daza.dt komentáře u knih
Krásná pohádka na dobrou noc. Zajímavé je použití historických reálií na kterých je vystavěn příběh. Čekala jsem úpadkový román - ale nastalo velmi milé překvapení. Snad bude i pokračování - konec k tomu přímo vybízí.
Co napsat......., kniha měla velkou reklamu, ale dost mě zklamala. Chápu, že to asi v životě neměla moc lehké, ale to i jiní lidé. Za mě tedy 184 zbytečných stránek - škoda papíru. 2 hvězdičky za krásnou obálku knihy.
Co dodat - Heriot je Heriot. Neznám snad nikoho komu by se nelíbil. Heriot je láska na celý život. Ke knížce má jen jedinou výtku - je moc krátká :)
Velmi čtivě psaná kniha, rozhodně vás nezahltí lékařské pojmy. Je to taková "Nemocnice na kraji města" z 30 let v Londýně. Milé, čte se rychle a ani to není typická červená knihovna.
Seriál Zvěrolékař z Yorkshiru sleduju moc ráda, tak mě tato kniha potěšila. Překvapilo mě, co všechno Julian Norton prožil a zažil - opravdu klobouk dolů.
Asi nejsem cílovka či co, ale knížka mě nebavila a nedokázala jsme ji dočíst.
Po prvním díle už jste v obraze a podle mne si to člověk více užívá. Takže upíři, dlaci, šílený otec posedlý světovládou,... - stále stejně dobré, jen tak dál.
Autorku jsem neznala, ale během chřipky před 2 lety jsem narazila na audioknihu a možná to bylo způsobeno horečkou 39 a nebo jen čekáním na další dávku antibiotik - první díl série mi přišel roztomilý a bavil mě. Ono mít upíry v Karlově ulici kudy chodíte do práce je takové roztomilé :) Dlouho jsem sháněla všechny knihy série, ale rozhodně spokojenost. Milé, české, pražské pohádky pro dospělé. A tak i po zdravení, bez horečky v celkem příčetném stavu - 100 % spokojenost.
Po prvních třech nadupaných dílech začínám cítit trošku slabší humor, ale pořád to ještě není špatné. Bojím se, že už pomalu začíná snižovat kvalita obsahu na úkor počtu prodaných dílů. A to by byla velká škoda.
Stejná vlna jako 1 a 2 díl, jen tak dál, ať je to stále takové super psycho jako doposud. Ořechovce zdar
Naprosto totálně souhlasím s předchozím hodnocením mol378 - nevím co autor tenkrát hulil, ale nechci to. :) 3 hvězdy za snahu a ze strachu z Matky představené
Neměla bych, ale nedá mi to - "Nudíte se, nekupujte si medvídka mývala, ale přečtěte si tuhle blbost". Ano je to blbost, ale roztomilá. Neurazí, oddechnete si a všechno 100% dopadne dobře a tak to má v každé správné pohádce být. Rozhodně půjdete spát s čistou hlavou a sny budou růžové.
O přečtení knihy jsem uvažovala dlouho, ale pořád jsem to odkládala, přicházely stále další a další zajímavější. Ale konečně došlo i na ni - asi jsem čekala trošku něco víc, i když kniha nezklamala - to v žádném případě. Jen jsem dotyčné (a díky ní i sobě) přála víc proniknout k jádru. Ale ono to ani nešlo, když dotyčné již nežily nebo nechtěly. Soudit je to snadné a rychle odsoudit ještě jednodušší.
Kniha ke opravdu hodně zajímavá a zanechá v člověku mnoho otázek.
Ze všech " zatím" pěti dílů se mi tento zdál asi ten nejslabší - člověk se zasměje o tom žádná, ale už to není takové jako v prvních třech dílech. Uvidíme co chystá autor v inzerovaném šestém - ale pokud to bude mít tuto tendenci, asi bych to již dlouho nenatahovala. Umění je v pravou chvíli skončit.
Knížku jsem nedočetla - to nešlo. Přeslazená óda na dokonalou Meghan byla na mě příliš. Ale fanynky určitě potěší
Autorčino pojetí - každá kapitola je pohled jedné z hlavních postav na danou situaci nebo vývoj děje - se mi líbilo, bylo to jiné a neotřelé. Kniha i přes mojí začáteční skepsi se četla rychle a byla napínavá. Doporučuji, je to milé oddechovka.
Jedním slovem úžasné. Když mi knížka přišla do ruky, říkala jsem si: " Ok, o čem ten chlap tam může asi tak psát. Co je v lese, stromy, houba, pařez a víc už tam není - to bude nuda."
Jak jsem se jen mýlila - knížka je sice o lese a stromech, ale je napsaná tak úžasně a čtivě, že se nebudete moci odtrhnout. Čím víc jsem četla, tím víc jsem kroutila hlavou.
Po přečtení se rozhodně budete koukat na stromy jinak. Otevřou se vám oči do jiného světa. Rozhodně doporučuji a klobouk dolů před autorem.
Také 2 díl je naštěstí neméně vtipný jako 1 díl. Díky bohu za respirátory v metru - člověk tam alespoň není za totálního blázna či magora a může se smát až mu tečou slzy. Odboj proti blbé náladě i velmi složité době pokračuje. Prostě super a žádné psycho :)
Knížka má bohužel jen 112 stránek - a je to opravdu škoda - jednotlivé ženy by si zasloužily důkladnější rozpracování. Obrazový materiál v knížce je opravdu obsáhlý a hezky graficky zpracovaný. Jako odrazový můstek pro základní přehled a orientaci ideální. Další dohledávání je pak už na vás.
Opravdu jsem se snažila číst a dočíst, ale skutečně to nešlo. Čekala jsem podobnou tématiku či humor jako je Slunce seno .... Bohužel k tomuto dílku mohu jen říci - škoda papíru.