Chesterton Chesterton komentáře u knih

Být sám sebou Být sám sebou James Dobson

Ve velmi raném dětství mých synů mě velmi bavila a s odstupem se zdá, že se i vyplatila:)
Jinak je samozřejmě znát, že autor je Američan a ne vše je do české mentality přenosné:)

Jak jsem se zbláznila Jak jsem se zbláznila Ivanka Devátá

Nu, autorka nám trochu dozrála, zvážněla a na složenky se vydělávat stále musí :))
Pokud nechcete skoro vůbec přemýšlet nebo usnout u cd, pak se to dá :))

08.02.2018 2 z 5

Život není peříčko Život není peříčko Ivanka Devátá

Pobavilo, spánek navodilo:)

Co číhá za humny Co číhá za humny Ivanka Devátá

Knihu bych asi dala jen v nouzi:) ale jako audio na usnutí je Ivanka v pohodě:)

Příhody z černého kufříku Příhody z černého kufříku Archibald Joseph Cronin

Četla jsem na doporučení a přesto, že povídky úplně nemusím, nebyla jsem zklamaná:)

08.02.2018 4 z 5

Medicína v županu a jiné historky Medicína v županu a jiné historky Alarich (p)

Já ji četla "kdysi" na střední škole. získala si mě na první dobrou stejně jako Vidličku. Navíc mi zapadla do studovaného oboru. Dodnes má na chalupě čestné místo v mé knihovně:)

08.02.2018

O co šlo? Články a studie z let 1965–2011 O co šlo? Články a studie z let 1965–2011 Stanislav Sousedík

Nepřečetla jsem úplně celé, jen výběr. Autorův styl psaní a uvažování mám ráda, vážím si ho a trošku znám i osobně. O to víc jsem si knihu užila:))

Malý tyran Malý tyran Jiřina Prekopová

Možná kniha není z dnešního pohledu úplně super napsaná, ale obsahově velice praktická.

07.02.2018 3 z 5

Král a světec: Příběh Tomáše Becketa Král a světec: Příběh Tomáše Becketa Conrad Ferdinand Meyer

Mám "kamarádku" jež vystudovala knihovnictví a mnoho let je mi průvodkyní po zapadlých skvostech knihovních:) Tuto knihu jsme obě potkaly před lety a byly jsme z ní nadšené:) Teď si s údivem a obdivem čtu, že i muž věku mého syna dokáže tuto knížku ocenit :))

Hořet, ale nevyhořet Hořet, ale nevyhořet Jaro Křivohlavý

Pro mě je autor moudrým a lidsky zralým člověkem a z tohoto úhlu pohledu jsem také knihu četla. Neznám ho sice osobně jako Maxe Kašparů, ale přesto trochu tuším i to, co je psáno jakoby "mezi řádky". Mám jeho knihy ráda a způsob jeho myšlení je mi blízký. Růžek i Jolii to popsaly celkem přesně:)

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Právě jsem přečetla asi po dvou letech podruhé. Motivoval mě komentář Sarka45:) a moje kladné vzpomínky na knihu. Musím souhlasit s tím, že žádná z postav není moc sympatická. I s tím, že způsob, jakým autorka píše je velice "jednoduchý", blížící se středoškolskému slohu. O to víc postupně překvapí. Zároveň mi na druhý pokus více vystoupilo výchovné hodnocení zejména manželských a vztahových problémů a neuspořádaností, ze kterých postupně vystoupí jakási "zbytečná" druhá vražda. Pro mě dost neočekávané finále jsem si hodně užila (absolutně jsem si nepamatovala a jen lehce tušila, kam autorka směřuje:)
I na druhý pokus parádní kniha, která si cenu Jiřího Marka za nejlepší českou detektivku právem zaslouží.

06.02.2018 5 z 5

Jako žena nula Jako žena nula Luisella Fiumi

Poslouchala jsem audio a pobavila jsem se ve stylu Betty McDonald. Na odlehčení života, pobavení a dobrou náladu v pohodě:)) Italský zápal a duše je tam znát a sebeironie mě osobně moc baví. V něčem i lepší než Vejce a já!!

05.02.2018 3 z 5

Zachráníš mě ráno Zachráníš mě ráno Joy Fielding

Poslouchala jsem audio a pro mne vyniklo hlavně psycho, ať už vztahové nebo deník zabijáka. Humor se najít dal, ale oddechovkou bych knihu nenazvala:)) Spíš mi z knihy vystoupila mrazivost až patologie. Ale nelituji, občas lze něco podobného číst či slyšet, byť můj hrnek kafe to úplně není:))

05.02.2018 4 z 5

Žít láskou Žít láskou Annie Girardot

Četla jsem na střední a mamině se tenkrát moc nezamlouvala:) měla jsem přísnou výchovu:) dnes jsem za ni vděčná :)) Kniha tenkrát pěkná.

03.02.2018 5 z 5

Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Zase jedna z knih čtená a předávaná pod středoškolskou lavicí. Kolik z výuky nám asi uniklo:) Vtáhla do děje a připadala nám drastická, jak čtu komentáře snad ji někdy zkusím znovu, dá-li čas!

03.02.2018 3 z 5

Zdraví z Boží lékárny Zdraví z Boží lékárny Maria Treben

Naprostý poklad v rodinné lékárničce. Často není nutné běžet hned k lékaři či uposlechnout jeho chemické rady:)))

03.02.2018 5 z 5

Žena v bílém Žena v bílém Wilkie Collins

Jako náctiletá jsem byla uchvácená zejména rozhlasovou dramatizací. Příběh má velice osobitě tajemnou atmosféru, budu se muset poohlédnout po audioknize. Zejména pomalu plynoucí děj, barvitost a jak píše Michelle - muž gentleman, dáma a dané slovo nemusí být jen vzpomínkou na minulost:))
Ovšem po filmu v tomto případě rozhodně nesáhnu, ponechám si svou fantazii a atmosféru:)

03.02.2018 4 z 5

U řeky Piedra jsem usedla a plakala U řeky Piedra jsem usedla a plakala Paulo Coelho

Podle mě trochu ezoteriky, trochu psychologie, trochu psychiatrie, něco vymývání mozku, dogmatismus, zbytečná slova . . . . .těším se na autorův životopis:))

31.01.2018 1 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Poslouchala jsem audio, abych věděla, proč je autor tak populární. Předešlu, že toto není úplně můj talíř polévky:)) Nicméně jako pohádka před spaním, u které se nemusí přemýšlet, mi Alchymista vůbec nevadil! Nakonec ani zajímavé až inspirativní myšlenky se mi úplně nepříčily:)) Ani nemohu říct, že bych měla z knihy "špatný pocit", ten jsem měla z audia "U řeky Piedra jsem usedla . . "
Určitě nejsem úplně objektivní, už kvůli audiu, ale souhlasím s napsaným níže - někdy příliš naivní až přehnané, na pomezí vymývání mozků . . . . .ďakujem, já si neprosím:))
Teron to též píše pěkně:))

31.01.2018 1 z 5

Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Historicko psychologický román s romantickým nádechem a detektivní zápletkou? Jsem asi v polovině poslechu v podání Jiřího Dvořáka, který je pro tento typ knihy naprostým top interpretem!! Kdo nezná Kde jsou hvězdy nejblíž, ať zkusí;) Asi jsem právě objevila nového skvělého autora detektivek?

28.01.2018 5 z 5