Chesterton Online Chesterton komentáře u knih

Hříšnice Hříšnice Tess Gerritsen

Skvěle namíchaný, svižný, napínavý děj. Jen pomalu se rozvíjející motiv s otcem Brophym mi úplně nesedl:( Proto jen 4* :))

16.01.2018 4 z 5

Oni nás stvořili Oni nás stvořili Jan Paulas

Zajímavé nahlédnutí do trochu odlišného světa polské církve a zároveň jezuitské spirituality. Určitě v mnohém inspirativní.

16.01.2018 5 z 5

O citech a dalších složitých věcech člověka O citech a dalších složitých věcech člověka Józef Augustyn

Velice inspirativní slova zkušeného muže :))

Texty mého života Texty mého života Aleš Palán

K Vysočině mám vztah díky svým rodičům i manželovi a pan Med je pro mne úžasnou osobností. Určitě se ke knize vrátím :))

Duše poutníka Duše poutníka Tomáš Špidlík

Vzácný člověk:))

Zdraví jako duchovní úkol Zdraví jako duchovní úkol Anselm Grün

Četla jsem kdysi dávno a dodnes nevím, zda jsem ji úplně pochopila:)) Asi proto, že zatím se cítím být zdravá:)) Ale velice mne oslovila a opatruji ji jako poklad pro případ nemoci:))

16.01.2018 4 z 5

Pokora a zakoušení Boha Pokora a zakoušení Boha Anselm Grün

Zatím jsem přečetla jen malou část, ale je to úžasně pravdivý až radikální, ale zároveň mladistvý pohled na tuto ctnost.

Modlitba jako setkání Modlitba jako setkání Anselm Grün

Knihu mám podepsanou od autora a stala se jedním ze střípků na cestě setkávání:))

Případ Pavlína Případ Pavlína Martina Formanová

Kniha je napsaná stylem "skladatelky voňavého prádla", pro mně povrchním až laciným. Jak píše zoew, příběh rozhodně téměř vůbec Pavlíny, ale nezralého a nezodpovědného "socialistického" páru, který byl tak trochu produktem své doby.
Kniha asi má spád a styl psaní je svižný, pro mě je zároveň obsahově velice prázdná a víc smutná než vtipná. Ani ta erotika, co bavila moravacku, to pro mne nezachránila:))
Také si nemyslím, že se Pavlína měla u babičky dobře, materiálně snad . . . .

16.01.2018 1 z 5

Jan Čep ve vzpomínkách své rodiny Jan Čep ve vzpomínkách své rodiny Michal Bauer

Vyprávění sester Jana Čepa mi oživilo styl vzpomínek na mládí mé maminky a její sestry. Jako bych se ocitla ve známé chalupě či na návsi. Před očima mi běžel meziválečný a poválečný filmový příběh statečných venkovských lidí, bez nichž bychom i my dnes byli jinými lidmi . . .
V příbězích a vztazích početné rodiny ožívají dnes tolik chybějící křesťanské základy Evropy, které často ani neumíme pojmenovat.
V neposlední řadě jsem pochopila odkud se vzala "světélkující krása jeho slova a nenapodobitelné hledání metafyzického řádu", jak mluví o díle Jana Čepa bratr Václav.

15.01.2018 5 z 5

Moje levá noha Moje levá noha Christy Brown

Četla jsem tak dávno, že už si moc nepamatuji, ale z dnešního pohledu stojí za přečtení právě pro povzbuzení a uvědomění si co je v životě podstatné a co téměř zbytečné:))

14.01.2018 5 z 5

Svatý Tomáš Akvinský Svatý Tomáš Akvinský Gilbert Keith Chesterton

Přečetla jsem asi třetinu knihy a byla jsem nadšená živým a barvitým popisem této velké postavy z dějin křesťanské Evropy. Chesterton jako skutečný "mistr pera" nám předkládá téměř filmový příběh středověké moudrosti, ale i složitosti doby. Stačí si přečíst líčení Tomášova mládí, abychom leccos pochopili:))

13.01.2018 5 z 5

Umři znovu Umři znovu Tess Gerritsen

Drsné a přesto půvabné:) přečteno jedním dechem jako vždy:))

Stradivárky Stradivárky Vojtěch Cikrle

Laskavá, půvabná a jemná kniha, jak už poezie bývá:)

11.01.2018 5 z 5

Sebranka Sebranka Torey L. Hayden (p)

Autorka nás okamžitě přenese do svého světa, který je bohatý, krásný, barevný, laskavý a jemný i složitý, tvrdý a krutý. Její pravdivost "nevěděla jsem" a upřímnost v hledání cesty je inspirací pro každého ať pedagoga nebo jen rodiče. Ať speciálního nebo "obyčejného";)
Každý může najít inspiraci pro kontakt s dětmi i sám se sebou!!
Díky Torey. Snad přece jen někdo ještě v Čechách něco vydá, když prý Portál už neplánuje. . .

11.01.2018 5 z 5

Takový sníh už nepadá Takový sníh už nepadá Ilja Kučera ml.

Audiokniha je skvostná :) má velice osobitou atmosféru, humor, nadhled a moudrost. Přesně podle mého vkusu :)

11.01.2018 4 z 5

Kde jsou hvězdy nejblíž Kde jsou hvězdy nejblíž Jan Šmíd

Audio s Jiřím Dvořákem má naprosto dokonalou atmosféru:)

Český etymologický slovník Český etymologický slovník Jiří Rejzek

Celoživotní zábava:)) Frustrovat se odmítám nechat :)) nestíhám, užívám si. Jsem jako Radůza "občasný čtenář slovníkový" pro zábavu i poučení . . .

11.01.2018 5 z 5

Anglicko-český výkladový slovník Anglicko-český výkladový slovník John McHardy Sinclair

V době internetu zdá se překonán, ale kniha je kniha :))

Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Po napsání komentáře jsem si přečetla v zajímavostech o tom, jaká "příhoda" :(( inspirovala spisovatele k napsání knihy a taktéž to, že čerpal z návštěvy sovětského svazu v roce 1961 a za toto "pozadí" přidávám jednu hvězdu :))

09.01.2018