CharlesWard CharlesWard komentáře u knih

Černá křídla Cthulhu 3 Černá křídla Cthulhu 3 * antologie

Kniha je Cthulhu žel, směsicí naprosto vynikajících povídek (Zdivnor, Zpoza neznámého světa), těch dobrých (Čínská dovolená, Děravý kámen, Hotel Del Lago, Houdinky, Muž s rohem, Pavučiny ve tmě, Thistleův objev, Weltschmerz) dále povídek, kterým prostě něco chybí (Pěkná panenka Popleta, Megalitická vlna, Černými schodišti pod zem, Pod arkhamským měsícem) a nechybí ani povídky naprosto odpadní (V cestě přílivu, Nekrotická zátoka). Těžko pak něco takového hodnotit...

31.12.2017 3 z 5

Královský klam Královský klam Steve Berry

Bobule píše 2 druhy knih. Ty dobré a ty průměrné. Královský klam spadá do té druhé kategorie.

20.12.2017 2 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Tohle se mi četlo skoro samo. Na rozdíl od Smrti, mě kniha bavila a byl jsem napnutý do poslední stránky. Dobrá práce Cartere!

16.12.2017 4 z 5

Vzpoura Vzpoura Will Hill

Škoda oné dětské romantické linky. Jinak jsem si knihu ale užíval.

12.12.2017 3 z 5

Sandman Slim Sandman Slim Richard Kadrey

Urban fantasy, která neví, jestli být urban nebo fantasy.

08.12.2017 2 z 5

Pátý svědek Pátý svědek Michael Connelly

Michal se sice snažil, ale jeho série s Harry Boschem zůstává nepřekonána.

18.11.2017 2 z 5

Zapadákov Zapadákov Jeffery Deaver

Něco mezi Kriminálkou Miami a Ordinací v růžové zahradě.

28.10.2017 2 z 5

Skandální odhalení Skandální odhalení Michael Crichton

Tak trochu jiný Crichton.

22.10.2017 3 z 5

Psychiatr Psychiatr Caleb Carr

Nechápu proč je tento paskvil mezi tolika čtenáři tolik oblíbený. Vražedný koktejl vrah, mafie a prapodivné politikaření, na mně totiž naprosto nezaůčinkoval. Chápu to dobře, že kniha měla být mix Mentalisty a Monka ve 20. století?

14.10.2017 1 z 5

Argo Argo Matt Baglio

Má druhá nejdále rozečtená kniha. Spíš než o čtenářsky atraktivní knihu, jde v tomto případě o suchopárnou literaturu faktu.

19.09.2017 3 z 5

Zloděj příběhů Zloděj příběhů Andrew Pyper

Něco na pomezí hororu a románu. Vlastně už ani nevím, kdy mě naposledy nějaký horror tak chytil. Dokonce se k tomu všemu hodil, i přesně ten typ konce, na který si tu tolik lidí stěžuje. Já se tedy bavil.

12.09.2017 3 z 5

Atentátník Atentátník Tom Cain (p)

Dobrodružná a čtivá kniha, které ale chybí to něco, co by ji odlišilo od ostatních kolegyní v oboru.

07.09.2017 3 z 5

Vyšinutí Vyšinutí Michael Katz Krefeld

Pohodové čtení, které ale místy skřípe, díky neuspokojivému vyústění děje...

25.08.2017 3 z 5

Zjizvená tvář Zjizvená tvář Stuart MacBride

Napínavá a čtivá kniha, kterou poněkud sráží, množství dalších simultánně vyšetřovaných případů.

18.08.2017 3 z 5

Vraždy v norimberských ulicích Vraždy v norimberských ulicích J. Sydney Jones

Průměrná válečná detektivka.

13.08.2017 2 z 5

Testament Testament Jonathan Freedland

Další historický semitsky zaměřený thriller. Autor zřejmě píše podle jedné šablony. Tak nějak to jednoho po čase už začne unavovat.

06.08.2017 2 z 5

Otcové prstenu Otcové prstenu * antologie

Příchod Teroru a Výbušnina Baumoff se kvalitou značně vymykají zbytku sborníku, a představují perly sbírky (a to ani jedna není fantasy v pravém slova smyslu, spíše originální pokusy o horror). Zbytek sbírky bohužel tvoří fantasy průměr na některých místech namíchaný s podprůměrem.

30.07.2017 2 z 5

Smrtící relikvie Smrtící relikvie Paul Doherty

Historická průměrná detektivka.

26.07.2017 2 z 5

Miko Miko Eric Van Lustbader

Tam, kde Nindža představoval jen historický a akční prolog, se Miko teprve rozjíždí. Tak má vypadat správná kniha o Azii.

09.07.2017 3 z 5

Neviditelný Neviditelný Roger Hobbs

Dva akčňáky v jednom. Nic extra, ale v rámci žánru příjemné počtení.

28.06.2017 3 z 5