denisa7430 Online denisa7430 komentáře u knih

Najdi Rebeccu Najdi Rebeccu Eoin Dempsey

Na můj vkus velká slaďárna. Autorův druhý román "Růže bílá, černý les" měl své osobité kouzlo. Zde jsem ho bohužel postrádala...

05.01.2021 2 z 5

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Nemám slov, která by popsala dokonalost tohoto příběhu. Doporučuji všem!

02.01.2021 5 z 5

Krysy z Ravensbrücku Krysy z Ravensbrücku Anna Ellory

Nádherná, na konci jsem brečela jako malá holka.

28.12.2020 5 z 5

Dívky beze jména Dívky beze jména Martha Hall Kelly

Velmi kvalitně zpracované téma z pohledu 3 žen, které přímo zasáhl koncentrační tábor Ravensbruck - americké bojovnice za práva žen, Kasia, která byla v táboře uvězněna a znetvořena a v neposlední řadě Herta, lékařka v táboře působící a zvěrstva na vězenkyních páchající...

25.12.2020 5 z 5

Už nejsem vaše dcera Už nejsem vaše dcera Karin Jäckel

... Nějak nemám slov... Spíše mě zaráží, že jsem si knihu vypůjčila na dětském oddělení městské knihovny.

22.12.2020 5 z 5

Dokud se budeš smát Dokud se budeš smát Hana Marie Körnerová (p)

Pohodová četba o běžných životních situacích. Kamila bojuje se zákeřnou nemocí a pomocí silného odhodlání a rodiny, ji porazí. Ilona roky žije v nešťastném manželství, řeší problémy s pubertální dcerou. Naštěstí i z této situace vedou dveře ven.
Poselství knihy spatřuji ve vlastní vůli nic nevzdávat, nepodlehnout ani tomu nejtěžšímu období života.
A to zásadní - být šťastný a spokojený - záleží jen a pouze na nás.

20.12.2020 4 z 5

Prozření Prozření Jessica Shattuck

úžasná, líbí se mi, že je probíráno i téma lebensborn...

15.12.2020 5 z 5

Zvon zrady Zvon zrady P. E. Caquet

Ucelené informace o této zradě českého národa. Kniha se četla velice dobře.

09.12.2020 5 z 5

Agónie a extáze Agónie a extáze Irving Stone (p)

Irvingova kniha se čte sama. Ačkoliv jde o rozsáhlý životopisný román s obrovským množstvím stran, je psán nesmírně čtivou formou, vyprávění je živé, jako by čtenář Michelangelův život sám prožíval s každou obrácenou stránkou. Zcela mě překvapila poznámka, že při malbě Sixtinské kaple strávil čtyři roky vleže na zádech. Kapli ve Vatikánu jsem měla čest navštívit, a tak mohu potvrdit, že malba budí u návštěvníků úžas i ve 21. století.

09.12.2020 5 z 5

Stanice odložených lásek Stanice odložených lásek Hana Marie Körnerová (p)

Autorka mě prozatím nezklamala žádnou knihou. Výborné čtení o životě, kamarádství, dospívání, prvních láskách, nesplněných touhách a přáních, nevydařených manželstvích a pomluvách. Příběh odehrávající se v 70.letech minulého století.

06.12.2020 5 z 5

Ztracené Ztracené Eva Urbaníková

Tuto knihu doporučuji přečíst všem dívkám i ženám, které se bezhlavě zamilují do Araba a plánují s ním žít. Budu pevně doufat, že je jejich slepota, po přečtení této knihy, rychle opustí.
Jiná kultura, jiný mrav a mnohdy to prostě nejde dohromady.
Někdy nechápu, proč si ženy na ty naše české muže tolik stěžují :-).

Přínosná kniha! Děkuji autorce a děkuji rovněž za otevřené zpovědi šesti dotčených žen.

01.12.2020 5 z 5

Útěk z afrického pekla Útěk z afrického pekla Barbora Koudelková

Čtivě napsaná kniha o tom, jak naivita nezná mezí... Hlavní hrdinka pro mne byla na facku od první stránky, avšak její "konečné řešení" bezvýchodné situace, si žádá mou obrovskou poklonu.

01.12.2020 4 z 5

Panská rasa Panská rasa Catrine Clay

Naprosto famózní!

29.11.2020 5 z 5

Chlapec na dřevěné bedně Chlapec na dřevěné bedně Leon Leyson

Pravdivý příběh chlapce, kterého od jisté smrti v plynové komoře zachránila bedna v závodech jistého pana Schindlera.

17.11.2020 4 z 5

Zážitky rozvedeného muže Zážitky rozvedeného muže Ivan Galambica

Parádní, nemělo to chybu. Upřímně jsem se zasmála. Některé zážitky byly až těžko uvěřitelné, ale jelikož i kolem mě chodí lidí "podivní", tak věřím, že tento rozvedený muž vše popisované opravdu zažil. Tyhle příhody může totiž vymyslet jen sám život!

17.11.2020 5 z 5

Dekameron Dekameron Giovanni Boccaccio

Klasika, u které se čtenář začervená.

10.11.2020 5 z 5

Velmi nebezpečná žena Velmi nebezpečná žena Jeremy Dronfield

Velmi podrobný popis života jedné zajímavé elegantní ženy, o které vlastně nikdo pořádně ani nevěděl, jaký vliv její charisma na okolí má.

10.11.2020 3 z 5

Jed Jed Sara Poole

Super čtení o době "jedové"...

29.10.2020 4 z 5

Spící Beatrice Spící Beatrice Júlia Matulová

Jsem však přesvědčena, že inspiraci autorka nehledala pouze ve známé klasické pohádce o Šípkové Růžence, ale především v dnešní nesnadné době, kdy koronavirus zasahuje do naších životů a každodenních činností, které máme rádi. Dílko rozhodně stojí za přečtení, ačkoliv je děj lehce předvídatelný. Doporučuji jako nenáročnou, oddechovou četbu.

29.10.2020 2 z 5

Vše, co vím o lásce Vše, co vím o lásce Dolly Alderton

Román je autobiografickým počinem autorky, jde o její vlastní vzpomínky. K sepsání použila pořádnou dávku humoru, satiry, ale i něhy. Věřím, že v mnohých z jejich zážitků se najde nejeden čtenář. To nejdůležitější, co se nám snaží tímto dílem sdělit, je najít sebe sama a naučit se být sám se sebou šťastný a spokojený.

29.10.2020 3 z 5