čika komentáře u knih
celkom podareny teen romanik, hoci aj s klasickymi stereotypmi, ale velmi citatelny. knizka je odflaknuta akurat co sa tyka vydavatelskej stranky, chyba redakcia a aj vizual b. y sa patril lepsie spravit
Mily a dojemny pribeh priatelstva, s autobiografickymi prvkami, ako sa dozvedame od autorky. Velmi pekne graficke prevedenie knizky. Postavy su zive a sympaticke, jazyk je uz sucasny a poamericku jednoduchy, dej zial trocha schemovity a predvidatelny. Napriek tomu davam hviezdicky 4 a teda trochu nadhodnocujem.
Minus hviezdicka za ilustracie Natase Stefunkovej, ktore mi trocha vadia, inak kvitujem vyber, spracovanie. Pre ucitelov VV nevyhnutnost.
super vec, k modernemu a sucasnemu umeniu treba ziakov naozaj dokopnut a da sa to aj velmi zaujimavymi sposobmi. nie som si ista, ci vsetky projekty zafunguju, ale kvitujem snahu
velmi pekne spravena kniha. konecne ne-paperback, to sa ceni! obrazovy material viac nez dostatocny, postupy zrozumitelne
Lindsay Barclay sa cita sam, trochu na ukor logickosti, ale nevadi. Cakam na dalsie preklady jeho knih....clovek toto obcas potrebuje, pravy americky thriller
docitane...kniha sa doslova zozrala :-), fascinujuci obraz neapola, talianska, zeny/zien i muzov. saga v modernom ponimani, knihy, ku ktorym sa da vracat a opat ich prezuvat a zozrat.....kto ma tu moznost, odporucam citat vsetky 4 diely na jeden zatah
citane s slovenskom preklade. bohuzial, nemozem si pomoct, nestastny a nie celkom zdareny preklad tok proustovych myslienok znemoznuje sledovat. kniha je zaujimava skor v suvislostiach s proustovym literarnohistorickym ukotvenim. pre bezneho citatela zivacka, pre frankofilov, historikov a jazykovedcov chutovecka.
velmi citlivo spracovany pribeh z pohladu cloveka, ktory sa "ocitne" uprostred totalitnej struktury, z ktorej je cesta von lahka a predsa taka tazka. hviezdicka navyse za preklad adama bzocha
krasne napisane, bravurne prelozene. kniha nie je len o starom muzovi a psovi, je o vsetkych vydedencoch, nemoznosti zaclenit sa a dosledkoch tohoto, o neschopnosti komunikacie a socializacie. kazdy takeho raya pozname :-)
velmi zaujimavy namet, zial vsak trochu nesurode pisanie, psychologia postav odflaknuta a cesky preklad nanic.
americky thriller v tom najlepsom zmysle slova. viem si predstavit jeho filmovu podobu.
musim doznat, ze jerudelger okrem neokukaneho mongolskeho prostredia neprinasa nic noveho. zdoraznovanie starych mongolskych tradicii je az krcovite. vysetrovatelia s takmer "nadprirodzenymi" schopnostami, kopec samoucelneho nasilia a akcie - tym ma nikto neoklame :-)....za mna lepsi priemer.
velmi chaoticky vyskladana kniha, navyse mam silny pocit dejavu z neznosti a hviezdicku musim ubrat aj za neschopny preklad...
kniha, ktora prinasa vela otaznikov. a to jednak svojou strukturou /osobne -velmi sa mi pacil koncept s poznamkami pod ciarou, ktory vsak moze byt pre niekoho matuci a unavny...
nie je to /chvalabohu/ len dobrodruzna vyprava so sci-fi podtextom, vyfabulovana senzacia s akcnymi zvratmi. tato kniha predovsetkym predostiera - hoci nie celkom priamociarym sposobom - palcive otazky etiky, moralky a ludskosti, pricom ich neuzatvara. velmi originalne spracovany popis expedicie, jej vysledkov a konecne aj dosledkov.
zaujimava zapletka, prostredie, kniha odsypala, napriek tomu sa mi zdalo, ze ide trochu po povrchu a daco chyba...
velmi zaujimavy, "vychodny" pribeh, s mnohymi rovinami, nie lahke citanie
kniha so zaujimavym motivom, avsak mnohymi nedotiahnutymi liniami. velmi pekne graficke spracovanie
viacvrstevnatý román písaný pekným poetickým jazykom. obžaloba osudu, ľudskosti, politických zemetrasení... to všetko sugestívne zasadené do prostredia ruského vidieka.