Disease Disease komentáře u knih

Afterdark Afterdark Haruki Murakami

Ten "kamerový" způsob vyprávění mi místy neseděl, ale celkově mě ta atmosféra pohltila, takže se k téhle knize budu určitě vracet.

14.02.2019 4 z 5

Neteleportovaný muž Neteleportovaný muž Philip K. Dick

I na třetí čtení velmi slušná novela, která sice nedosahuje na Dickovy majstrštyky, ale vracet se k ní budu rád.

02.01.2019 4 z 5

Grandville 3: Bete Noire Grandville 3: Bete Noire Bryan Talbot

Čtvrtá přečtená kniha a musím uznat, že Talbotovu světu jsem propadl.

10.12.2018 5 z 5

Příběhy pilota Pirxe Příběhy pilota Pirxe Stanisław Lem

Slušně napsané, ale někdy ne úplně logické povídky.

22.11.2018 3 z 5

Den pro Šakala Den pro Šakala Frederick Forsyth

V první části mi trochu vadil ten novinářský reportážní styl a říkal jsem si, že kdysi cca ve 14 letech mi to přišlo teda o dost napínavější. Ale od Anatomie pronásledování to už jede jak urvané z řetězu, ani jsem si nevšiml, kdy se to přehouplo do třetí části :-)

07.11.2018 5 z 5

Skořápka Skořápka Ian McEwan

Jojo, ani prenatální život holt není peříčko... V rámci McEwana slabší kousek.

01.11.2018 3 z 5

Dvojníci v čase Dvojníci v čase Bob Shaw

Lehce slabší než Jiné dny..., ale pořád velmi slušná Sci-Fi, kdy se to Sci- objeví až téměř v závěru, ale stojí to za to!

17.10.2018 4 z 5

Morové lodě Morové lodě Mike Mignola

Slušná jednohubka, ale nic víc.

08.10.2018 3 z 5

Pradávná historie Pradávná historie Garth Ennis

Je to fajn, ale z hlediska hlavního příběhu lehce "navíc", tedy kromě Cassidyho příběhu. Nejzábavnější Hoši z Jihu, Svatý zabiják parádně temný, jen ten Prdelman v podstatě dost obyčejný.

01.10.2018 4 z 5

Odloučení Odloučení Katie Kitamura

Čekal jsem více děje a dostal skoro jen samé pocity. V první polovině mi atmosféra připomínala trochu McEwanovy Cizince ve městě.

26.09.2018 3 z 5

Válka na slunci Válka na slunci Garth Ennis

Zatím nejlepší díl! Hlášky se střídají s masakry, zkrátka Ennis, jak ho máme rádi. Válka jednoho muže jako bonus a cesta do hlubin záporákovy duše.

26.09.2018 5 z 5

Křižáci Křižáci Garth Ennis

Zatím nejmasakróznější díl, tentokrát příběhově pěkně semknutý a přímočarý.

24.09.2018 5 z 5

Grandville 4: Noël Grandville 4: Noël Bryan Talbot

Případ opět lehce standardní, ale odhaluje se toho hodně z historie a o původu "knedlíků". Celkově asi Grandville bude z mého hlediska zajímavější, než jsem si myslel po přečtení prvního dílu.

17.09.2018 5 z 5

Severní vody Severní vody Ian McGuire

Oproti McCarthymu chybí náboženské disputace, i když náznaky tu jsou. Nicméně napsané je to výborně, takový dobrodružný román pro dospělé.

15.08.2018 5 z 5

Těžké časy Těžké časy Brian Azzarello

První book Azzarelovy Hellblazerovské ságy. Velmi dobré, jen ta kresba... Nechápu, proč je Corben za takovou hvězdu...

06.08.2018 4 z 5

Smrtící zkouška Smrtící zkouška Dick Francis (p)

Taková skoro soft bondovka, vražedný ultra jed je součástí balení :-)

01.08.2018 4 z 5

Captain America: Zimní voják. Část 1 Captain America: Zimní voják. Část 1 Ed Brubaker

Vcelku fajn díl Capa, kde se jen nevyvolávají hesla.

24.07.2018 4 z 5

Střepy Střepy Dick Francis (p)

Po třetím přečtení zvyšuju na 4*. Je to sice jedna z Francicových "honeb za pokladem", ale postavy jsou parádní.

09.07.2018 4 z 5

Dracula (komiks) Dracula (komiks) Petr Kopl

Sice jsem si užíval hlavně propojení viktoriánského světa, ale kresba byla správně potemnělá.

04.06.2018 4 z 5

Proslulé příběhy Čtyřlístku: 1974-1976 Proslulé příběhy Čtyřlístku: 1974-1976 Ljuba Štíplová

Zlaté období v plné síle. Od Modrého přízraku mi to rodiče začali kupovat.

30.05.2018 5 z 5