nemluví, spíš jde o to, že hlavní hrdina je hokejista a občas se zmíní jeho kariéra nebo nějaký marketing okolo, ale na samotnou hru hokeje skoro nikdy nedojde. Na Stevie mě vytáčelo její neustálé stěžování si na váhu. Nebyla kapitola (někdy pomalu stránka), aby to tam nebylo zmíněno.

Kdyby knížka měla o cca 170 stran míň možná by bylo hodnocení vyšší, ale to zůstane navždy nezodpovězené. Druhý díl, který vychází v listopadu si určitě moc ráda přečtu.

25.10.2024 4 z 5

Jen pět přežije Jen pět přežije Holly Jackson

Do první půlky si říkáte, že je to strašně zdlouhavé, ale druhá polovina vám to všemi dějovými zvraty bez problému vynahradí. Moc se mi líbilo, že byl děj rozdělený po hodinách, lépe se v něm orientovalo. Poslední hodina byla naprosto šokující, nic z toho jsem absolutně nečekala. Za co tedy ubírám jednu hvězdu? Odpověď zní: Red. Sice je hlavní hrdinka ale příběhu nic nedodala a bylo to jako by pořád říkala, myslela a dělala to samé.

06.10.2024 4 z 5

Beladona Beladona Adalyn Grace

Dokonalá knížka z gotického a temného prostředí. Nečekala jsem, že mě to tak chytne ale stalo se. Konec byl naproto nečekaný a neuhádla bych to ani kdybych se hodně snažila. Plus byla taky romantická linka mezi Signou a Smrtonošem, která byla do příběhu krásně zapracovaná. Už se nemůžu dočkat na vydání druhého dílu.

29.08.2024 4 z 5

Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Ana Huang

Přečtním téhle knížky končím se čtením série Twisted (ano, četla jsem ji úplně napřeskáčku). Samotná zápletka mě tak moc nenadchla a klidně bych označila Twisted Hate za můj nejméně oblíbený díl, ale upřímně to bylo oddechové, což bylo přesně to, co jsem po dokončení náročného školního roku potřebovala.

Jules jsem si oblíbila okamžitě, odhalení o její minulosti mi skoro až vyrazily dech. S Joshem to bylo trochu náročnější, ale jak jsem se dostávala dál do příběhu, z většiny jsem pochopila jeho chování.

Upřímně nemám moc co bych vytkla, jen mě to nenadchlo natolik, aby knížka dostala 5 hvěz. Dovolím si zveřejnit svůj osobní žebříček: Twisted Games, Twisted Lies, Twisted Love, Twisted Hate. V téhle sérii si každý najde svoje, celkově jedna z mých oblíbených sérií. Rozhodně bych neváhala a přečetla si ji, ti kteří stále váhají o mnohé přicházejí :)

08.07.2024 4 z 5

Twisted Lies: Lži na ostří nože Twisted Lies: Lži na ostří nože Ana Huang

Na závěr série tohle bylo naprosto úžasné. Moc se mi líbilo, že jsme na konci zjistili, co se událo v životě ostatních párů a postav.

Když jsem začínala číst, věděla jsem, že knížka má spíš pomalý rozjezd, ale tohle bylo extrémně pomalé. Nebyl to zásadní problém, ale v některé momenty bylo únavné číst skoro pořád to samé dokola.

Zvraty v ději tady byly na nepřemožitelné úrovni, rozhodně se jimi nešetřilo. Další plus pro mě bylo to, jak se charaktery postav vyvíjely a měnily k lepšímu. Sice u mě stále vede Twisted Games, ale i tohle byla topovka.

02.07.2024 4.5 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Tak kde začít. Po téhle knížce jsem sáhla hlavně proto, že byla tenká a vypadala, že se bude číst snadno a rychle. Ovšem opak byl pravdou. Musela jsem se do ní vyloženě nutit.

Hned na začátku se mi zdálo divné, že by se po týdnu někdo dal dohromady, ale byla jsem ochotná to přetrpět. Jenže jakmile se ukázalo, že jde dost možná o téma učitel X studentka? To jsem si říkala, že toto nebude dobré. A nepletla jsem se.

Layken byla nesnesitelně sobecká. Kdo by čekal, že se jeho partner vzdá práce, která živí jeho i jeho mladšího sourozence? Taky byla přehnaně zlá na svou mámu (ano, měla těžké období, ale ne vždycky se všechno točí jen kolem tebe), která se ze všech sil snažila poskytnout svým dětem alespoň o trochu lepší život.

Na Willovi mě štvalo, jak jí pořád dával falešně naděje. Měl jí prostě říct, že s ní být nemůže, ale on to sám sobě s radostí komplikoval. Občas se mi zdálo, že Layken i trochu využíval.

Je spousta dalších drobností, co mi na tomhle vadily. Jsem dost zklamaná, protože od Colleen jsem toho četla už dost a zatím se mi zdála jako dobrá autorka. Možná to nebyl úplně můj styl no.

23.06.2024 2 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Tuhle knížku si musí nutně přečíst každý kdo miluje Selekci. Hlubší seznámení s některými postavami vám pomůže pochopit jejich rozhodnutí a mnoho dalšího. Sice mě někdy trochu mrzelo, že čás vyhrazená pro určitou postavu končí, ale další příběh mi to vynahradil. Dokonce je tam trochu prostoru pro Celestu, Lucy a pohled do budoucnosti na druhé výročí Americy a Maxona. Bezva taky byl úplný závěr, kde se dozvíme co se stalo se zbytkem Elity po Selekci.

20.04.2024 5 z 5

Čtyři mrtvé královny Čtyři mrtvé královny Astrid Scholte

Na tuhle knížku jsem se hodně těšila a mé očekávání rozhodně nezklamala. Od první do poslední stránky se stále něco dělo a i přes více dějových linek tam nebyl chaos. Posledních asi deset kapitol bylo plné šokujících odhalení a skutečností a i přes slabé pochyby, které jsem v poslední čtvrtině měla knížka dopadla naprosto úžasně.

08.08.2023 5 z 5

Tohle všechno je pravda Tohle všechno je pravda Lygia Day Peñaflor

Tohle byla jedna z nejhorších knihy, co jsem kdy četla. Dala jsem jí šanci tři dny a pak to s ní naprosto vzdala. Ze začátku jsem si říkala: "vypadá to zajímavě, ještě jednu šanci tomu dám", ale prostě to nešlo. Po přečtení jediné stránky se mi zavíraly oči a i když jsem se dostala asi do třetiny, měla jsem pocit, že to dál už prostě nejde. Jsem ráda, že jsem ji měla jenom z knihovny a že jsem si ji nekoupila, jak jsem měla předtím v plánu.

25.06.2023 1 z 5

Rodina především Rodina především Karen M. McManus

Na knihu jsem měla poněkud vysoká očekávání a můžu říct, že je rozhodně naplnila. I přes to bych knihu označila za autorčinu nejslabší. Jako vždy měla úžasnou zápletku i děj, ale občas jsem se v něm ztrácela. Myslím, že některé věci mohly být lépe vysvětlené, protože tam byl trochu zmatek. Jako poslední bych snad vytkla, že konec byl lehce uspěchaný, ovšem i tak to byla úžasná kniha.

27.05.2023 4 z 5

Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Krystal Sutherland

Knížka mě nakonec příjemně překvapila. Hodně jsem přemýšlela, jestli mě vůbec bude bavit, ale nakonec se tak stalo. Chvílemi jsem přemýšlela, že ji odložím, ale dočetla jsem ji až do konce a musím uznat, že to vážně stálo za to. Nečekanou věcí bylo, jak se ke konci začala objevovat citlivější témata, ovšem byla tam skvěle zapracovaná, takže to nijak nevadilo, odvažuju se říct, že to knihu dokonce vylepšilo.

14.04.2023 4 z 5

Hodný holky umírají první Hodný holky umírají první Kathryn Foxfield

Od knihy jsem čekala něco naprosto jiného. Od začátku se mi líbila, v každé kapitole se něco dělo, dalo se to číst, atd. Ale konec se mi zdál nesmyslně uspěchaný a pak jsem se v tom docela ztrácela. Taky jsem nečekala tu nadpřirozenou linku, bez které to ze začátku nedávalo moc smysl. Vím, že kniha tak asi byla naplánovaná, ale konec by přece jen mohl být trochu šťastnější.

08.02.2023 4 z 5

V zámku a podzámčí V zámku a podzámčí Božena Němcová

Já se fakt snažila to alespoň dočíst pořádně do konce, ale nepovedlo se. Od půlky jsem to jenom tak přeletěla očima s tím, že účel to víceméně splní, nikdo se mě už nebude ptát jestli jsem to poctivě dočetla až do konce, hlavně že budu mít ve čtvrtém ročníku 20 knih na seznamu.
Je mi jasné, že nemůžu po knize, kterou napsala Božena Němcová chtít, aby byla napsané hezky moderně, ale tady mi styl psaní a celkově jazyka absolutně nesedl. Často jsem musela větu přečíst několikrát abych pochopila, co že to vlastně znamená, protože její skladba byla úplně pomatená. Příběh mě taky nějak extrémně neokouzlil, prostě typická skoro-pohádka o dřívější době (bohatí se mají dobře, mezitím co chudí trpí, všichni chudáci jsou víceméně hodní a poctiví, ale boháči jsou zlí a nepřející). Nepřišlo mi na tom nic zajímavého a upřímně mě mrzí že jsem s tím vůbec ztrácela čas.

05.01.2025 2 z 5

Jsem zlomená Jsem zlomená Tahereh Mafi

Tohle bylo o tolik lepší než první díl! Z počátku jsem byla trochu skeptická, protože děj byl celkem nezajímavý a hodně se opakoval ALE od chvíle kdy na scénu přichází Aaron... Už od prvního dílu mi lezl krkem Adam, takže když se s ním Juliette rozešla, měla jsem hroznou radost. Tu trochu zchladilo to, jak o něm pomalu do konce knížky básnila a dokola opakovala jak je úžasný a jak moc ho miluje. Každopádně mám radost, že jsem se nezalekla ani rozporuplných recenzí a do téhle knížky se pustila.

30.12.2024 5 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

Podle ohlasů jsem čekala, že bude druhý díl ještě lepší než první, ale nebylo to tak. Byl to spíš takový mezičlánek mezi prvním a třetím dílem. I tak jsem si ale čtení užila a musím uznat, že se tady přece jen objevilo trochu víc tolik očekávané romantiky.

29.09.2024 4 z 5