Chesterton komentáře u knih
Šíleně smutné, moudré, syrové, šíleně dobré. Audio mě absolutně nadchlo. A to povídky nemusím.
Naděje skutečně zmírá jako úplně poslední ...
Jednoznačná konkurence našeho podobně geniálního Saturnina. Skvělý lék na chmury, splíny a nenálady všeho druhu. Díky překladu perla každé české knihovničky :))
Opět zajímavá exkurze do irského 7. století. Občas až příliš historie ať politické nebo náboženské, která ovšem vždy skvěle dokresluje děj.
Tentokrát i obecně moudré postřehy - občas i dospělí, stejně jako děti odmítají poslouchat.......na dítě platí rákoska , na dospělého meč .....všichni se pak lépe soustředí :)) - z úst Eadulfa , který je v tomto díle skutečně "více mužný" ;)
Autor patřící do dětského základního vzdělání:)) Poutavé, laskavé, dobrodružné.
Četla jsem, abych se utvrdila v tom, že knihy tohoto autora jsou zbytečně tlusté :))
Měl by brát lekce u Tess Gerritsen :))
Moje první z dětských lásek. Souhlasím, že tento zážitek by neměl nikomu v dětství chybět!! Avšak nikoli tato převyprávěná verze. Přesně jak píše Naias nahoře a mnozí další!!
Moje první Tes, která dobře zná své řemeslo. Napětí a spád jsou velkými přednostmi. U vztahových záležitostí netřeba v těchto knihách přemýšlet, natož souhlasit :))
Nadčasovost, inspirace, kouzelná dokonalost:))
V audio podobě zvláště vyniká.
Tragikomická, obohacující, neotřelá, nenahraditelná.
Kniha o naději, smysluplnosti a prosté radosti :o))
Zbytečně zdlouhavé, překombinované, občas i za vlasy přitažené, ale přečetla jsem a úplně nelituji. Jen tvrdím, že stručnost dělá mistra:))
Já zase mám právě na tuhle nejlepší vzpomínky:)) Četla jsem koncem ZŠ a čas strávený nad knihami Karla Maye obecně nelze ničím nahradit :))) Bez Mayovek je život chudší!
V něčem připomíná Sofiin svět a naopak :)) Pro mě čtivá a napínavá, ale časy se mění :) jsme přesyceni často kvalitní literaturou.
Úžasná!! Jedna z lásek mého mládí. Nemám skoro v repertoáru slůvko "srdcovka", ale toto svěží dílko by si ho zasloužilo. Za mě oddechovka pohodě, pokud vás baví přemýšlet :o)
Na poslech super, knihu bych asi URČITĚ nedala !
Nicméně neskutečně mě děj pohltil. Plytké zase tolik ne. Vtipné, neotřelé, pohádkově drsné ?? Dalo se.
Drsné, čtivé leč velice depresivní :(
Nikoli zcela snadná četba, ale mnoho moudra mezi řádky i v řádcích.