Didi15 Didi15 komentáře u knih

Loď plná nevěst Loď plná nevěst Jojo Moyes

Příjemná kniha, hlavní plus je, že je podle skutečné události, o které jsem neměla ani tušení .
Úplný wau efekt se nekonal , ale i tak stojí za přečtení .

21.09.2023 4 z 5

Templářské dědictví Templářské dědictví Steve Berry

Moje první setkání s autorem a moc mi to sedlo, takže budu určitě číst dál a dál:)

06.09.2023 5 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Druhý díl jsem nemohla odložit ,naprosto parádní svět .Caldon mě nesmírně bavil a Kiva trošku štvala :) Ještě ,že mám doma i třetí díl ,jinak bych to nepřežila.:)

22.07.2023 5 z 5

Kopírák Kopírák Sam Holland

(SPOILER) Rozhodovala jsem se mezi 2- 3 hvězdami, nakonec vyhrálo to vyšší ohodnocení a to jenom za pěknou ořízku . Thriller roku ani omylem . I když nápad to byl skvělý , kopírovat vrahy , ale podle mě se to nepodařilo dobře zpracovat .
Totální blbost , aby vlastně rozlousknout případ pomohla vyšinutá ženská , která se skoro vůbec netrápí tím, že ji shořel domov, dítě má v nemocnici apod. Na konci na ní nasadí sledovací tým a ona jim záhadným způsobem uteče ? Vyšetřovatel jí ubytuje u sebe doma a ukazuje ji fotky z případu a seznamuje ji s tím ? Sakra ,co tohle bylo za policajty ? A neznámý lékař ji v nemocnici začne ihned tykat?
Vůbec se mi to nepozdávalo.

23.06.2023 3 z 5

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Nejdříve musím napsat, že obálka knihy je krásná , opravdu velmi vydařená . Téma je zpracované zajímavě a neotřele a obešlo by se i bez těch vulgarit, které mi vadily víc než nějaký anální kolík na začátku. Ale autor si může napsat co chce a tak to respektuji. Je to čtivé , ale rozhodně to nepřekonalo moje oblíbené Tajemství , ovšem další knihu si stejně zase koupím .

16.06.2023 3 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Bylo to čtivé a cením si toho nápadu . Drsné a odvážné .

12.06.2023 4 z 5

Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Tak za mě docela dobrý , fajn námět, který bych já sice zpracovala o kapánek jinak, ale čte se to prostě dobře. Určitě si dočtu i další díly , protože potřebuju vědět, jak to přeci dopadne :)

09.06.2023 4 z 5

Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

Nebylo to špatné a to romanťárny opravdu nečtu, ale kniha byla zadarmo a tak jsem to zkusila . Bylo to fajn, sice naivní a všichni byli opět krásní a úžasní, ale četlo se to velice dobře . Konec byl totálně na prd , takže si druhý díl chtě nechtě budu muset přečíst:)

01.06.2023 4 z 5

Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Je to jednohubka na jeden večer , ovšem ačkoliv je to čtivé, je to náročné a velice emoční téma . Při čtení jsem často potlačovala slzy.

22.02.2023 5 z 5

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Knihy jako v Šedých tónech nebo Mlčící fontány se mi líbily o krapet více , skoro jsem nedýchala . U této knihy se mi nedostávalo dechu až úplně na konci, ale jinak je to další parádní kniha , která nám čtivě přiblížila dějiny . Moc jsem toho o Rumunsku nevěděla , takže jsem docela zírala, a ten jejich palác.....panejo..

05.12.2022 4 z 5

Lucia Lucia Bernard Minier

První díly se Servazem byly prostě nejlepší . Nepíšu, že by tato kniha byla nějak špatná , četla se dobře , děj byl zajímavý , ale prostě tomu něco chybělo . Vraha jsem tak trochu odhadla už na začátku . Ale i tak kniha stojí za přečtení, ztráta času to není :)

25.11.2022 4 z 5

Paměť kostí Paměť kostí Diana Gabaldon

Dokoukáte seriál a musíte prostě vědět, co zhruba bude dál :) takže skvělý , je to parádní čtení , obzvlášť co se týče dějové linie Clair a Jamier nebo Brianny a Rogera . Okamžitě jdu na další díl.

05.09.2022 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Bryndza nikdy nezklame , jeho knihy jsou velice čtivé a čtou se prakticky samy . Děj velmi rychle plyne a nenajdeme zde rozsáhlé popisy postav či prostředí . Pro mě je to taková knižní jednohubka :D Ale i tak hodnotím vysoko .

29.12.2021 5 z 5

Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Musím se do Rakera nějak začíst , nyní mi to moc nešlo , ale příběh to byl dobrý :)

08.11.2021 3 z 5

Ani mrtvá, ani živá Ani mrtvá, ani živá Ursula Poznanski

No nebyla to moje oblíbená Beatrice , ale i tak to byla pro mě naprostá bomba , četla bych to pořád a pořád, Tahle autorka mě opravdu moc baví a mně teď nezbývá nic jiného než čekat na další knihu .

08.07.2021 5 z 5

Tichá smrt Tichá smrt Peter May

(SPOILER) No, příběh, který se odehrává ve Španělsku, krásně popsaná místa.
Ale je to trochu divné, že by drogový boss , kterého nemůžou dopadnout, začal tak blaznit kvůli jedne policistce. Navíc pokud by ji chtěl zabít, stacili to udelat uplne jednodusse, obzvlášť když do toho byli zapleteni kolegové. Ale Maye mám rada a cte se senzačně, takže stejne musim hodnotit vysoko:))

17.04.2021 5 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Parádní kniha. Budu si muset osvěžit a dohledat historii Španělska. Dojatá, a na trní, jak to dopadne, i kdyz jsem něco málo tušila. Ale Ruta prostě umí.

24.12.2020 5 z 5

Nejsem živá Nejsem živá Anne Frasier (p)

Davam 4*,protože se knize nedala upřít ctivost a měla zajímavý příběh. Ale celkově mi to přišlo takové uspěchané, vraždy, vraždy a šup máme vraha, vrahy... O kterých jsme se nic pořádně nedozvěděli, dle mého nebyl řádně vyuzit potenciál příběhu.

19.11.2020 4 z 5

Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Ja proste nejsem fanynka,, červené knihovny,,, ale historické téma mě baví. Těším se zas na své thrillery, ale přečtu i tuto sagu, protože potrebuju vědět, jak to bude dál :)

27.10.2020 4 z 5

Blackout: Zítra bude pozdě Blackout: Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Rozhodovala jsem mezi 3 a 4 *, protože téma je pěkně zpracované, a teoreticky celkem reálné. Ale v porovnání s ostatními knihami, které mě udržují více v napětí, jsem rozhodla bodovat nižším počtem.

01.10.2020 3 z 5