bubo bubo bubo bubo komentáře u knih

O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Vzala jsem ji do ruky a odlozila az prectenou. A kdybych do ni fyzicky pronikla tak tu holku vzkrisim a uskrtim jeste jednou.
Film byl taky fajn, Gary Sinise s tema smutnejma ocima, a John Malkovich, perfektni herecke obsazeni.

Na východ od ráje Na východ od ráje John Steinbeck

Chybi mi jeste aspon 3 hvezdicky. tahle kniha je totiz neco jako moje Bible, ke ktere se porad vracim, prectu si casto treba jen jednu stranku kterou nahodile otevru, knizka ve ktere hledam a nachazim odpovedi a objasneni proc to na svete chodi tak a nejinak.

Katedrála moře Katedrála moře Ildefonso Falcones

Ke konci mi to prislo uz zdlouhave a nepravdepodobne, ale slo to cist, postradam ale myslenkove pochody postav. 50%

11.05.2017 3 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Je to skvost, zvlast miluju Svadebni kosili. Urcite diky tomu ze je to kniha tak drastiska, dokaze zaujmout i dnesni skolni mladez.

01.05.2013 5 z 5

Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) Astrid Lindgren

Krasna kniha pro deti i dospele.

29.04.2013 5 z 5

Školák Kája Mařík 1. díl Školák Kája Mařík 1. díl Felix Háj (p)

Cetla jsem asi v pate tride, tehdy se mi to moc libilo, ted jiz to vidim ne tak ruzove, ale rada si to prectu znova. Je to takova idyla, tak me obcas stve ze Kaja je proste takovy superlativ , premiant tridy, nikdy nestune, hraje krasne na klavir...

29.04.2013 3 z 5

Kozlova slavnost Kozlova slavnost Mario Vargas Llosa

Prvni kniha od pana Llosy. Chytla me ,a nepustila az do konce.

11.07.2014 5 z 5

Chlapci z Pavelské ulice Chlapci z Pavelské ulice Ferenc Molnár

Byla to povinna cetba v seste tride, a stala se jednou z mych NEJ na dlouhou dobu. I kdyz jsem toho Nemecka oplakala.

27.05.2013 5 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Super kniha i kdyz detektivky obecne moc nemusim.

02.05.2013 4 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Nejak me to nevzalo, a tenkrat jsem dokonce byla zrovna cerstve zamilovana.... Nevim, neni to moc originalni a ani nijak extra hluboke...

02.05.2013

Děti Arbatu Děti Arbatu Anatolij Naumovič Rybakov

Nahodou jsem se k te knize dostala na gymplu, a i pres nektere nudne pasaze se mi libila. Akorat jsem si vzdy pripadala jako mimozemstan kdyz jsem si o tom pozdeji v zivote chtela s nekym promluvit a nikdy jsem nepotkala osobu ktera by o tom dile aspon vedela, ze existuje.

01.05.2013

Srpnovští páni Srpnovští páni Vladimír Neff

Vtipne napsano, i kdyz udalosti jsou drasticke, jazyky vyrezane, lide za zebra obeseni... Nadavky velmi barvite ... smrduty mocale, pretekajici zumpo, krupanske trdlo dobre leda k tomu aby detem nevericich utiralo opruzene zadky... Pan Epik byl holt clovek impulsivni.

01.05.2013 4 z 5

Trampoty pana Humbla Trampoty pana Humbla Vladimír Neff

Asi nejlepsi Neffovo kniha. Humorne psany pribeh o tragickem hrdinovi. Sama jednoho takoveho Humbla znam, je to fauman se vsim vsudy, stesti ze gestapa uz neni...

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Loni jsem ji cetla dcerce, hned pojmenovala nejmensi jehnatko Pontus, ochocila ho a chtela si ho odvezt od dedecka domu k nam [600 km} aby si ho vzala do skoly.

29.04.2013 4 z 5

V zajetí Vikingů V zajetí Vikingů Torill Thorstad Hauger

Kniha se mi na poprve zalibila, a cetla jsem ji hodnekrat. Atmosfera je uzasna, dovite se hodne o Irsku, Islandu i o Norsku, a s irskymi sourozenci prozijete napinave dobrodruzstvi. Tesim se ze ji brzy budu cist i sve dceri.

29.04.2013 4 z 5

Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Tuhle knihu miluju, je uzasna a vtipna.

29.04.2013 5 z 5

Ostrov Ostrov Victoria Hislop

Táhlo se to jako hladová zima, za mě tedy Hislopová neumí. A když jsem v polovině knihy která se snaží být i historickou přečetla že Svatý Konstantin a Svatá Helena byli manželé, vynervovalo mě to tak že jsem s tím chtěla seknout, což by bylo lepší. I v druhé polovině je děj vleklý, postavy tak nějak nijaké. Marie nemastná neslaná, Anna s nějakou poruchou osobnosti. Potrápilo mě to víc než třeba Idiot, a přitom ponaučení či zábava žádná.

17.02.2022

Pantaleón a jeho ženská rota Pantaleón a jeho ženská rota Mario Vargas Llosa

Perfektni!

30.07.2014 5 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Moje prvni kingovka.Cist ji v puberte,tak slintam blahem,ale i ted v dospelosti to slo dobre.

11.07.2014 4 z 5

Podzim v zahradní restauraci Podzim v zahradní restauraci Jiří Šotola

Letos jsem ji nahodou nasla u rodicu v knihovne. Cetla se sama , sloh je originalni a i kdyz vlastne pise o obycejnych vecech , autor tomu dava dokonaly smrnc.

29.08.2013 5 z 5