DanaKa81 komentáře u knih
Dokonale vykonstruovaný příběh o dceři židovského cukrovarníka, která prožívá šťastný život než se změní politická situace a je nucena se přizpůsobit poměrům těžké doby a různým životním nástrahám. Moc doporučuji stejně tak jako autorčinu další knihu Němci
Doktorka Vlasta Kálalová di Lotti musela být neuvěřitelně inteligentní, pracovitá a cílevědomá žena. Těžko lze uvěřit, co všechno byla schopná zvládnout v tak kulturně odlišné zemi od naší. Netušila jsem ani jakou životní tragédii dokázala překonat. Knihu moc doporučuji
Tak tenhle cestopis od Zibury moc pobaví a navíc se dozvíte o jednotlivých národech různé zajímavosti a tipy na výlet.
“Když už tropím ostudu v zahraničí, snažím se nedělat ostudu nám všem. V podobných situacích o sobě proto vždycky tvrdím, že jsem Polák. V Polsku však bohužel tato strategie není moc funkční. Nezbylo než improvizovat.”
bývalý válečný zajatec Ernt se vrací ke své ženě a malé dceři Leni. Neschopný udržet si práci se odstěhuje i se svou rodinou do opuštěné chaty na Aljašce, kterou mu odkázal jeho přítel z války. Přizpůsobení se životu v divočině je bude stát hodně sil a nebýt jeho zhoršujícímu se psychickému stavu, kterým ohrožuje své nejbližší, byla by to taková oddechová četba. V knize najdete všechny podoby lásky, napětí, dobrodružství a také vypráví o mezilidských vztazích hrstky místních obyvatel v překrásné nespoutané přírodě. Příběh byl neskutečně reálný a jeden z nejlepších co jsem kdy četla
Autorka napsala silný příběh, kterému se dá jen těžce konkurovat! Hlavní hrdinky jsou dvě sestry s pohnutým osudem již od dětství. Po letech nepochopení, si k sobě snaží najít cestu, ale 2.světovou válkou zmítaná Francie jim to neusnadní... Nechybí láska, přátelství i odvážné plány na záchranu spojeneckých pilotů i židovských dětí. Doporučuji mít ke knize přichystanou zásobu kapesníčků
Lisbeth si vyřídila své poslední resty z minulosti svým jedinečným stylem. Krásný a napínavý závěr trilogie i přes ten počet stran. Moc doporučuji!
S delším časovým odstupem a po přečtení mnoha jiných knih na tohle děsivé téma z naší nedaleké historie můžu říct, že tahle kniha nemá konkurenci. Rozum zůstává stát při pomyšlení na těhotné ženy a jejich nespočetné útrapy a ponížení... přesto ten závěr knihy byl úžasný a kdo ještě nečetl ať rozhodně neváhá
Příběh o lásce a přežití v extrémních podmínkách mě moc bavil. Ani filmová verze nebyla špatná, ale vadily mi v ní odlišné charaktery hlavních hrdinů od těch knižních. Kniha je výborně napsaná a úplně mě pohltila
Fascinující příběh dívky z bažiny, která se popere s nepříznivým osudem po svém. Román je sice napínavý, ale i tak z něj dýchá neuvěřitelná láska k přírodě. Doporučuji
V poslední době si vybírám romány z těžké doby z pohraničí za 2.sv. války a tenhle je jeden z nejlepších. Jsem ráda za to, že jsem náhodně objevila knihu od pro mě neznámé autorky. Budu o nesnadném životě postav z románu a jejich česko-německých vztazích ještě dlouho přemýšlet … moc doporučuji
Můj první román od autorky a můžu říct, že určitě splnil všechny moje očekávání. Krásná kniha
autor v knize šikovně prolínal Oveho minulost s přítomností. Kdo by si sympaticky mrzutého, ale čestného Oveho s jeho kočičkou a milými sousedy neoblíbil...
Smrt je mým řemeslem stojí za přečtení, jen jsem ji moc porovnávala s ještě lepší knihou od spisovatele a novináře Thomase Hardinga, který nasadil moc vysokou laťku s knihou Hanns a Rudolf. Kdybych četla knihy v opačném pořadí, tak nemám co vytknout a nevšimnu si některých historických odlišností, třeba zrovna při zatýkání Rudolfa Hösse...
Výborná a hlavně napínavá detektivka, která si zaslouží plný počet hvězd za zajímavou zápletku s unesenou dívkou. Doporučuji a těším se na další knihy s detektivem Joonou.
Thriller o záhadném mizení osob ve slovenském pohoří Tribeč. Vím že se nejspíš do tohoto krásného pohoří nikdy dobrovolně nepodívám, zatím mně bohatě stačil poslech výborně namluvené a napínavé audioknihy Trhlina.
Můžu jen doporučit. Styl kterým je Analfabetka napsaná se mi moc líbil! Nevěděla jsem do poslední chvíle jak se s daným problémem (atomovou bombou) vypořádají. Závěr knihy vůbec nezklamal! Autor bude patřit do mých oblíbených spisovatelů, hlavně pro ten jeho výborný smysl pro humor.
Název románu je takový nevinný, ale zdání klame. Životní příběh Anny se čte velice rychle a já se nestačila divit jejímu těžkému osudu a s jakou odvahou se mu postavila tváří v tvář. Moc doporučuji
hodně smutný příběh achjo! Myslela jsem si, že se situace v rodině zlepší a máma bude mít pro nadanou dceru větší pochopení. Tohle téma není pro mě...
všechny knihy od Jamese Herriota jsou mojí srdeční záležitostí. Zaslouží si právem čestné místo v knihovně. Laskavé a humorné příhody sympatického veterináře a jeho čtyřnohých pacientů vás zaručeně potěší. Moc doporučuji!
Postavu komisaře Joony Linny jsem si prakticky zamilovala od úplného začátku série. Cítím bez něj úplné prázdno a doufám, že se co nejdříve objeví na pultech další pokračování. Nevadilo mi ani to téměř nadpřirozené zmrtvíchvstání několikanásobného vraha Jurky, obrovské napětí jsem cítila i tak! Četla jsem knihu do pozdních nočních hodin. Moc doporučuji