cukrovka cukrovka komentáře u knih

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Zajímavé a silné téma. Je to příběh plný emocí, kdy chápete obě strany a je těžké rozhodnout na čí stranu se přiklonit.

24.02.2023 5 z 5

Záhada Sedmi ciferníků Záhada Sedmi ciferníků Agatha Christie

Skvělý a čtivý příběh královny detektivek. I když zde nevystupují její nejznámější vyšetřovatelé, je příběh zajímavý a se spoustou svérázných postav.

07.01.2024 5 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Oddechové čtení plné humoru. Opět jsem se skvěle pobavila a zasmála.

07.04.2023 5 z 5

Vražda na faře Vražda na faře Agatha Christie

Detektivní klasika. Zpočátku jsem měla trochu problém orientovat se v množství lidí. Příběh byl velmi zajímavý a vraha jsem samozřejmě neuhádla.

09.02.2023 5 z 5

Není úniku Není úniku Taylor Adams

Zajímavé, čtivé a napínavé. Děj má spád a je zde spousta překvapivých zvratů, takže se knížka těžko odkládá. Jen hlavní hrdinka mi přišla jak ze série superhrdinů - ze všeho se dostane a je nesmrtelná. Epilog jsem si musela přečíst dvakrát abych pochopila - snad dobře?

30.09.2021 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Příjemné oddechové čtení plné vtipu. Zajímavý námět. Líbilo se mi i filmové zpracování.

16.06.2021 4 z 5

Mrtvý na Pekelném vrchu Mrtvý na Pekelném vrchu Juraj Červenák

Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě a jsem za to opravdu ráda. Velmi zajímavá historická detektivka z prostředí a doby o které toho moc nevím. Příběh je hodně akční, temný, se spoustou mrtvol a mučení. Určitě zkusím další díl.

26.12.2023 5 z 5

Smrt v ledu Smrt v ledu Amy McCulloch

Posloucháno jako audio kniha, která je skvěle načtena Jitkou Ježkovou. Začátek příběhu je pozvolný, ale postupně se rozjíždí a dramatizuje až k mrazivému závěru. Při čtení je znát, že autorka prostředí horolezců a osmitisícovek zná a čerpá z vlastní zkušenosti.

01.11.2023 4 z 5

Studené světlo hvězd Studené světlo hvězd Pavel Fritz

Sci-fi není úplně můj žánr, ale tyhle povídky mě opravdu zaujali. Zajímavé, překvapivé, ale také temné až depresivní.

25.07.2023 5 z 5

Dámský gambit Dámský gambit Walter Tevis

Zajímavý příběh. Taková pohádka pro dospělé ozvláštněná pohledem na královskou hru - šachy a lidi kteří dokáží přemýšlet hodně tahů dopředu. Trochu jsem se nudila při líčení šachových partií.

09.07.2023 4 z 5

David Hecl: Mluví k vám kapitán David Hecl: Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Posloucháno jako audio kniha. Hodně zajímavé a poučné. Pan Hecl dokáže opravdu zaníceně hovořit o letadlech, létání, ale i lidech kolem letectví.

18.06.2023 5 z 5

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Velmi čtivý příběh. V knížce se střídá vyprávění otce, který zasvětil svůj život vlkům a jeho dětí, které se rozhodují o ukočení jeho léčby. Autorka dokáže skvěle nastínit psychologické dilema rozhodování, žádná její postava není černobílá. Rozumím oběma stranám.

30.04.2023 4 z 5

O mé rodině a jiné zvířeně O mé rodině a jiné zvířeně Gerald Durrell

Díky tomu, že jsem to poslouchala jako audioknihu, tak jsem dospěla ke zdárnému konci. Ten začátek byl hodně pomalý a nezáživný, ale postupně jsem se zaposlouchala a příběh mě zaujal. Je to spíš soubor různých příhod, které prožívá autor se svou rodinou a faunou a flórou ostrova Korfu. Psáno se suchým anglickým humorem a láskou ke zvířatům.

16.04.2023 4 z 5

Nové povídky Nové povídky Zdeněk Svěrák

Příjemné a milé čtení. Krásná čeština a inteligentní humor který je autorovi vlastní.

22.10.2022 5 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Opět krásné počteníčko. Krátké kapitoly zvyšují napětí, všechny postavy dostávají prostor pro vyjádření a každý může být vrahem. Autorka nás nechává v nejistotě a až v úplném závěru jen tak mimochodem promluví vrah.

25.08.2022 5 z 5

Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Tak to teda bylo pěkné psycho. Hodně zajímavý námět, krátké kapitoly a střídání vyprávějících vám nedovolí knížku odložit. Napínavé až do konce.

18.03.2022 5 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

První knížka od autorky a jsem nadšená. Skvěle popsaná ponurá atmosféra v zapadlém hotýlku a postupně se rozvíjející strach a paranoia mezi lidmi tam uvězněnými. Každý má nějaké tajemství, ale kdo z nich je vrah. Zajímavé a čtivé.

06.11.2020 5 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Ze školy jsem znala pouze úryvky a tak jsem si chtěla doplnit čtenářský deník. Čtení pro mě bylo dost náročné, několikrát jsem se musela v textu vracet. Nechci hodnotit hvězdami, protože ač to není čtení pro mě, je to klasika české literatury.

30.07.2020

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Zajímavý příběh vyprávěný formou dopisů. Postupně se nám tak odkrývá život lidí na ostrově Guernsey během druhé světové války a nejen to. Každý pisatel má svůj osobitý styl a pohled na věc. A také je zde drobná romantická linka.

31.08.2024 5 z 5

Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Opět skvělé čtení. Autor dokáže čtenáře napínat po celou knížku. Vždy když už si čtenář myslí že ví, tak je to zase jinak. Zápletka byla velmi zajímavá a konec dává tušit, že by mohl být další díl.

19.07.2024 5 z 5