Cipori komentáře u knih
Nechápu to nízké hodnocení, za mě jedna z nejlepších knih co jsem četla. Vtipný cestopis a naučná historie v jednom. Smála jsem se i plakala, přemýšlela, dozvěděla se spoustu nového a kniha mne i přiměla koupit si další knihy o Napoleonovi a jeho době.
Dobrodružství, přátelství, statečnost, čest. A svět, kde tyto pojmy něco znamenají. To je Vinnetou.
Výborná sonda do světa ultrakonzervativního náboženského společenství. Důležitá kniha, vzbuzující mnoho otázek a úvah. Bude ve mně ještě dlouho doznívat.
Pokud hledáte něco milého, nenáročného, čtivého a zároveň trošku napínavého, může být tohle to pravé.
(SPOILER) Doufala jsem alespoň v dobrý konec, škoda. Díky Bohu, že je to jen fikce. Povinná četba pro všechny ztěžovače a nostalgické vzpomínače.
Čtivá oddechovka s poselstvím. Za mě o nic horší než Nevlastní sestra.
Osvěžující, čtivé, vtipné, k zamyšlení.
Jediné co mě trochu zklamalo, byl uspěchaný konec; taky jsem čekala rozvinutí autorčina konceptu o posmrtném životě... Zkrátka přišlo mi, že v knize není plně využít její potenciál.
Neuvěřitelné - jako by to bylo o mně. Tohle dokáží pochopit jen introverti. Nesmírně výstižné. Při prohlížení této kouzelné komiksové knížky mne zalévá hřejivá vlna souznění; nejsem v tom sama...
Přečteno jedním dechem. Ani se mi nechtělo se s Františkem a Karlem loučit...
Waw... super! :-) Konečně fantasy bez čarodějů, draků, elfů, trpaslíků atd... Dobrý nápad, inspirovat se arabským prostředím. Ze začátku pomalý rozjezd, ale stojí to za to!
Docela síla, ale kladu si otázku, nakolik byla autorka objektivní. V knize jsou prakticky jen samé tragické příběhy. Jakoby se čtenáři podsouvalo - církev je špatná...
Drsné. Nicméně se mi líbí že v té nezměrné tmě autor přece jen nechal plápolat světlo - přátelství, o to silnější, oč byly kruté podmínky v nichž vznikalo. Více se mi od E. M. R. ale líbil "Černý obelisk".