DannyLady

První díl filmové série mám velice ráda (na rozdíl od jeho filmového pokračování) a tak sem se rozhodla, že dám šanci knižnímu zpracování, protože nebudeme si nalhávat, ale knihy jsou v 99 % případů lepší než film. A je tomu tak i u Divergence. Kniha dává více prostorů k tomu si hlavní hrdinku oblíbit, ale i větší prostor vedlejším postavám. Větší prostor než ve filmu zde dostává i Čtyřka, kterého si musí každý zamilovat. Těším se na pokračování.

Poprvé jsem v této série nedala knize 5 hvězd. Sama asi ani nevím proč, knihu jsem opět zhltla na jeden zátah a skončila dnes ve 4 hodiny ráno. Kniha byla moc čtivá, ale něco mi na tomto dílu prostě nesedělo. Možná to je subjektivní pohled na věc, protože mě hodně trápí, co autorka provedla s postavou Dimitrie. Tento díl byl hodně temný a zanechal mě několikrát jen v němém údivu, jaký spád nabírají všechny události.

Pokračování příběhu mě strhlo a nepustilo. Nabídlo pár nových a zajímavých postav. Příběh sem hltala a za jeden den bylo po knize. Příběh byl ještě víc strhující jež první díl a na konci jsem brečela jak želva. Milostným příběhem Rose a Dimitrije sem naprosto posedlá.

Poslední z novel ke knižní serii škola noci mě nenadchla tolik jako předchozí díly. Kalona je moje oblíbená postava v původní sérii a proto sem se na jeho příběh velice těšila. Pojetí příběhu mě ovšem moc nenadchlo. Každopádně jsem se ale dozvěděla, jak vznikla spousta věcí, včetně upírů, za což jsem velice ráda.

Tento díl hodnotím velice kladně. Seznámili jsme se s příběhem, který nemáme šanci vidět ve filmové verzi. Líbí se mi to více, protože můžeme nechat více pracovat naši fantazii. Dobrodružství při hledání ztraceného prince si musí užít každý.

Druhý díl ze série Letopisy Narnie mě oslovil podstatně více než chronologicky první Čarodějův synovec. Děj byl záživnější, svižnější a měl hlavu a patu. U této knihy se neubráním filmovému srovnání. Překvapilo mě, že jsem v knize nenašla v podstatě nic, co by nebylo ve filmu. Myslím, že tato kniha je dokonalým oddechovým čtením.

Celá série škola noci mě vtáhla do děje a čtu jeden díl za druhým jedním dechem. Bála sem se, že série o 12ti dílech bude nudná nebo moc táhlá v ději, ale překvapuje mě, že každý další díl je lepší a lepší. Díl 7 - Vyhořelá mi z celé série zatím připadal nejslabší a začínala sem se bát, ale další díly a zvlášť Předurčená mě opět nadchly a už se těším až se pustím do dalšího dílu. Líbí se mi, jak autorky vypráví příběh z různých pohledů a díky tomu je kniha čtivá a v každém dílu dávají prostor k nahlédnutí do mysli jiné postavy. Mezi ty nejzajímavější patří dle mého názoru Lenobia, Kalona a Refaim.

Musíme se smířit s tím, že je to spíše dobrodružný román než nějaké epické fantasy jako jsme zvyklí. Každopádně i tak mě příběh velice baví. Hlavní hrdinka je sympatická, pořád ještě na konci 2hého dílu fandím jak Kadenovi tak Rafemu, protože se nemohu rozhodnout koho mám radši. Je zde i hodně vedlejších postav které je snadné si oblíbit. Na jednu stranu musím souhlasit s ostatními, že se zase v celé knize v podstatě nic nestalo, ale i tak mám pocit, že se tam prakticky pořád něco dělo a udrželo mě to v napětí po celou knihu.

Na knihu jsem se velice těšila a negativní ohlasy mě dost děsily. Když jsem ale knihu otevřela, nepustila mě od začátku až do konce. Edwardův pohled byl mnohem zajímavější, než Belly. U knihy jsem se hodně nasmála a nemohla jsem se od ní ani odtrhnout. Jako velký fanoušek původních knih jsem se bála, že se budu nudit a nic nového nezjistím, ale díky pohledu Ewdardovýma očima jsem zjistila spoustu nových zajímavých dějových linek. Myslím, že by bylo velice zajímavé přečíst i New Moon pohledem Jacoba.
Kniha je ovšem ideální pro fanoušky, kteří již četli původní sérii, jinak si myslím, že by čtenář nebyl tolik unešený jako já. Přeci jen už mám své oblíbené postavy a pro Twilight mám speciální místo ve svém srdci, protože mě kdysi dávno naučilo milovat čtení.
Abych ještě uvedla na pravou míru své hodnocení, hodnotím knihu a originální verzi autorky. Pokud bych měla hodnotit českou verzi, kterou jsem četla, tak by kniha dostala 1* jen proto, že 0* myslím ani nejde. Překlad byl naprosto katastrofální a myslím, že mnohdy by udělal google translátor lepší práci než překladatelka. Takové množství překlepů, chybějících slov a nebo dokonce celé druhé půlky věty sem ještě nikde neviděla. Chybička se vloudí a jsme jen lidé, ale myslím, že to bylo co stránka to chyba. Kdo může, doporučuji vychutnat si v původním jazyce a kdo nemá tuto možnost, prosím, nevyčítejte příběhu, že nakladatelství odfláklo svou práci.

Ze začátku se dle mého příběh trochu táhl, ale i tak to bylo super čtení. Je to poslední díl, takže při čtení mě přepadala nostalgie a o to víc sem si užívala každou další stranu s mými oblíbenými postavami. Bylo to úžasné, ale nebudu se více rozepisovat kvůli spoilerům.
PS: Vaughan je buď nejhorší a nebo nejlínější stopař v celé Eriley :D

No musím říct, že jako každý jsem byla před čtením Věže úsvitu dost skeptická. Ale googl tvrdil, že je ten díl nezbytně nutný pro příběh. Fajn, řekla jsem si, že dám Chaolovi ještě jednu šanci. Tento díl byl ale opravdu SKVĚLÝ. Konečně jsem si našla cestu zpět k Chaolovi jako k postavě, pochopila jsem víc jeho chování v předešlých dílech a navíc nám díl nabízí několik nových postav, které rozhodně stojí za to poznat. Kniha je plná napětí, akce, zvratů a romantiky, jak je u Maasové zvykem. Navíc to obří odhalení na konci knihy sem nečekala ani já.

Musím říct, že to bylo lepší než předchozí díl. Bylo to ale hlavně tím, že postavy už znám a mám k ním již vybudovaný citový vztah. Základní nastínění příběhu proběhlo v prvním díle a tady se nám již události dávají do pohybu. Potvrdilo se mi dost mých předpokladů a u něčeho jsem zírala s otevřenou pusou. Série si mě získává víc a víc.

Sarah J. Maas si mě už navždy získala, když jsem přečetla její sérii Dvory a tímto mě opravdu nezklamala. Vystavěla další úžasný svět plný spousty charismatických postav a čekám, že u této série se jen tak nudit nebudu.

EPICKÉ! Jiné slovo, jak shrnout tuto knihu a ukončení celé série mě nenapadá. Dala jsem si před čtením poslední knihy rereading prvního a druhého dílu, abych hned navázala s příběhem Supernovy. Už v rereadingu první knihy se mi začala v hlavě formovat teorie, jak to bylo doopravdy s Adrienovou mamkou a Novy rodinou - velice mě potěšilo, když se má teorie na konci knihy potvrdila. Ovšem kniha mi nabídla i docela dost šokujících momentů, které sem nečekala. Autorka si se čtenářem skvěle pohrává a nutí k zamyšlení nad konceptem dobra a zla. A epilog mě absolutně dostal do kolen. Očekávám od autorky alespoň krátkou novelu, aby mi toto jako vysvětlila. :D

Na původní trilogii příběh opravdu nemá, ale oproti dílu Dcera vidím jisté zlepšení a stejně sem knihu supla na jedno posezení. Zakončení celé série bylo skvělé a moc ráda se budu ke knihám vracet.

Naprosto dokonalá knižní série, ke které se budu ráda vracet. Hlavní partu si nelze nezamilovat. Konec knihy se trávila v neustálém strachu o jejich život. Byl to kolotoč, strachu, naděje, radosti, slz smutku i štěstí. Prostě vše, co bych si jako čtenář mohla od knihy přát. Jen doufám, že autorka v navazující novele sváže pár volných konců.

Jsem naprosto ohromená! Kniha je psaná netradičním stylem, ale to jí dalo na autentičnosti. Příběh o posádce, která prchá před nepřítelem, je napadena mutujícím virem a ke všemu se jejich umělá inteligence zblázní a snaží se je zabít. Víc napětí snad nešlo do knihy už vměstnat. Postavy mi přirostli k srdci a já jsem během knihy plakala smutkem, vzteky i štěstím. Napětí se táhlo napříč celou knihou a konečné rozuzlení mi vyrazilo dech. Říká se, že další díl je ještě lepší, ale to si ani neumím představit.

Na pokračování původní trilogie o Americe jsem se moc těšila, protože série mě nad všechny očekávání naprosto pohltila a nebyla jsem připravená jí ještě nechat jít. Když sem si přečetla popis, že místo 35 dívek tam bude 35 mladíků, musím přiznat, že sem od toho čekala mnohem víc. Pokud by někdo začal spin-offem, asi by ani po dalším díle nesáhl. Ale myslím, že tady se počítá s tím, že čtenář má už k postavám vybudovaný vztah z předešlé série. Chce vědět, jak se milovaným postavám žije po 16 letech od selekce. Chce poznat děti svých oblíbených hrdinů. A proto i když se v tomto díle vlastně ani moc nestalo, mě to bavilo. Postupem jsem i nové postavy začala mít ráda a vybírat si své favority. Eadlyn se mi jako hlavní hrdinka líbí. Je to silná nezávislá mladá žena, která je ale až moc rozmazlená životem v paláci. Tím, že ale dostala možnost poznat životy a příběhy svých nápadníků se postava vyvíjí, a na konci knihy vidím i celkovou změnu, kterou si prošla jako osobnost. Ihned vytahuji z poličky poslední díl a těším se na to, jak autorka tento příběh zakončí.

Tak toto se mi stalo asi poprvé, ale knihu sem ani nedočetla. Asi už nespadám do cílové skupiny nebo nevím. Ale strašně sem se nudila až sem to vzdala, knihy prodala a kamarádka mi převyprávěla jak to dopadlo. Tím ale knihu nijak nehaním, své vášnivé čtenáře si jistě najde.

Po předchozím díle jsem nad Pokrevními pouty skoro zlomila hůl, ale tenhle díl byl prostě dokonalý. Napětí a akce se táhly napříč celou knihou (ne jen na konci jak je u Richelle zvykem). Druhou půlku knihy jsem zhltla na posezení. Toto je naprosto dokonalé a cliffhanger na konci knihy mi teď jistě nedá spát.