CharlesWard komentáře u knih
Tak Vám nevím. Paradoxně se jedná asi o nejčtivější díl z trilogie, nicméně mi i tak kniha přijde i přes svých 600 stran vlastně docela uspěchaná. Kdyby se mě navíc někdo zeptal, o čem že to byly předchozí 2 knihy, popíšu to maximálně jednou obecnou větou.
S každou dalším cottonovkou tak nějak doufám, že se Bobulemu konečně podaří vymanit z šedi průměrnosti. Bohužel to zatím vždy nějakým způsobem zkazí.
Fajn prvotina. Pachatele se mi povedlo odhalit někdy v 80% knihy.
Tohle si prostě musíte přečíst! Třeba jen proto, že se naprosto odlišuje od filmu.
Autor stále píše podle jedné a té samé šablony. S dlouhými pauzami je to fajn, ale nejde o nic nějak zvlášť zapamatovatelného. Po týdnu už si nevzpomenete ani na název.
Rád bych se na tuto politickou sérii opravdu s chutí vykašlal. Ale stále mě drží nutkání zjistit, jak to vlastně celé dopadne.
Zase jeden vatovitý díl, který jen připravuje na další osudy. Nejzajímavější linkou i nadále zůstává ta s Marcusem a Kitem.
Vypiplaný páně Žáčkuv překlad, kterému ten ze Zbabraných spisů nesahá ani po kotníky. Důstojný (a bohužel poslední) nástupce prvního svazku!
Daniel konečně trošičku přitvrdil a začíná pomalu prosévat panteon postav. Sem tam přispěchá s nějakou zradou, do toho se nám zase trošičku posouvá linka s pavoučí bohyní, jedna z mých oblíbených postav tím paradoxně dostává podstatně více prostoru a některé osoby si již v tomto díle, vytahují poněkud kratší slámku.
Už opravdu dlouho, jsem nečetl knihu nárazově jen proto, že mě naprosto nebavila a chtěl jsem se pustit do něčeho dalšího. Bankovní linie - nuda, politická linie - ještě větší nuda, jediná zábavná byla snad linka s Gederem - který se ale chová jako naprostý kokot (konec města Vanai). I přes všechna vypsaná negativa, mě ale naprosto nečekaně zajímá, jak se to s jistým kultem a starověkou zbraní bude vyvíjet dále.
(SPOILER) Bohužel mi absolutně nesedlo historické křestaňsko-židovské zasazení.
Ne tak sevřené jako první díl. Zato se ale dozvídáme i něco o minulosti Lisbeth a závěr je docela kulervoucí!
Horrorový a duchařský oddíl je ok. Bohužel ale ke knize patří ještě i ten s fantasy, který vyčnívá jako pěst na oko!
Tahle kniha má pořád něco do sebe! I po letech od prvního přečtení.
O něco lepší než první svazek. Hlavně v kvalitě povídek. Palec nahoru, pak za povídku Ve zdech Eryxu, která se v českém překladu objevuje teprve podruhé.