DarthZira

Sága o Impériu pokračuje další skvělou knihou, které nemám, co bych vytkla.
No, dobře, někomu vadí happy endy, ale u fantasy je čtenář snad vcelku očekává. Navíc Maře nemůžu nefandit.

Dočíst sérii Trhlinových válek je nutnost, o tom žádná. Ale ono je to navíc ještě zábavné. Aspoň tedy pro mě je zábavné číst o celé kosmologii světa Midkemie a generacích bohů a dalších bytostí.

Nostalgická vzpomínka na dětství. Jako malé se mi moc líbilo, dnes knihu samozřejmě vidím křitičtěji. Přesto bych ji nejspíš dětem doporučila.

Poslední díl ze série o Anglice, který jsem četla (víc toho tetička v knihovně neměla). Možná se někdy donutím k tomu, abych si přečetla i další díly.
Jako oddechová četba vynikající - a velmi oceňuji, že jako historička mohu číst aniž bych na na každé stránce vyla hrůzou.

Zcela jiný pohled na hugenoty a frondu než si lze přečíst u Dumase.
Autoři zcela zjevně s protestanty sympatizují, já tolik ne.
Přesto jako dobrodružná oddechovka skvělé.

Sice romantická slaďárna, ale dost dobře napsaná. Historické reálie jsou podstatně věrohodnější než u mnohých současných rádoby historických románů.
Pokud jsou Dumasovi "Tři mušketýři" (včetně všech pokačování) považováni za čtení spíše pro kluky, tak Angelika jsou takoví "Tři mušketýři pro holky".
Čteno kdysi dávno na prázdninách u tetičky ve slovenštině.

Nejen, že je to naprosto hloupý příběh, ale ještě ke všemu je mizerně napsaný.
Plus k tomu samozřejmě do očí bijící nelogičnosti - více než sto let stará bytost se chová jako nepříliš inteligentní puberťák.
Nedočteno, na to si příliš vážím svého času i svých mozkových buněk, které po přečetení více než 10 stran v kuse chtěly z mé lebky emigrovat.

Máme jen málo autorů, kteří by dokázali psát o druhé světové válce lépe než pan Mňačko. Na tuto poměrně útlou knihu jsem před pár lety narazila úplnou náhodou - a protože jsem byla nadšená z románu "Smrt si říká Engelchen", přečetla jsem ji taky. A rozhodně nelituji.

Mohu zde v podstatě jenom zopakovat své hodnocení prvního dílu - mírně brakový krimi thriller Londýna první poloviny 19. století je vynikající oddechovka.

Napínavý krimi thriller zasazený do prostředí Londýna první poloviny 19. století. Dobře se čte - a pokud nehledáte nic jiného než oddechovku přesahující až mírně do brakové literatury, výběrem této knihy nejspíš neprohloupíte.

Příjemná letní oddechovka, kterou ovšem náležitě ocení pouze znalec francouzské historie a zejména francouzské politiky 70. a 80. let.
Ostatní se určitě také pobaví, ale spoustu narážek nepochopí, čímž bude jejich čtenářský zážitek o hodně ochuzen.

(SPOILER) Jedna z knih, které předchází Epizodě I, takže odhaluje něco z toho, co ve filmech nestihlo být ani naznačeno.
Jak napsal AuroN - koho nebaví politika a intrikaření, ale dává přednost akci, ten bude zřejmě nadšený.
P.S.: Některé možná nepotěší zjištění, že řád Jedi byli fakt pěkný svině, o čemž by hlavní hrdina mohl něco povídat...

Hodně politiky a intrik, ještě více politiky a intrik... a navíc hodně, opravdu hodně Palpatina v jeho nejlepší formě! Co víc si přát?

Zábavná oddychovka kombinující v sobě fantasy se space operou a středověkým rytířským eposem.
Doporučuji každému, kdo má rád alespoň dvě ze zmíněných tří ingrediencí.

Na tuto sérii mám zkrátka slabost a hotovo. Proto pět hvězd. Ostatně když tu může mít tolik jiných slabost pro sračky od mormonské fantičky Meyer nebo od té obtloustlé kravky E. L. James...

Neslabší díl série, řesto mu musím dát čtyři hvězdičky.
Když tady jiní dávají pět hvězd sračkám od Stephanie Meyerové...

Při čtení jsem se bavila moc.
To jsou tady všichni úplně na hlavu nebo co, že se mi snaží navykládat, že Padesát odstínů je ve srovnání s touto knihou veledílo?

Zábavná oddychovka na pomezí sci-fi a fantasy. Kdo znáte sérii Mark Stone, jedná se o něco na tento způsob, ale dle mého názoru s větší porcí humoru.
Normálně bych dala jenom čtyři hvězdičky, ale když vidím dosti nespravedlivá hodnocení jiných, tak musím ještě jednu hvězdičku přidat.
To jako myslíte vážně, že Twilight je lepší?

Kdo máte Lyona Sprague de Camp zafixovaného jenom jako pokračovatele dobrodružství barbara Conana, nedobře děláte. Tento autor je vynikající v humoristické sci-fi, což ostatně dokazuje i v této povídkové sbírce.

Četla jsem dávno před tím, než George R. R. Martin "přišel do módy".
Sci-fi horor podle mého názoru zvládl na jedničku.