certik003 komentáře u knih
Jedna z těch lepších knížek autorky, i když tady mám pocit, že se nechala inspirovat svojí kolegyní. Připomínalo mi to knížku Violka, i když tahle má rozhodně uvěřitelnější děj. Který byl sice místy předvídatelný a občas hodně smutný, ale knížka se moc hezky četla.
Nebýt Staryků a nadpřirozených sil, mohl by to klidně být historický román. Takhle je to moc hezká pohádka o třech dívkách, jejíž osudy se v příběhu postupně proplétají a které díky vlastní síle a odvaze změní svůj život a podaří se jim zvítězit nad zlem. Tohle je moje první kniha od autorky a myslím, že ne poslední.
Líbilo se mi střídání vypravěčů, takže jsme děj mohli sledovat z různých pohledů. Také zápletka byla zajímavá. Nelíbil se mi ale konec, přišel mi takový odbytý. Jo prozřela tak nějak lusknutím prstu a čekala bych, že si s Vivien všechno vyříkají, ale to se nestalo.
Líbí se mi popis historického Brna, toho jak žili lidé všech společenských vrstev. Ze začátku jsem si musela zvykat na množství postav, ale protože už jsem jednu knížku ze série četla, tak některé znám a docela mě mrzí, že nečtu sérii od začátku. Některé události jsou předvídatelné, ale to vůbec neubírá na čtivosti. Pokud seženu, určitě si ráda přečtu předchozí díly, protože autorka život ve středověku popisuje hezky barvitě a já se ráda dovím věci, které se ve škole neučí, ale mě zajímají víc než data.
Knížka o opravdovém i prospěchářském přátelství. Je to příjemná oddechovka, autorčiny knížky mám moc ráda, líbí se mi jak realisticky a citlivě popisuje mezilidské vztahy.
Všichni chceme být šťastní a každému nám ke štěstí chybí něco jiného. Olga si přála zhubnout. Pro mě banální přání, i když vím, že bych neměla soudit, díky tomu se mi knížka zdála průměrná. Navíc mi bylo hodně nesympatické, jak se matka chová ke svému synovi, jenom proto, že je se sebou nespokojená. Autorka určitě umí psát lépe.
Oddechový příběh o tom, jak k sobě sestry znovu hledají cestu. Pro mě docela smutné téma, taky jsem tak dlouho odkládala návštěvu blízké osoby, až už jsem to nestihla. Některé věci byly dost předvídatelné, některé reakce mi přišly přehnané, ale celkově se mi knížka líbila.
Od knížky jsem žádná velká očekávání neměla, ale byla jsem hodně překvapená, jak moc se mi líbila. O cystické fibróze jsem prakticky nic nevěděla a oceňuju, když autoři touto nenásilnou formou s podobnými tématy čtenáře seznamují. Příběh byl milý a smutný a určitě bych ho doporučila i starším čtenářkám.
Poměrně čtivá detektivka, která se zabývá vztahy mezi přáteli a obyvateli malého města, kde se všichni znají. Zvláštní bylo, že Anna v druhé polovině knihy přehlížela některé indicie, díky kterým by se k vyřešení případu dostala dřív. Ale úplný závěr byl hodně překvapivý, to jsem rozhodně nečekala.
Na knížce mě lákala název, obálka i anotace. Po dočtení mě překvapilo nízké hodnocení knížky, protože mně se četla moc dobře, přestože co je rodinné tajemství, jsem odhalila už když Miranda popisovala hádku, kterou sledovala jako malá. Bylo to takové milé odreagování.
Přestože je knížka čtivá, se silným a smutným příběhem, kde se osud tří hlavních hrdinů spojí, je pro mě místy těžko uvěřitelná. Ale i tak můžu knížku doporučit.
Milý a celkem čtivý dívčí románek. Asi by se mi knížka líbila víc, kdybych nedávno předtím nečetla knížku Dopisy ztraceným, která je na podobné téma, ale daleko lépe napsaná.
Velmi čtivý romám, přečetla jsem ho neuvěřitelně rychle a ani trochu jsem se nenudila. Autorka umí skvěle nastínit těžkosti života ve středověku, intriky mezi šlechtou a vztahy lidí různého postavení.
Kdyby zkrátila erotické scény a vynechala poslední odstavec epilogu, dala bych knížce plný počet hvězdiček. Tohle jsou ale věci, které v historickém románu nehledám a nemusím.
Velmi čtivý a velmi dojemný příběh, který nechává smutek na duši. Natalia má smůlu na dobu, do které se narodila, ale zároveň má štěstí, že má dvoje milující rodiče, kteří se raději vzdají toho nejcennějšího, co mají, aby se ona mohla mít lépe.
První kapitola mě teda spíš vyděsila, naštěstí dál se mi knížka líbila, i když Eleanor pro mě byla protivná až do konce. Obdivuju autora nejenom za znalost našich dějin, ale i za vykreslení pocitů lidí a celkové atmosféry té doby.
Jako vždycky - čtivé a napínavé. Ráda si přečtu další příběhy Kim.
Mám moc ráda prolínání minulosti s přítomností, i když většinou se mi líbí jenom ta minulost. Tady byla zajímavá i ta přítomnost. Zpočátku jsem se nemohla zorientovat v množství postav, děj byl dost předvídatelný, ale to knížce rozhodně neubralo na čtivosti.
Na knížku mě nalákala anotace a vysoká hodnocení, takže jsem měla velká očekávání. A to bylo asi na škodu, protože jsem z ní taková rozpačitá. Začátek byl zajímavý, děj knížky mě pohltil a při čtení jsem se příjemně bála. Hlavní hrdinové byli sympatičtí, což se ale změnilo v době, kdy měli strach o svou dceru, a přesto ve vile dál zůstávali. I když rozumím tomu, že je autorka nemohla nechat odejít. To počáteční mrazení se bohužel postupně vytrácelo, až se vytratilo úplně, přitom normálně jsem strašpytel. Závěrečná scéna se mnou ani nehla, navíc se mi zdálo, že ten konec je oproti zbytku knihy odbytý. Moc se mi ale líbilo střídání minulosti s přítomností a Nořino pátrání. Určitě si ráda přečtu autorčinu prvotinu, ale pokud napíše další duchařinu, tak si ji asi nechám ujít.
Strhující příběh dvou bratrů, kteří vlastně chtěli jediné - dodržet slib otci a udržet mlýn. Občas jsem při čtení přemýšlela, jestli byli tak stateční nebo prostě jenom paličatí. V každém případě je smutné, že podobných příběhů byla spousta a historie se stále opakuje. Asi bych uvítala, kdyby byl děj trochu rozsáhlejší, třeba na úkor, pro mě zbytečných novinových výstřižků, i když rozumím tomu, proč v knížce byly.
Začátek knížky je dost rozvleklý, nesnesitelné žvanění o ničem. Ale druhá polovina je jedna velká jízda. Konec mě dostal, četla jsem ho dvakrát, abych si byla jistá, že jsem to správně pochopila. Děj byl místy neuvěřitelná a i přes rozpačitý začátek se mi knížka líbila. Ale stejně nevěřím, že se dá auto odemknout tkaničkou na boty…