Chesterton komentáře u knih
Neskutečně hloupé audio jako předloha k pěknému filmu :) I to se může stát. Ani svou oblíbenou hlášku : "Pro blbého každý blbec." jsem v audiu nenašla. Už nikdy více.
Poslouchala jsem větší část jako audio a musím i já uznat, že mnohé se dá přečíst i slyšet:)) Byť nepatřím do fanklubu pana profesora:)) V této knize v mnoha jeho slovech dokážu najít velkou pravdu.
Rozhodně nepatřím do fanklubu Tomáše Halíka. Za sebe mám spousty výhrad k tomuto bezesporu inteligentnímu muži:)) Avšak zrůdný člověk? "Pro blbého každý blbec!!" Tak nějak to říká Forrest Gump :)) Kdo ví, jaký člověk je Hade?? Mému názoru je nejblíže Honajz. Můj talíř polévky jeho knihy nejsou, ale pravdivou inspiraci i radost ze života v nich najít dokážu.
Přemýšlela jsem u knihy o tom, jak se mne asi pětiletý syn ptal "mami kdo jsem". Asi jsem odpověď zvládla, když jsem mu říkala, že Ondřej:)) Zajímavá kniha. Pro rodiče rozhodně:))
Vykradač hrobů, píše Adalbertus, HTO - bahnhofliteratur (koupit, přečíst, vyhodit:)
Metal -čtivé, čtivé a vším ostatním si vytírá p . . . .:)) !! Svatá pravda.
Jedním dechem o ničem. Poslouchala jsem audio a to je téměř u všeho s výhodou, pokud je kvalitní interpret:)) Poslechla jsme jedním uchem, bavilo mě, ale knihy ani filmu netřeba:)) Čas je vzácný:))
[audiokniha]
Poslouchala jsem audio už před léty a naprosto mě uchvátilo!! Možná jsem také jako dítě viděla kousek filmu, ale po střední škole jsem absolutně netušila, že je to takový poklad a to jsem vždy výuku literatury milovala a dost si z ní pamatovala. Tento poklad nám zřejmě socialistické školství utajilo:))
O to více poučné a zábavné nahlédnutí do viktoriánských časů. TipsyChipsy má nej komentář!! Špetka tohoto vybraného vychování a britského imperiálního sebevědomí by našim politikům tolik slušela :)))
Jako žena bych si trochu malých práv a cíl nepracovat také s chutí střihla:)))
Kniha nemá chybu, Nobelova cena v dobrých rukou.
7/7
Toto je klasický příklad knihy, kde vyniká audio nad četbou :)) Souhlasím téměř se všemi co dali 3* ovšem při poslechu negativa se trochu stírají a dá se přitom usnout nebo dělat nějakou práci :)) Dan Brown není moje kafe, ale občas si šálek dám ráda:)))
Přesně, když jsem kdysi četla, přemýšlela jsem i o "nezralých dospělých". Nejsem úplně cholerik, ale poučné:))
Také americká klasika, trochu naše Vlasta Javořická míchaná se Zdeňkem Jirotkou?
Zejména klasická farní pospolitost, kterou známe z knih Agathy Christie například, ta mě zaujala a také bych se tam rozjela:))
Pro odpočinek a laskavé pohlazení je fajn se tam na chvíli přenést!!
Velice zajímavé postřehy ze života. Na můj vkus trochu moc americké, ale už jsem se naučila tyto knihy číst a brát s rezervou:) Teď mě potěšilo, že oba synové mají partnerky ze "správných konstelací" tak snad to bude při troše snahy fungovat i v praxi:)) Až přijdou vnoučata, opráším:)
Četla jsem prvně Sourozenecké konstelace a moc se mi líbily, tato se mi dostala do rukou spíš omylem :) téma mě úplně nelákalo, spíš mě oslovilo vtipné "začíná v kuchyni" a myslím, že pár věcí k zamyšlení a snad i změně se najít dá.
Autor trochu navazuje na sourozenecké konstelace a mnoho věcí takto opravdu funguje. Za přečtení i zamyšlení jistě stojí.
Četla jsem ve správném věku a zamilovala jsem se. Zopákla jsem v audio podobě a nevstoupila jsem podruhé do stejné řeky, ale ani jsem to neočekávala:)) Přesto paráda!
Poslouchala jsem audio s ponurou atmosférou:) Daleko víc mě v dětství oslovil Poklad na ostrově, ale dalo se:))
Nemám psa, zatím ani nechci jako Pražák z bytu:), ale nejblíže mám ke komentáři laura. Doporučuji jako antidepresivum skoro pro každého.
Ovšem bylo mi náct když jsme to četla :))
Bránu vědomí mi zcela jistě neotevřela :) tato milá kniha plná "nesmyslů" dle autora.
Oddech, povzbuzení, laskavost, pozitivitu a zejména naději jsem v ní dozajista našla!!
Laskavá a moudrá pohlazení. Hluboká i jemná, barevná i něžná. Ještě určitě někde doma mám:)) Nádherná do uspěchané a pod povrchem často tolik prázdné doby:)
Asi jediné, co od Karla Čapka doopravdy miluji:)) Ostatní jeho knihy nejsou úplně můj talíř polévky.
Čtyři hvězdy jen proto, že jsem "masařka" a tyto recepty úplně nedocením:)) Leč autorku si zařadím do oblíbených:)))
Nedávno jsem věnovala jako svatební dar a dozajista si budu občas půjčovat:))
Nejsem sběratelka kuchařek ani mimořádný fanoušek vaření ani nesdílím současné přehnané řešení vaření a zdravého stravování:( Tato lze s klidem zařadit do "přečteno" protože Jana Florentýna musí být úžasně praktická a zároveň moudrá a citlivá žena:))
Taktéž jsem se učila za pochodu a tento přístup ke kuchařce mě naprosto oslnil:))
TOP MEZI KUCHAŘKAMI!!!