Dani25 komentáře u knih
McEwan to proste vie, vie vybrať zaujímavú tému, rozobrať hlavnú postavu na kúsky, zaujať čitateľa tak, že nepustíte knihu z ruky, kým ju neprečítate celú.
Je pravda, že tých švédskych mien je tam neúrekom, ale detektívka je to veľmi dobrá. Postupne z malých čriepkov sa vyskladá cely príbeh.
Adler Olsen nesklamal, aj keď to nebola jeho topka, veľmi zaujímavé zápletky. Obdivujem ho, že vždy nájde témy, ktoré sa vlastne dotýkajú nás všetkých v dnešnej dobe. A tak veľmi som sa bála o Rose.
Počúvala som na Českom rozhlase, veľmi dobrá detektívka, aj keď som spočiatku mala problém s menami, bolo ich veľa aj keď sa to odohrávalo v malej dedinke. Vraha som neuhadla…
Tešila som sa na túto knihu, ale bola som sklamaná, podľa mňa to nemalo takú hĺbku, aby som bola z nej unesená, aby ma niečo ohromilo.
Po rokoch som si dala repete, tentokrát audio v češtine. A stojím si za tými 5 * :) Ten pohľad na vojnu cez čierny humor je excelentný. Niektoré pasáže som si pamätala aj po rokoch.
Jestli je na světě něco, za co by stálo umřít, je určitě lepší zůstat kvůli tomu naživu.
Úplne iný Boyne, než som bola doteraz zvyknutá, ale zase vynikajúci. Téma aktuálna, dnešný život : na jednej strane prehnaná korektnosť, na druhej nenávisť. Ale podané veľmi vtipne. Päť dní jednej uletenej rodiny. Ale aj vedľajšie postavy ako napr. Pylyp a jeho matka stali za to. - Sociálne siete poskytujú priestor na vyjadrenie svojich názorov záľahe idiotov, ktorí sa kedysi odvážili otvoriť ústa iba pri pohári vina, no nikomu tým neublížili a rýchlo zase stíchli. Teraz však majú rovnaké právo hovoriť ako nositeľ Nobelovej ceny. Ide o inváziu idiotov. - Umberto Eco
Zvláštny štýl - priama reč bez úvodzoviek, dialógy , ktoré sa prepájajú s vnútornými monológmi, ale čítala sa mi výborne a bavila ma. 17 rokov života jednej rodiny z pohľadu každého člena rodiny. Je to taký náhľad do rodiny s dvoma deťmi, kde sa v podstate nič prevratného nedeje a napriek tomu je to napísané tak, že ma to ťahalo ďalej.
V každom vzťahu je dôležitá komunikácia, nikto nevidí druhému do hlavy. Aj keď žijeme hektický život, je nutné nájsť čas na rozhovory a aj počúvať čo ten druhý vraví a cíti.
Počúvala som audio na ČRo. Veľmi dobre sa počúvala. Ale nedotkla sa ma ako som očakávala. Prišlo mi to také rozťahané a koniec ako blesk z jasného neba.
Zase veľmi zaujímavá téma. A do poslednej chvíle som netušila kto je vrah. Oddelenie Q sú moji obľúbenci. Púšťam sa do Oběť 2117. :)
Spočiatku som si myslela, že to bude oproti ostatným dielom Oddelenia Q pomerne nudné ale rozbehlo sa to a zase ma nesklamala. :)
Taká útla knižka a toľko lásky a nehy v nej. Prečítam si ju ešte raz.
Vďaka čitateľskej výzve som sa vrátila k tejto detskej knihe a tak ako v detstve aj teraz sa mi čítala veľmi dobre. Odporúčam ju aj dospelým čitateľom.
Tajomný, zvláštny príbeh. Atmosféra v sídle Angelfield je tak dobre popísaná, že som mala pocit, že som naozaj tam.
Smutný príbeh. Ťažký život v izbe aj vo vonkajšom svete. Obdivuhodné, ako to mama zvládala v týchto podmienkach. Autorka užasne opísala pocity z pohľadu 5 ročného chlapca.
Tak mne sa to páčilo, žiadny krvák, ale taká pohodová anglická detektívka. Ďalšie plus, že ešte v 3/4 knihy som netušila kto je vrah. Určite si prečítam ďalšie dve zo série C.S. :)
Tak toto je výnimočná kniha, kniha ktorá ostane dlho v pamäti. Toľko rôznych ľudských osudov, emócií. Som dojatá. A pritom som bola spočiatku skeptická, keďže Michel - rozprávač mal v úvode len 12 rokov. Naozaj odporúčam.
Niekedy, keď som mala cca 17-18 rokov som ju čítala a je to kniha, ktorá mi ostala v pamäti, preto som využila možnosť vypočuť si ju na rádiu ČR. Musím povedať, že som ju teraz vnímala úplne inak. Vnímala som teraz viac, aké ťažké to pre Betty muselo byť na slepačej farme, keďže bola zvyknutá na úplne iný život pred svadbou. Taktiež ten vzťah manželov bol suchý a bezemočný.
Milujem takéto knihy, v podstate o bežnom živote niekoľkých ľudí, o priateľstve, láske, o nachádzaní a strácaní, ale tak krásna, milá, ľudská.
Riadne drsná, ale dobrá detektívka. Odporúčam len silnejším povahám. Rozne rozvetvenia deja a aj preto som netušila kto vlastne je vrahom a to mám rada. Len nechápem, prečo v takmer každej súčasnej krimi je hlavný vyšetrovateľ v podstate alkoholik a pritom zvláda svoju prácu. Určite si prečítam pokračovanie série.