Däniken Däniken komentáře u knih

Svět na konci času Svět na konci času Frederik George Pohl Jr.

Davam jenom 60% (lehky nadprumer). Proc?

-10% Za nudny baseball (skvar vetsiny americkych spisovatelu).

-10% Hlavni hrdina Viktor je podle me nesympaticky, nadrzeny pitomec (Beda Pohl dostal v sedmdesati letech mindrak?).

-10% Dejova linije kolonistu na planete Enki byla priserne nudna.

-10% Kniha mohla byt o 150 stranek kratsi.

+60% Wan-To a jeho fakani a kopie si pohraji s hvezdami jak s hrackami ve vyborne hard sci-fi.

16.12.2018 3 z 5

Zima v Thonnierice Zima v Thonnierice Vladimír Šlechta

Osobne mi tohle Krvave pohranici – next generation nepripada uz tak zajimave jako ty starsi knihy v serii.

15.07.2018 3 z 5

Aokigahara - Les sebevrahů Aokigahara - Les sebevrahů Jeremy Bates

Klasicka vybijecka typu "Hory maji oci "nebo "Po sezone" zasazena do exotickeho Japonska. Kniha ktera chvilemi prekvapi popisem lesa Aokigahara, ale vetsinou znechuti stereotypy toho nejhorsiho razu a jeste blbejsim koncem.

29.04.2017 2 z 5

Černá křídla Cthulhu 5 Černá křídla Cthulhu 5 * antologie

Sedm vybornych povidek, zbytek prumer a par lejn velkeho Cthulhu. CKC5 je skorem na stejne urovni jak predchozi svazek, skvely preklad jako obvykle. Ted uz jenom cekam na CKC6. 75% mini-shoggotu.

16.11.2020 3 z 5

Motory Boha Motory Boha Jack McDevitt

Uz je to hezka radka let co jsem cetl Jackovo MB a me osobni hodnoceni se rovnalo peti supernovam. Dnes uz to bohuzel zadna supernuklearni exploze neni.
Namet je podle me velmi dobry, vesmirna archeologie a artefakty zaniklych i existujicich civilizaci v nasi galaxii, ale samotne spracovani je opravdu bida s nouzi. Nektere sceny jsou tak priblble, ze si clovek pri cteni i hlasite zakleje a krouti neverice hlavou az ho zacne bolet za krkem.:)
Z nostalgie tri bile trpasliky!

29.06.2020 3 z 5

Masky apokalypsy Masky apokalypsy Robert R. McCammon

Zkratit to o 200 stranek a zmenit ten hollyvudskej happy ending , tak tu mame jeden z nejchmurnejsich a zaroven nejlepsich PA-romanu minuleho stoleti.

06.06.2020 3 z 5

Poznejte stromy podle listů Poznejte stromy podle listů Meike Bosch

Na můj vkus až moc parkovních druhů. Postrádám zde vrby, jilmy, jeřáby a mnoho dalších.

27.05.2019 3 z 5

Nebezpečí odjinud Nebezpečí odjinud Jaroslav Velinský

Agent sympatak Dan Young kontra mysticky zaporak Deuce Worm se utkaji na zivot a na smrt ve ctyrech napinavych pribezich z pera zesnuleho Kapitana Kida. Rodokapsova skifarna ktera neurazi.
3,9 supernovicek!

19.09.2017 4 z 5

Simulakra Simulakra Philip K. Dick

Dalsi dickovska genialitka, ktera tak trochu pokulhava na retrokulisech a nelogicnosti stroje na cestovani casem.
Vladnout budou tlamouni!

06.06.2017 4 z 5

Morituri Morituri Simon R. Green

Idealni predloha pro kultovni film nebo televizni serial.

Green splacal dohromady space-opery z padesatych let, prihodil tam Nadaci, Dunu i Hvezdne valky, a vse ochutil douskem humoru, extremnim nasilym a spoustou karminove rude tekutiny.

Hlavni hrdina se mu ale moc nepovedl. Jestli ten tvrdak na obalce je Lord Morituri, tak ja jsem ta kraska po jeho pravem boku. Zaporaci vsak zde hraji prim a favoritka, cisarovna Zelezna cubka vede prvni ligu.

28.07.2015 4 z 5

Jiskry války Jiskry války Gareth L. Powell

Military SF ktere se trochu lisi od tech standarnich slatanin o zelenych mozcich ve vesmiru. Jeden velkej suprzelenej je az na konci. Autor se zrejme inspiroval Asherem, ale tohle je vic umirnene s hollyvudskym finisem. Favority jsou zde emzak Nod och vyslouzila valecna lod Vrtosiva fena (Trouble Dog), haha ten preklad mne dostal. Ten druhy dil v serii Fleet of Knives je o trochu lepsi a doufam, ze ho Triton taky vyda.

PS: ta obalka nema nic s dejem v knize spolecneho. Hvezdne valky part 25?:)

07.04.2020 3 z 5

Převážně neškodná Převážně neškodná Douglas Adams

Prevazne nepotrebna, je podle meho gusta ten spravny nazev knihy.

17.04.2019 2 z 5

Kvantový zloděj Kvantový zloděj Hannu Rajaniemi

Detektivni hard sci-fi... ve ktere ctenar nevi jestli se zrovna nachazi v realite nebo virtualite a je neustale zasypavan velkym mnozstvim novych pojmu a technologií. Velmi dobry debut finskeho spisovatele Rajaniemi.
Uz se tesim na volne pokracovani Fraktaloveho prince.

19.09.2017 5 z 5

Co přichází se stíny Co přichází se stíny Robin Nasadil

Pocta mistrovi kosmickeho hororu. Mozna trochu monotoni ale prijemne poctenicko.

26.08.2017 4 z 5

Hry Nemesis Hry Nemesis James S. A. Corey

Uch...pata kniha Expanze ve ktere se nasi hrdinove vydaji na sva vlastni dobrodruzstvi.
Subjektivne konstatuji ze Nemesis a Leviatan patri mezi nejlepsi knihy v teto serii. Uvedomeni a politicka korektnost tu trochu zapacha, jak uz je posledni dobou zvykemu u amickych autoru, ale devastace jedne urcite planety je jeden velky antiklimax.
Kandidatem na blbecka se protentokrat stava Naomi a Holden je docela v klidku, i kdyz par facaku by mu prospelo.
Robertu Heinleinovi by se to mozna taky libilo. Televizni serie je porad lepsi!

06.06.2017 4 z 5

Sirotčinec v údolí Sirotčinec v údolí Philip Fracassi

Fracassi umi psat, to se musi priznat, ale bohuzel horory se silne nabozenskou tematikou mi nejak proste nesedi.
Snazil jsem se to opravdu docist.

24.03.2024 3 z 5

Alien Sex Alien Sex * antologie

Cteno v originale.

05.11.2020 3 z 5

Bod návratu Bod návratu Otomar Dvořák

O.D. je mozna mene zname jmeno mezi fanousky ceske fantastiky, ale tato povidkova sbirka na mne zapusobila velmi pozitivne. Ctyri povidky z hlubin sci-fi a kosmu, zbytek folkorni horory plus jedna spisovatelska hricka. Hora demonu patri k favoritum!

29.06.2020 4 z 5

Hlas krve Hlas krve Ivan Adamovič

Osobne si myslim, ze tohle je ta nejlepsi hororova antologie vydana v Cesku.

17.06.2020 5 z 5

Jejich moře Jejich moře James L. Cambias

Podle me se autor pokousi o glorifikaci lidske blbosti, tak jednu hvezdu dolu.

06.06.2020 4 z 5