Dasa1313 Dasa1313 komentáře u knih

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Šach a mat mě bavil mnohem více než hypotéza lásky. Příjemná, oddechová, odpočinková kniha.

11.09.2024 4 z 5

Žulové město Žulové město Stuart MacBride

Ač jsem se nedokázala úplně začíst, byl to skvělý příběh. A těším se na pokračování Loganova života, který je velký sympaťák, stejně tak i Jackie s šéfem Inschem.
Celé vyšetřování mi přišlo reálné oproti jiným krimi příběhům, ale chápu, že zvolené téma asi není úplně pro všechny.

13.08.2024 4 z 5

Poslední den Lindy Legrand na Zemi Poslední den Lindy Legrand na Zemi Lucie Nováková

Moc milá a smutná povídka o narození, životě a stárnutí.

05.08.2024 4 z 5

Dokonalá hra Dokonalá hra Vi Keeland

3,5*
Trošku smutný příběh, ale i tak moc milý. Jen bych ho zařadila k těm slabším příběhům. I když je kniha čtivá, postavy sympatické, tak jsem neměla nutkání číst dál a číst při každé možné příležitosti.

26.07.2024 3 z 5

Skříň plná Diora Skříň plná Diora Natasha Lester

Ach, co k této knize říct, nemám slov.

Ke knize jsem se dostala náhodou skrze knižní výzvu, jelikož válka není tématem, které vyhledávám, potřebuji rozptýlení a ne další smutek a stres, ovšem tato kniha byla tak krásná, propracovaná, vtipná, ale i smutná.

U knih by se neměl udávat počet stran, ale počet slov, i když má kniha „jen“ 472 stran, tak byla opravdu dlouhá, ale nádherná, není zde ani jedna stránka příběhu, která by byla prázdná či nudná.

Je to příběh o lásce, o nerovnosti mezi ženami a muži, o lásce, jak partnerské, tak kamarádské, kdy jste schopni obětovat život za toho druhého, o sourozenecké lásce či nenávisti,..

Neuvěřitelně silný příběh o obrovské lásce, která Vás zasáhne a rozpláče.

18.07.2024 5 z 5

Terapie Terapie Sebastian Fitzek

Myslela jsem si, že sahám po krimi příběhu. Díky tomu pro mě bylo velké překvapení o čem kniha pojednává. Příběh ztracené dcery, doktora Viktora, manželky Isabell a pacientky Anny je napsán tak čtivě, že je velmi těžké jej odložit.

Celou dobu jsem absolutně nevěděla čemu a komu mám věřit, jestli je zde vůbec nějaká realita, nebo je celý příběh smyšlený a hlavně zda bude nějaké smysluplné rozuzlení celé této knihy. To bylo velké napětí.

Naprosto skvělý psychothriller, jen ubližovaní na zvířatech bych vynechala.

09.07.2024 4 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Hledala jsem dobrou krimi knihu a tato série má celá neskutečné hodnocení, tak jsem se těšila, až se do ní začtu, což se mi upřímně moc nepovedlo a dle recenzí, které čtu až teď zpětně, nejsem jediná.

Příběh sám o sobě je dobrý, jen mi to vykreslení postav a děje asi přijde spíše do filmového světa, než knižního. Vůbec zde nejsou postavy nijak popsány, charakterizovány, nic o nic nevíme, je to takové hození do vody, neosobní.
Po první přečtené půlce jsem knihu odložila a po přečtení jiné knihy se k této knize opět vrátila, druhá polovina mi přišla lepší a čtivější, ale konec byl zase až moc přehnaný.

V budoucnu zkusím díl druhý a třeba mi sedne víc.

03.07.2024 3 z 5

Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Velice sympatický a milý příběh, který má i menší vedlejší dějovou linku - minulost. Na čtení jsem se těšila, a i když je jasné, jak příběh bude probíhat a jak dopadne, tak se čte velmi dobře.

Krásná oddechová knížka, obohacena o erotiku i nepříjemnou ex.

01.07.2024 4 z 5

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Uff, jak já se na tu knihu těšila! Oddechová kniha a relax.. Tak takhle to úplně nebylo, překvapilo mě, že autorka je starší než já, protože jsem si u čtení připadala stará, cítila jsem se naprosto mimo cílovou skupinu, která je pro adolescenty.
Ale! Vedlejší dějové linky mě docela bavily, jen Bee a Levi.. To bylo tak předvídatelné, až mi to nebylo příjemné.
Ovšem skvělá volba prostředí, věda a NASA to se jen tak nevidí.

18.06.2024 3 z 5

Pan Kdybych hledá kamaráda Pan Kdybych hledá kamaráda Pavel Šrut

Zajímavá myšlenka, moc hezký konec i vykreslení postav, ale je to opravdu krátké, brala bych kdyby byly příběhy popsány více do hloubky.

14.06.2024 3 z 5

Království hříchu Království hříchu Meghan March

Třetí díl je opět o trošku víc sladší než díly předchozí, ale v rámci mezí:).

Největším překvapením je zde odhalení J., myslela jsem ji jak mi ho bude líto a ono je to celé naopak.

Krásná série, čtivá, napínává, plná erotiky.

10.06.2024 4 z 5

Vzdorující královna Vzdorující královna Meghan March

Druh díl nebezpečného příběhu mezi Lachlanem a Keirou, kde i Lachlan odkryje svou pravou tvář a splní Keiře její velký sen. Tím se ovšem jejich vztah na dobro změní.

Je to příběh plný vzrušení, erotiky, lásky, romantiky, zla, napětí, vražd i tvrdé práce.

Doufám, že se dozvíme kdo Jizvě ublížil. Jdu rovnou na třetí díl.

06.06.2024 4 z 5

Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

První jsem přečetla Savage Trilogy a zjistila jsem, že jsem přeskočila sérii Mount Trilogy, tudíž pokud o knize přemýšlíte, tak doporučuji je číst ve správném pořadí, jelikož se jedná o stejné postavy.

Savage Trilogy navazuje na sérii Mont Trilogy a pokud to přečtete ve špatném pořadí jako já, tak víte do čeho jdete:) a většinu postav již znáte.

Tato triologie pojednává jak vyplývá z názvu o Lachlanu Mountovi, jak postupně získává srdce své vyvolené, je to kniha z podsvětí a nevládne v ní dobro, ale je to velmi příjemná jednohubka, kterou doporučuji začít číst jen pokud máte všechny tři díly.

Čtivá, nebezpečná, poutavá erotika.

05.06.2024 4 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Co k tomu říct.. po dočtení třetího dílu mám v životě tak nějak prázdno a chybí mi to, chybí mi být součástí tohoto příběhu. Chybí mi Bishopův deník.

Ano, asi se mi první díl líbil nejvíce, ale to je prostě ten wow efekt, který už podruhé přijít nemůže, ale to nemění nic na skvělém, napínavém a čtivém příběhu. Jen opravdu doporučuji nezačít číst tuto sérii, pokud nemáte všechny tří díly.

Dle různých recenzí jsem čekala, že bude příběh dosti zamotán a budu se v něm ztrácet, to mi nepřišlo, ale bylo mi hrozně líto Sama, kterému jsem od začátku věřila, stejně tak, jako jsem od začátku nevěřila Sarah Wernerové. Ve třetím díle se toho odehraje spousta, proto je dosti těžké knihu odložit, asi od půlky, kdy do sebe všechny střípky začnou zapadat a začne se utvářet celý obraz, je až nereálné knihu přestat číst. Hlavně pokud jste stejně jako já netušili, co na konci přijde.

Wow! Opravdu nádhera, pohlazení po čtenářské duši:), dlouho jsem nebyla tak nadšená a spokojená.

05.06.2024 5 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Nedoporučuji začít číst tuto sérii pokud nemáte po ruce všechny tři díly. Myslela jsem si, že první díl skončil otevřeně, ale to se s druhým dílem nedá vůbec srovnat:).

Již na konci prvního dílu bylo jasné, že Sama tento vrah již nenechá klidným, proto zde máme také dvě dějové linie, kdy Sam jde po svých stopách a zbytek jeho týmu se věnuje vyšetřování vražd dívek, které spojuje to, že byly utopeny ve slané vodě, i když zde není moře.

Obě dějové linie jsou naprosto skvělé, ale celý děj se nám začíná trochu zamotávat, jsem zvědavá, jak se rozmotá.

Za mě byl první díl o trošku lepší než tento díl, jsem velice zvědavá, jak to celé dopadne.

29.05.2024 5 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Jelikož patřím k fanouškům Chrise Cartera a nemohla jsem dlouho najít spisovatele, který by mě zaujal tak, jako Chris, začala jsem autora hledat dle recenzí lidí, kteří také mají rádi CH.C. a jméno, které se často opakovalo byl J. D. Baker a ti lidé měli pravdu! :)

Naprosto skvělá kniha! Wow!

Skočíme již do rozjetého případu opičího vraha, tedy V4O, s hlavním vyšetřovatelem Samem Porterem a jeho vtipným týmem. Od začátku má děj spád a není zde absolutně žádný prostor na odpočinek.

Kniha obsahuje kapitoly s názvem deník a ty vzbudí ve člověku spoustu emocí. Na ty jsem se hodně těšila, i když.. no uvidíte sami:).

Celá kniha je jedna velká jízda.

29.05.2024 5 z 5

Říše neřesti Říše neřesti Meghan March

Třetí díl je taková směsice prvního a druhého dílu, jsou zde jak erotické scény, tak i napínavé scény z prostředí mafie, ale na druhou stranu to byl romantický příběh „sladký jako cecek“.
Třetí díl je krásné zakončení příběhu, kde se asi opravdu uzavřou všechny dějové linky a jako bonus jsem neuhádla „ještěrku“, což je plus. Příjemná oddechovka.

14.05.2024 4 z 5

Neústupná princezna Neústupná princezna Meghan March

První díl jsem začala číst jelikož jsem potřebovala oddych, vypnout hlavu a přijít na jiné myšlenky, což se podařilo. Je to nekomplikovaný příběh, u kterého se nemusí přemýšlet, ale stejně Vás to vtáhne.

I když pro mě je to spíše „pohádka“, tak chápu, že jinde to může znamenat realitu.

Kane, jakožto hlavní postava, je popsaný tak, že i když se živí tím, čím se živí, tak za ním stojíte a máte ho rádi, jelikož „stojí na té dobré straně.“ K Temperance se skvěle hodí, jelikož mají mnoho společného.

Tento druhý díl je stejně jako první taková jednohubka, ale oproti prvnímu dílu, kdy Temperance navštěvuje erotický klub a jsou tu erotické scény, tak druhý díl je spíš o Kaneově životě a prohloubení jejich vztahu. Nechci říct úplně romantika kvůli prostředí, ve kterém se děj odehrává, ale to se k tomu hodí nejvíc:).

Konec nemohl být otevřenější tudíž jdu rovnou na třetí díl.

10.05.2024 4 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Sedmý případ Eriky
Už od samého začátku mě tento díl moc bavil a přišlo mi, že styl psaní byl stejně poutavý jako u prvních dílů.. A Erika se ve svém životě konečně někam posunula, za což dávám velké plus!
Tento příběh je velice poutavý a to už od samého začátku, kdy je objeveno tělo Vicky. Je to možná proto, že mi postavy přijdou velmi reálné asi skrze všední záležitosti (problémy), ať už je to podcast, obtěžování studentek, nevydařená kariéra, rodinné problémy,..
Všechny postavy jsou vykresleny skvělým způsobem, ať se jedná o sousedy, profesory či rodinu. Postavy dohromady vytvářejí příběh, ve kterém jsem neuhádla vraha. Což je další plus!
Kniha je složena z velmi krátkých kapitol, které mě baví a “nutí“ číst dál.
S touto sérií člověk prostě nešlápne vedle.

09.05.2024 4 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Šestý případ Eriky
Chudák Marsh, vybrat si raději vyšetřování vraždy než večeři.. A přitom by jim to tak slušelo.. třeba se dočkáme toho, že bude mít jednou Erika i „normální“ vztah.
Příběh opět velmi čtivý, ale musím se přiznat, že píši recenzi se čtrnácti denním zpožděním a úplně si nevybavuji konec:).
Ale jsem ráda, že se konečně Erika díky svému tchánovi posunula dál ve svém osobním životě a i to, že Kate Moss je v pořádku a bude raději nadále se svojí rodinou, než se dělat někým, kým není (šéfkou:)), na to je moc hodná! :)
Tato série se čte sama.

30.04.2024 4 z 5