daza.dt

Další kniha rozhovorů s odsouzenými, nechci spoilerovat, ale při čtení odpovědí p. Biederama jsem si říkala, že si snad dělá....., když si stěžoval na příliš mnoho pravidel a omezení pro ně (odsouzené). Na mentálním nastavením některých lidí, opravdu zůstává rozum stát. Prostě jeden neprávem odsouzený vedle druhého - pokud to budou číst pozůstalí po obětech - bude jim z toho na grc. Doporučuji k přečtení.

Pro mě taková vzpomínka na 90. léta, Harlequin - tehdy velká novinka a všechny naše maminky to hltaly. Autorka by asi nebyla moc ráda, ale mě se u literatury tohoto tématu dobře usíná. Milá oddychovka.

Ač nejsem hledač "geokešek" - tak téma bylo pěkné hezky uchopené a čtivé. Nelituji přečtení.

True crime mám ráda, kniha je dobře a rychle čte. Určitě si přečtu i dvojku.

Doporučuji všude kudy chodím!!!!! Opravdu skvěle napsané. Hlavně ráno, když jedu do práce metrem a vidím okolo sebe samé bílé tenisky, nalakované drápky - tak si hodně kapitol vybavím. Donutí vás se rozhodně zamyslet a stále děkovat za možnost žít tam kde žijeme.

Jak psali jiní - nenadchne, neurazí. Do letadla na dovolenou ideální - ale rozhodně se k ní nebude vracet.

Na knížku jsem, se hodně těšila. A pojmout to celé jako vyprávění obrazu, který komentuje běh dějiny, které ho míjí mě přišel jako super neotřelý nápad. Ale přišlo mi, že autorka nevyužila potenciál, jaký to mohlo mít. Ale rozhodně nelituji přečtení.

Asi nejsem cílovka, dokázala jsem to dočíst jen do poloviny a pak mě zachránila audiokniha. Moc sladké, moc ťuťu, moc ňuňu. A happy ende. Uvítala bych, pokud by tam autorka dala recept alespoň na nějaký z těch dortů o který se tam neustále mluvilo a stále se tam pekly.

Poslouchala jsem jako audioknihu a bylo to moc dobré - opravdu skvělý horor. Určitě bych se povídala i na zfilmovanou verzi, pokud by existovala.

Pokud by měl být takový český pokus jako něco na téma Krabat - tak to se moc nepovedlo. Pokud čekáte nějaký popis rudolfínské Prahy či alchymistického dvora - tak se nedočkáte. Ale dočteno a již se vracet k tomu to dílku nebudu.

Po sérii z úsvitu českých dějin (Bivoj) i fantasy o Černokněžníkovi- za mě milé překvapení. Koncepce souboru povídek mi nevadila, naopak více příběhů, více akce. Fajn oddechovka.

Zaklínače mám ráda, ale kresba to pro mě totálně zabila. A příběh mě teda také moc nenadchnul. Třetí a poslední zkušenost - a již nikdy více.

Zaklínače mám ráda, ale kresba to pro mě totálně zabila. A příběh mě teda také moc nenadchnul. Ztráta času.

Detektivka o zločinu ve vesnici u Pardubic, který vyšetřuje dvojce kriminalistů z Pardubic - to si prostě jako rodilý Hradečák nemůžete nechat ujít. :) Ale teď vážně, chvílemi mi to přišlo až moc zdlouhavé a naivní. Ještě si dočíst 1 a 3 díl.

Milá pohádka na dobrou noc, příjemná oddechovka. Spíše než popis krás Skotska dostanete opět výčet názvů jídel - vlastně vůbec nic o exteriéru hradu - za to skoro vše o interiéru Kuchyně :)

Pokud jste poslouchali Historii českého zločinu na Českém rozhlase - všechny příběhy znáte. Ale bylo hezké si je zase osvěžit. Ale rozhodně doporučuji

Opravdu zajímavá kniha, pohled z druhé strany, který jen tam nenajdete. Každý den jezdím okolo parku na Karláku a tak mě zajímal rozhovor s vrahem Lubinou - jeho kapitolu raději nebudu komentovat. Velmi se mi líbilo, jak autor před každým rozhovorem popsal jak na něho dotyčný působí a jaké má z něho pocity. Doporučuji si knihu přečíst a každý ať si udělá obrázek o dotyčných sám.

Asi určitě jsem čekala něco jiného - dle grafiky i názvu. Tedy alespoň pro mě je obálka a název zajímavější než obsah. Ale kniha se četla velmi rychle, mělo to i spád a kvituji závěr - žádná přeslazená pohádka alias žili šťastně bla bla bla. Dočteno a již nikdy více se vracet netřeba.

Osobně k této paní herečce nemám nějak vyhraněný názor - v Zapomenutém světle byla až mrazivě autentická, Otesánka si popravdě moc nepamatuji, na Tele Tele a Kopečkovic za zapomenout nedá. Šípkovou Růženku a Cukrárnu jsem nikdy neviděla, tak nemůžu posuzovat. Kniha mě překvapila svoji otevřeností
Většinou takové to biografie jsou snůškou sebechvaly a přehled chlubírny - jak jsem byl a stále jsem úžasný. Tady se dozvíte i o příznaných chybách,osobních prohrách i pochybnostech. Tedy ne moc populárních věcech. Doporučuji k přečtení, ale rozhodně to není kniha, kterou je nutné vlastnit. Půjčila jsem si ji v knihovně a nelituji přečtení, ale nekoupila bych si ji.