Buchtičkajani Buchtičkajani komentáře u knih

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Já se tak bavila. Předvídatelná,ale k odreagování skvělè.

24.03.2024 4 z 5

Zlý pes Zlý pes Alex Smith (p)

Chvílemi trochu nechutné, ale čtivé. Chvílemi vtipné díky "milým" holkám detektiva.

11.09.2023 5 z 5

Čtyři vichry Čtyři vichry Kristin Hannah

Silný příběh z drsné doby. Spousta neznámých informací o Americe. Příběh silné ženy. Doporučuji přečíst.

17.07.2023 5 z 5

Třetí polovička Třetí polovička Carola Lovering

Začátek je trochu pomalejší. V půlce zjistíte, že je to jinak, než si myslíte.. Zajímavá zápletka. Jen ten konec je trošku přesazený. Ale jako odychovka fajn.

29.06.2023 4 z 5

Návrat do života Návrat do života Lance Armstrong

Knihu o jeho největší výhře v životě, vyhrál boj s rakovinou a znovu se postavil na start Tour de France a vyhrál ji.
Knihu jsem četla již dříve, teď znovu po delší době. V knize se staví, proti dopinku, to, že mu nakonec byl dopink prokázán, je už jiný příběh.

18.04.2023 4 z 5

Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Pěkná kniha a jiný pohled na válku. Sledujeme tři lidské osudy, které se postupně prolínají. A všichni mají jediný cíl.. Najít lovkymi.

15.04.2023 4 z 5

Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Odechovka, která nenadchne, ale ani neurazí. Místy vtipná, i smutná, prostě ze života.

30.11.2022 3 z 5

Americký klub českých dam Americký klub českých dam Hana Parkánová-Whitton

Tahle knížka mě vrátila do školních let a k mé maturitní otázce 'Národní obrození'. Knížka je čtivá, ale je to jen takové shrnutí, co se v té době dělo, ostatní si musíme domyslet, nebo dohledat.

10.10.2022 3 z 5

Jednou snad Jednou snad Debbie Johnson

Romantická odechovka. Hezký příběh, chvílemi smutný, ale i se zasmějete. Mě se to líbilo

02.09.2022 3 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Milá, příjemná romantika. Nic přeslazeneho. Příběh je sice předvídatelný, ale to ničemu nevadí. Fajn odechovka.

29.05.2022 4 z 5

Propast Propast Jozef Karika

Téma docela zajímavé, ale zdlouhavě napsané. Chybělo mě tam napětí, tajemno, to k thrilleru patří. Ale jako psychologický román dobrý.

24.04.2022 3 z 5

Uteč! Uteč! Dagmar Česká

Skvělá, čtivá knížka. Knížka vám připomene důležité... Nesuď podle obalu... A ještě krásná rada od strýce... Nestačí přežít, hlavně žij.... Doporučuji přečíst, fakt se moc povedla.

29.03.2022 5 z 5

Poslední nádech Poslední nádech Lucy Clarke

Předvídatelny děj i konec, čekala jsem víc napětí, tady bylo spíš vztahové napětí , ale jako odechovka dobrý.

28.01.2022 3 z 5

Zimní zámek Zimní zámek Alexander Stainforth (p)

Krásná obálka a zajímavý, napínavý příběh. Nedal se odložit, čekala jsem historickou romantiku, ale tohle bylo spíš drama. Ale doporučuji přečíst.

23.01.2022 5 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Čekala jsem klasický příběh.. Snaha a tchyně. Zajímavý příběh a překvapivý konec.

16.01.2022 3 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla. Eleanor mě přišla, jako zakomplexovaná třicítka, která tráví víkendy s vodkou. Postupně se to vše změnilo a já ji začala obdivovat... Rozhodně nečekejte žádnou odechovku, věřte, že u slza ukáplne.

01.12.2021 4 z 5

Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Velmi čtivé a napínavé. Hezky promyšlený příběh..a ten konec. Už si myslíte, že vše víte a nejednou je zase všechno jinak. Knihu rozhodně doporučuji!

10.10.2021 4 z 5

Vzdělaná Vzdělaná Tara Westover

Skutečný příběh, ale děsivé na tom je, že se to děje v současnosti, ve vyspělé zemi. Tara má můj velký obdiv, že se dokázala vymanit z vlivu psychicky narušeného otce. Doporučuji přečíst.

30.09.2021 5 z 5

Carevna Carevna C. W. Gortner

Krásný historický román, založený na faktech. Obálka slibuje romantiku, ale zdání klame. Kdo má rád historii, doporučuji přečíst, dozvíte se něco více o úpadku Romanovců, před nástupem Lenina.

17.09.2021 5 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Krásná kniha o historii Španělska i s romantickou linkou. Příběh je čtivý a poučný, donutila mě i dohledat fakta. Doporučuji.

18.08.2021 5 z 5