Brunnetka

Začátek nic moc. Trvalo to, než se děj rozjel. Ale pak mě to chytlo a dočetla jsem to během chvíle. Příběh by měl určitě větší potenciál, kdyby se různé věci vysvětlily lépe, ale na druhou stranu to možná dodává ten punc tajemna. Za ten dlouhý začátek dávám čtyři *, i když po dočtení jsem koketovala i s pěti... Ale přeci jen jsem tu knížku otevřela už dřív a nechytla mě. Teď jsem vydržela a dobrý, ale trvalo to...

Tohle mě nebavilo. Jak měl první díl nápad a spád, tak tady se to motá jen kolem Kashe a ten když si pískne, tak Bailey dělá co on řekne. O ničem. Proto dávám dvě *.

To byla jízda :) Od první stránky mě to chytlo a nepustilo! Dobře se to čte, děj má spád, nejsou tam žádný vsuvky, který by děj natahovaly, naopak. Každá stránka byla zajímavá.
Nevím proč to má tak nízké hodnocení, zásadně komentáře nečtu, dělám si úsudek svůj. A je to jedna z těch knížek, která je od začátku zajímavá, žádný sáhodlouhý úvod, žádný popisovací scény, ale hned rovnou do děje. Za mě super oddechové čtení. Mohla jsem "vypnout" a prožívat život Bailey.

Pěkný příběh. Je víc takový dětský než Hunger Games, ale aspoň se dá snáze pochopíit...
Ta myšlenka, že existuje jiný svět pod zemí, se mi líbí. Je to něco nového. Jazyk švábů b boží, ten mě bavil. Nebo možná ne jazyk jako styl mluvy... Autorce rozhodně nechyběla představivost s různým pohledem na svět.
Dám šanci i druhému dílu :)

Mám ráda takové ty letní oddychovky, ke kterým patří i tato kniha. Děj má švih, situace jsou zamotané a celkově se kniha "čte sama".

Základní přehled různých závislostí a návykového chování. Tím že kniha není nijak zbytečně obsáhlá, tak se tím dá prokousat celkem snadno...

Filmovou pohádku jsem sledovala už ve fázi natáčení v pořadu "Jak se točí pohádka" a s napětím očekávala film jako takový. Když byla možnost pořídit si knihu včetně podpisů - neváhala jsem :) Doufám že něco vyjde i k druhému dílu, který se právě teď dokončuje...

Knihu jsem musela přečíst povinně ke zkoušce. Za mě je to pouze výčet různých teorií a co o tom kdo napsal. Neoslovila mě, čekala jsem něco jiného.

Asi špatné rozpoložení při čtení, ale pro mě tedy děs. Nejen že jsem nepochytila absolutně smysl knihy, ale ani jsem nebyla schopná říct u zkoušky o čem kniha byla. Možná v budoucnu pochopím, o čem je psáno. Za mě nejslabší kniha z mého seznamu ke zkoušce.

Strohý výčet života s ohledem na počasí a věci (např. povodně), které ovlivňují život sedláka. Pro mě nezajímavá knížka, avšak přínosná, neboť i takhle se dají psát paměti :)

Tyhle paměti jen dokazují, že se máme fakt dobře, všeho máme dostatek a nic nám nechybí. Je dobře, že existují takové knihy, které dokazují, jak "mizerné" bylo vzdělání pro chudé, jaké byly podmínky pro život, jak lidi neměli (s prominutím) co dát do huby a případně jak těžké bylo něco sehnat. I ta dětská úmrtnost je děsivá.
Jedna z mála knih, které mě v rámci povinné četby ke studiu bavila a ke které se pravděpodobně jednou vrátím.

(SPOILER) Kniha je moc pěkná, čtivá. Jen děj je maličko předvídatelný (až na konec - ten mě dostal!), proto ubírám jednu *. Každopádně nespěchám se čtením druhého dílu.
Líbil se mi popis myšlenek krále, že to nebyla čistá romanťárna - myslím tím "To nejsou naše děti, nýbrž moje děti." → Díky tomu jsem pochopila drobnou aroganci panovníka a naprosto chápu, že utekla :D

Naprosto strhující příběh, který čtenáře okamžitě vtáhne a už nepustí. Děj je promyšlený, čtivý a člověk má problém knihu odložit.
Rovnou se vrhám na druhý díl!

Noo, jako dočetla jsem to, ale nic moc teda. Ke konci jsem už přeskakovala i sem tam stránku. Začátek super-člověka to vtáhne, líbila se mi ta myšlenka černobílých stanů, divná výchova Celiy a fakt husté hodiny... Ale postupně se to nadšení měnilo v letargii, kdy jsem prostě četla jen proto, abych to měla už rychle za sebou (málokdy knihu odložím) a jak jsem schopná číst občas i přes den, jak je kniha poutavá, tak tuhle fakt jen před spaním a ani ne denně.
Nápad, co se týče děje, nebyl špatný - ten se mi vlastně i líbil, docela bych brala i kdyby si to vzal někdo jako námět k filmu... ale ten "děj" by potřeboval trošku oživit právě dějem... Vždyť se tam skoro nic nedělo... Škoda, čekala jsem od toho víc...

Ze začátku série jsem měla pocit, že je to ztráta času a víc jak jeden díl nedám. Jak strašně jsem se spletla! Ty bláho, tahle propracovaná série plná zvratů a nečekaných situací se jen tak nenajde. Pokaždý, když už jsem si myslela, že vím, jak to dopadne, tak se stalo něco, co děj zase nečekaně změnilo... Klobouk dolů před autorkou.
Téměř 2 měsíce mi trvalo, než jsem přečetla celou sérii, ale stálo to za to. ???? Až mě mrzí, že to končí... Aelin, Jeřáb a ostatní se stali i mými přáteli, kteří mi zpestřovali dny... A že ten jejich příběh stal za to :)

Hahá, dostali na pr*el :D Ještě nakopat Maeve a budu spokojená... Jako ten konec mě naštval. Čekám, jak se to vyvine...

No co dodat. Prostě skvělý příběh. Propracovaný, občas se dá dej uhodnout, občas překvapí... Prostě bomba :)

Krásná knížka s pěkným příběhem. Miluji Eragona a tohle jsem četla čistě ze zvědavosti. Nejdřív jsem si myslela, jak to bude kopie, ale vůbec. Celé je to postavené na jiném vztahu draka a jezdce a prostředí školy je prostě skvělé. Za mě 5* :)

Velice pěkná knížka. Dobře zpracovaná a "neokoukané" téma. Přečetla jsem to jedním dechem a jsem fakt naštvaná, že to nemá pokračování :)

Hodnotím knížku průměrně. Číst jsem ji musela ke studiu, ale jinak bych ji asi nedočetla. Plusem bylo, že i když jsem občas přeskočila odstavec, občas stránku, tak jsem o nic moc nepřišla :D pro ty, co se o téma fakt ale zajímají, tak je to zpracované docela i hezky. Jinak by nám ji do seznamu doporučené literatury nedali ;)