Datr1 | Komentáře u knih | Databáze knih

Datr1 Datr1 komentáře u knih

Chraň mě před zlými muži Chraň mě před zlými muži Saul A. Lelchuk

Za mně napínavé, čtivé, líbilo se mi to

27.03.2023 4 z 5

Láska a válka Láska a válka Liz Trenow

Pěkně napsaný román, nápaditě propletené osudy hlavních postav, stojí za přečtení.

10.02.2023 4 z 5

Vlak pro děti Vlak pro děti Viola Ardone

Zajímavý příběh, část, kterou vypráví chlapec je skvělá, konec, kdy je dospělý, už tak hezký není, ale celkově pěkná knížka.

07.01.2023 4 z 5

Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Skvělá knížka, doporučuji

14.11.2022 5 z 5

Osamělí Osamělí Håkan Nesser

Pokud je toto nejlepší švédský krimi-román, tak jsou dost chudáci. Krimi to není, kromě pár posledních kapitol to je o ničem. A jako román taky žádná sláva.

27.10.2021 2 z 5

Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

Skvělá knížka! Rozhodně doporučuji.

07.10.2021 5 z 5

Temné šílenství Temné šílenství Wulf Dorn

S ubývajícími stránkami přibývá napětí, dobře se to čte, závěr byl pro mne dost překvapivý. Končí to vskutku originálně, ale z mého pohledu trochu podivně.

28.07.2021 4 z 5

Ikabog Ikabog J. K. Rowling (p)

Tuhle knížku dostal můj vnuk k 8.narozeninám, a půjčil mi jí k přečtení. Čte se moc hezky, je trochu drsná, ale Andersen je mnohem horší, pro děti. A v televizi jsou i v animovaných pohádkách mnohem drsnější scény. Harry taky není nic pro malé děti a zbožňují ho. Já se moc těším, až jim (jsou 2 kluci) to budu o dovolené předčítat.

07.05.2021 5 z 5

Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Až na ty vulgární výrazy, které mi kazily jinak hezky psaný příběh, se mi knížka líbila. Má vtip, dobře se čte, nečekané zvraty, i povedený závěr.

22.02.2021 4 z 5

Vynález přírody: Dobrodružství zapomenutého objevitele Alexandera von Humboldta Vynález přírody: Dobrodružství zapomenutého objevitele Alexandera von Humboldta Andrea Wulf

Čekala jsem něco jiného, víc osobní příběh, ale tohle osvětlilo celý pohled na 19-té století, historické souvislosti skvěle podané, překvapivě dobře se to čte.

02.02.2021 4 z 5

Amazonie Amazonie James Rollins (p)

Napínavý děj, drama, sci-fi, romantika, no prostě skvělé.

18.01.2021 5 z 5

Smrtelný hřích Smrtelný hřích Lisa Jackson

Super, napínavá, skvělá. Doporučuji.

02.12.2020 5 z 5

Babičky: Na útěku Babičky: Na útěku Minna Lindgren

Očekávala jsem navzdory hodnocení milý vtipný románek ze života seniorek, ale nebylo to ani jedno z toho. Vtipné to rozhodně není, těžko říct, jestli je to autorem nebo překladatelem. Obvykle přečtu do konce každou I ne moc povedenou knížku, ale tuhle jsem odložila asi v půlce, protože je to ztráta času, který jsem využila mnohem lépe u paní Mornštajnové.

06.11.2020 1 z 5

Mitfordské vraždy Mitfordské vraždy Jessica Fellowes

Četla se dobře, ale žádný bestseller...

30.10.2020 3 z 5

Pokoj zázraků Pokoj zázraků Julien Sandrel

Čtivý příběh, obdivuhodná matka :), mně se knížka líbila

09.05.2020 4 z 5

Žebrák se stříbrnou holí Žebrák se stříbrnou holí Ludmila Vaňková

Poslední ale stejně čtivý díl, celá sága je opravdu povedená

02.05.2020 5 z 5

Dědici zlatého krále Dědici zlatého krále Ludmila Vaňková

Čte se jedním dechem, moc se mi líbil i tento díl

02.05.2020 5 z 5

Krevní pouto Krevní pouto Scott Reintgen

Druhý díl je skvělý, napínavé, čtivé, krásná pohádka.

18.02.2025 5 z 5

Poušť nezná slitování Poušť nezná slitování Louis L'Amour

No nevím, ale styl vyprávění nic moc, napětí slabé, asi to nebylo pro mně...

21.12.2024 3 z 5

Keltská kněžna Keltská kněžna Pavla Pešavová