Čtenářka73 komentáře u knih
(SPOILER) Výborná detektivka s bolavým tématem domácího násilí. Četla jsem ji jedním dechem, ale to odhalení před koncem bylo hodně přitažené za vlasy. Takhle by se snad nezachovala žádná matka v jakkoliv svízelné situaci.
Další báječná kniha, kterou jsem objevila díky databázi. Výborně popsaný rozdílný vývoj charakterů různých lidí v době války s ústředním bodem Americké knihovny v Paříži. Velmi silný příběh, respektive dva propojené příběhy, ukazující mimo jiné důležitost a moc knih v lidském životě.
Opět velký nápor na city. Chvílemi hrozné, jenže u Hanišové mám vždycky pocit, že ta hrůza není samoúčelná, ale spíš očistná. Rozhodně stojí za přečtení.
(SPOILER) Zajímavý příběh, kde je vlastně nakonec všechno jinak, než se na první pohled zdá. Knížka pro mě byla příjemným překvapením.
Povedený pohádkový příběh se zlými obry, hodným Dobrem, který místo lidského masa raději žvýká odporné fňokurky, malou holčičkou a anglickou královnou. Fantazie autora neznala hranic. Velká poklona panu překladateli - tady muselo být oříšků ;-)
Skvělá detektivka, ačkoliv už ne ve stylu Agathy, ale trochu temnější. Děj měl spád, ani chvilku jsem se nenudila. Už se těším na další díl.
Silný příběh o přátelství dvou zcela odlišných lidí a ceně, kterou je nutné jeho jménem zaplatit.
Moc příjemné překvapení od začínající české autorky. Pěkná detektivka, dobře vykreslené prostředí, bavilo mě to.
Pokud se chystáte na dovolenou na nějaké odlehlé místo daleko od civilizace, raději si tuhle knížku přečtěte až po návratu. ;-) Jinak doporučuji přibalit s sebou. Příjemně mrazivé čtení, kdy se z krásné krajiny Beskyd stane zlý sen…
Pohodová knížka plná humorných příhod, díky níž se opět ocitneme v prostředí yorkshirksého venkova a prožíváme úspěchy i nezdary místního veterináře. James Herriot nikdy nezklame, ale jeho předchozí knížky mají pro mě o něco větší šmrnc, proto ta jedna hvězdička dolů. Omlouvám se, pane Herriote, nasadil jste si laťku moc vysoko.
Tuhle knížku mi doporučila sestra, ale ležela mi na nočním stolku několik měsíců, než jsem sebrala odvahu a pustila se do ní. Bála jsem se, že to bude těžké čtení, ale nakonec jsem ji přečetla za dva dny. Autorka díky své nezlomnosti a víře „Když přežiju dnešek, budu volná“ přežila nepřežitelné. Navzdory otřesným zážitkům a vlastně i díky nim se rozhodla pomáhat jiným lidem překonávat traumata.
„To, co se stalo, co jste udělali nebo co někdo udělal vám, se nedá změnit. Jak ale budete žít dál, přímo teď, je jenom na vás. Moji milí, můžete se rozhodnout být svobodní.“
Obdivuhodná žena, úžasná kniha o naději.
Díky, Reni ;-)
Příjemná detektivka ze švédského venkova ve stylu Agathy Christie.
Úžasná knížka, kterou jsem objevila na databázi díky hodnocení několika mých oblíbených čtenářek. Ačkoliv popisuje i nelehké životní události a smutné osudy, vyzařuje z ní tolik pohody, lidskosti a optimismu, že ještě několik týdnů po jejím přečtení se při psaní tohoto komentáře musím usmívat. Jasných pět hvězd!
(SPOILER) Napínavá detektivka s překvapivým rozuzlením. Pozor na manipulátory!
Velmi milé čtení v této nemilé době. Ačkoliv téma cestování v čase nevyhledávám, tady mi nijak nevadilo, naopak. Děkuji Databázi, že mě přivedla k této knížce.
Oddechová knížka na prázdniny. Na konci trochu červená knihovna, ale fajn.
Čokoládová krev je záplavou informací, fikce, historických, politických i filozofických témat, emocí, úvah a názorů, logicky uspořádaných a podporujících přesvědčení, že každý, bez ohledu na svůj původ, pohlaví nebo majetkové poměry, má právo na svobodu a důstojné životní podmínky. Měla jsem to štěstí zúčastnit se besedy s autorkou, která na mě ohromně lidsky zapůsobila. Její rozhled, morální odpovědnost a neochota ke kompromisům, byť by jí samé mohly přinést prospěch, jsou věrným odrazem Boženy Němcové, jak ji Denemarková představuje v Čokoládové krvi. Není to jednoduché čtení a ani není možné vstřebat všechno napoprvé, je to něco, co se jazykově i formálně naprosto vymyká jakémukoliv zařazení, ale co rozhodně stojí za přečtení a zamyšlení.
Tuhle knížku jsem odložila asi po 80 stranách. Téma internetové šikany je sice aktuální, ale dost mě rozčiluje, navíc chaty nejsou moc čtivé. Hned na začátku je taky zřejmé, že vztah Robin a Cormorana se zase nikam neposune, takže jsem se rozhodla neprokousávat se dalším více než tisícem stran jen proto, abych měla Rowlingovou splněnou.
Skvělá knížka, kterou jsem si poslechla ve skvělém podání Martiny Hudečkové. Velmi poutavě podaná historie. Určitě si přečtu nebo poslechnu i příběhy dalších žen Jindřicha VIII.
Trochu červená knihovna, ale moc příjemné oddechové čtení.