carbici carbici komentáře u knih

Dášeňka Dášeňka Karel Čapek

Milá knížka, která vždy udělá radost. Ilustrace jsou naprosto úžasně minimalistické a v hlavě při čteni slyším pana Högra.

02.05.2021 5 z 5

Motýl Motýl Katarzyna Puzyńska

Knížka, která mne pohltila a dva dny jsem se neodtrhla. Děj, postavy, zápletka - vše fungovalo. Překladatelské nonsensy mne alespoň donutily zjistit, jak je to s vykáním v polštině. I tak bych uvítala lepší práci korektora.

01.05.2021 5 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Bylo to čtivé. Ovšem je třeba u této knihy nemyslet - vůbec. Jinak budete nad nelogičnostmi a nesmysly jen nevěřícně mrkat. Ideální kniha na dlouhou cestu, kterou v cíli necháte pro někoho dalšího a už si na ni nikdy nevzpomenete (snad, doufám)

09.04.2021 2 z 5

Polednice Plešatá palice Polednice Plešatá palice H:o)nza Vojtko (p)

Prvni dil mi prisel skvely, tim mi dosla superlativa pro popis druheho dilu. Na stridacku jsem drzela palce vsem postavam, pak uz jen skupinkam a nepustila knizku z ruky. I vajicka jsou ozdobena jen napul, protoze docist poslednich 80 stran mi prislo dulezitejsi nez... no snad to kolednici pochopi, kdyztak jim pujcim tuhle knizku.

05.04.2021 5 z 5

Morana Mařena Morana Mařena H:o)nza Vojtko (p)

Knížka, od které jsem neodtrhla. Příběh mne naprosto pohltil.

02.04.2021 5 z 5

Rázová vlna Rázová vlna František Kotleta (p)

Četlo se to dobře, ale ze série mi tento díl přišel nejslabší.

12.02.2021 4 z 5

Kdo ví, kde budu zítra Kdo ví, kde budu zítra Jindřich Šídlo

Téžko říct, co mne zaujalo víc. Zda popisy jednotlivých míst a událistí, zda osobnost Tomáše Etzlera a jeho životní cesta. Díky knize jsem přišla na spoustu filmů a dokumentů, které mám v plánu si pustit.

06.02.2021 5 z 5

Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Prijemne pokracovani, popis dost desiveho sveta i nadvlady strachu a nasili. Kazdopadne hlavni hrdina stale skvely, hlaskujici a na strane pravdy a dobra :)

31.01.2021 5 z 5

Dobrodružství ve velehorách Dobrodružství ve velehorách Bear Grylls (p)

Perfektní knížka, která přitáhne ke čtení i malé odpůrce čtení.

22.01.2021 5 z 5

Spad Spad František Kotleta (p)

Mám ráda postapo, odehrává-li se v naší kotlině o to lépe. Není to komplikované, není to náročné a je to skvělé a zábavné.

22.01.2021 4 z 5

Poplach v Tabulkově Poplach v Tabulkově Veronika Matysová

Vyborna kniha i pribeh. Pobavilo nas to doma vsechny.

16.01.2021 5 z 5

Beránci vlci aneb Marcipán a pumprnikl Beránci vlci aneb Marcipán a pumprnikl Ivan Wernisch

Původně pořízeno do výzvy 2020, to jsem nestihla, neb nejde zhltnout za večer. Každopádně zajímavý výběr a výborný překlad.

07.01.2021 5 z 5

Pašerák Pašerák Miroslav Žamboch

Není to náročná literatura, ale jeden neotevře Pašeráka, když touží po Goethovi :) Každopádně rychlý a úderný úvod do série. Víme, kdo je kdo, kdo s kým a proti komu... teda tak zhruba, většinou, chvílemi

04.01.2021 4 z 5

Proč obrazy nepotřebují názvy Proč obrazy nepotřebují názvy Ondřej Horák

Kniha se nám líbila moc. I několik měsíců po dočtení se k ní vracíme, když narazíme na téma z oblasti umění.

01.01.2021 5 z 5

Carpe Jugulum Carpe Jugulum Terry Pratchett

Jedna z mych nejoblibenejsich knizek v serii.

30.12.2020 5 z 5

Špaček v porcelánu Špaček v porcelánu Ladislav Špaček

Většinu doby jsem netušila/nedokázala určit, pro jak staré čtenáře je kniha určena. Jsou v ní jak naprosté základy, tak informace o kouření a pití alkoholu na veřejnosti.

30.12.2020 3 z 5

Hygge - Tajemství spokojeného života Hygge - Tajemství spokojeného života Louisa Thomsen Brits

Z celé knihy mne nejvíce zaujal dánský slovníček ke slovu hygge.

25.12.2020 1 z 5

Umění a život doba secese Umění a život doba secese Petr Wittlich

Rozhodně se nejedná o odpočinkové čtení. Jeden neustále listuje tam a zpět, popřípadě hledá jednotlivé obrazy/sochy/domy, o kterých se zrovna píše. Každopádně jde o velmi zajímavé dílo, které předestírá alespoň malý vhled do této zajímavé epochy.

13.12.2020 5 z 5

Poutník z Mohameda - Alláhův hněv Poutník z Mohameda - Alláhův hněv František Kotleta (p)

Není to úplně standardní adventní čtení, ale na druhou jde tam o boha tak nějak a boj dobra proti zlu... teda hodných proti špatným...teda no... prostě Kalandry a jeho party proti těm druhým :)

04.12.2020 5 z 5

Pokořil jsem ledové království Pokořil jsem ledové království Mike Horn

Přečteno. Ovšem vypořádat se s tak nepříjemným autorem bylo také náročné dobrodružství. Fyzicky byl připraven výborně, ale jinak jsem nevěřila vlastním očím - pokaždé, když se ukázalo, že v dané oblastí jsou některé věci zakázané/přikázané, tak to bral jako útok na svoji osobu. I přes několikaletou přípravu se nenaučil rusky ani základy, přestože mu muselo být jasné, jak dlouho se v rusky mluvící oblasti bude pohybovat. Z celé knihy jsem měla dojem "já, já, já jsem skvělý a koukněte, co zvládám" (ač každou chvíli mu pomáhal jeho tým).

30.11.2020 1 z 5