Dani25 Dani25 komentáře u knih

Hodiny Hodiny Agatha Christie

Mám rada autorkine detektívky, bola fajn, ale má aj lepšie. :)

13.06.2024 4 z 5

Mačka, ktorá zachránila knihy Mačka, ktorá zachránila knihy Sósuke Nacukawa

Vybrala som si ju kvôli ČV. Nečakala som, že to bude topka tohoročných prečítaných kníh, ale netušila som, že to bude také nemastné neslané. Ale myšlienka veľmi pekná.

05.05.2024 3 z 5

Debna Debna Camilla Läckberg

Prvé dve tretiny ma veľmi bavili, ku koncu už mi bolo jasne kto je vrah a ako to skončí. Zaujímavé boli aj kapitoly zo súkromia postáv. Team vyšetrovateľov mi nepripadal profesionálny, jeden stále spal, další myslel len na ženy a sex, neviem či reálne by Mina so svojou fóbiou mohla robiť špičkovú vyšetrovateľku. Prečo sa tam objavila na krátku chvíľu Sara? možno v ďalšej časti série bude dôležitá.

09.06.2023 4 z 5

Temná dcéra Temná dcéra Elena Ferrante

Dobre sa to počúvalo, ale podľa mna ta žena nebola psychicky celkom v poriadku. Ja som sa teda s ňou nevedela stotožniť.

15.09.2022 3 z 5

Z neba spadli tri jablká Z neba spadli tri jablká Narine Abgarjan

Mám rada takéto knihy. Krásny príbeh. Opisuje ťažký zivot obyvateľov malej arménskej dedinky, ale pritom je to tak milá kniha.

03.09.2022 4 z 5

Dievča, žena, iné Dievča, žena, iné Bernardine Evaristo

Vynikajúca kniha. Prvých cca 30 strán som si zvykala na zvláštny štýl, vety bez veľkých písmen a bodiek. Akonáhle som si zvykla, dej plynul a prepletal sa ako rieka. Písala som si mená a ich prepojenia. Čo sa týka LGBT je to pre mna neznáma oblasť a možno aj preto ma tak zaujala. Lenže aj keď to tak vyzerá, nie je to , podľa mna, kniha len o tom. Je to kniha o životoch 12tich žien rôznych generácii , ich radostiach a hlavne starostiach. Viem, že táto kniha neosloví každého, ale skúste to.

26.07.2022 5 z 5

V okamihu V okamihu Suzanne Redfearn

Pútavá kniha, pretože je z pohľadu mŕtvej Finn, takže odhaľuje správanie sa ľudí aj vo chvíľach, keď si myslia, že ich nikto nevidí. Kniha ukazuje ako sa jednotlivé postavy správali vo veľmi kritickej situácii a ako to celé spracovávali po nej (každý po svojom). Ktovie ako by sme konali my, dúfajme, že nič také nezažijeme.
"- Ako sa z toho dostanem?
- Krok za krokom. Stále ste tu, takže nemáte na výber. Stačí ísť ďalej o centimeter, o meter, ak aj nie správnym smerom, ale hlavne vpred."

06.06.2022 4 z 5

Zoznam hostí Zoznam hostí Lucy Foley

Napínavá kniha, dobre sa čítala. Nebola to typická detektívka, pretože až ku koncu knihy sa dozvieme, koho vlastne zavraždili. Ta zvedavosť ma nútila rýchlejšie čítať. :) Mám rada knihy, kde sa prelínajú pohľady na svet z rôznych uhlov, od rôznych postáv.

25.04.2022 4 z 5

Starec a more príbehov Starec a more príbehov Carsten Henn

Krásna knižka o knihách a ľuďoch, ktorí milujú knihy. Veľmi pekný príbeh o priateľstve starého muža a malého dievčatka.

17.04.2022 4 z 5

Spojenia Spojenia Delphine de Vigan

Nie je to len o Theovi a alkoholizme, v tejto knihe zvládla autorka odhaliť veľmi veľa, Je to pribeh rozprávaný štyrmi postavami. Každá si niečo odžila. Kniha plná desivých situácii a napriek tomu som ju prečítala rýchlo. De Vigan je úžasná, toto bola moja tretia autorkina kniha a určite prečítam ďalšie.

16.03.2022 5 z 5

Slová vďaky Slová vďaky Delphine de Vigan

Keďže som bola knihou Deti nade vše nadšená, vrhla som sa na ďalšiu autorkinu knihu. Ale táto bola pre mna sklamanie. Smutná téma, ale podaná tak, že ma nezasiahla ako som čakala. No určite ešte od autorky niečo prečítam. :)

19.02.2022 3 z 5

Volavka Volavka František Kozmon

Cca pred dvomi rokmi som náhodou natrafila na Kukučku a potom som “musela” prečítať všetky knihy série, odporúčam. Knihy sa čítajú ľahko, aj keď pripady a životy hlavných hrdinov ľahké nie sú.

13.02.2022 4 z 5

Putovanie k bránam múdrosti Putovanie k bránam múdrosti John Boyne

Obdivujem originálny nápad autora prebehnúť históriu ľudstva životom jedného človeka. Pútavý príbeh, rôznorodé ľudské povahy. Vynikajúci je aj prechod z kapitoly na kapitolu. Neoľutujete ak sa rozhodnete prečítať. John Boyne nesklamal.

10.11.2021 5 z 5

Jednorožce Jednorožce Barbora Hrínová

Precízne rozobraté medziľudské vzťahy v ôsmych poviedkach. Život je komplikovaný. Odporúčam prečítať.

09.05.2021 5 z 5

Vzdelaná Vzdelaná Tara Westover

Zaujímavá téma, o to viac, že je podľa skutočnej udalosti. Mám však rozporuplné pocity. Detstvo v takejto rodine je hrozné, ale kde je v takýchto prípadoch v 20. storočí v Amerike "sociálka", alebo nejaké združenia na ochranu detí? Všetci určite vedia o týchto rodinách a nikto to nerieši, nechajú tie deti trpieť. Druhá vec čo sa mi zdá čudná, dostať sa na univerzitu a predtým nechodiť do školy. (medzi skúšky na univerzitu patrí skúška z čítania? :o ) Zvláštne školstvo.

09.03.2021 2 z 5

Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii Mohsin Hamid

V tejto útlej knižke prežijeme celý život NĚKOHO a krásnej divky. Človek sa pri nej zamýšľa nad vlastným životom. Veľmi zaujímavá kniha.
„A pokud jde o vydělávaní peněz, nic nepomůže překonat propast od stavu “sedím tu jak hromádka neštěstí” k tomu “který jen ze svých záchodů mám použít” líp, než když se stanete učedníkem u někoho, kdo už to má všechno pěkně srovnané.“

10.01.2021 5 z 5

Spis Odessa Spis Odessa Frederick Forsyth

Zaujímavá kniha, v prvej polovici kopec informácií o nacistoch, druhá polovica napínavá detektívka.

02.06.2020 4 z 5

Dokonalá podoba Dokonalá podoba Tana French

Spočiatku sa mi to zdalo zdĺhavé, ale potom sa to rozbehlo. Veľmi dobrá krimi a vynikajúco opísané postavy.

10.04.2020 4 z 5

V zajetí geografie: Jak lze pomocí deseti map pochopit světovou politiku V zajetí geografie: Jak lze pomocí deseti map pochopit světovou politiku Tim Marshall

Veľmi ma zaujala táto kniha. Jasným spôsobom vysvetľuje situáciu na svete. Niektoré veci som tušila, niektoré ma prekvapili.

19.09.2019 5 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Pre mňa áno, výborne písaná kniha. :) A hneď sa idem pustiť do ďalšej: V službách zla. Odporúčam.

04.03.2019 5 z 5