Disease komentáře u knih
Ten "kamerový" způsob vyprávění mi místy neseděl, ale celkově mě ta atmosféra pohltila, takže se k téhle knize budu určitě vracet.
I na třetí čtení velmi slušná novela, která sice nedosahuje na Dickovy majstrštyky, ale vracet se k ní budu rád.
Čtvrtá přečtená kniha a musím uznat, že Talbotovu světu jsem propadl.
V první části mi trochu vadil ten novinářský reportážní styl a říkal jsem si, že kdysi cca ve 14 letech mi to přišlo teda o dost napínavější. Ale od Anatomie pronásledování to už jede jak urvané z řetězu, ani jsem si nevšiml, kdy se to přehouplo do třetí části :-)
Jojo, ani prenatální život holt není peříčko... V rámci McEwana slabší kousek.
Lehce slabší než Jiné dny..., ale pořád velmi slušná Sci-Fi, kdy se to Sci- objeví až téměř v závěru, ale stojí to za to!
Je to fajn, ale z hlediska hlavního příběhu lehce "navíc", tedy kromě Cassidyho příběhu. Nejzábavnější Hoši z Jihu, Svatý zabiják parádně temný, jen ten Prdelman v podstatě dost obyčejný.
Čekal jsem více děje a dostal skoro jen samé pocity. V první polovině mi atmosféra připomínala trochu McEwanovy Cizince ve městě.
Zatím nejlepší díl! Hlášky se střídají s masakry, zkrátka Ennis, jak ho máme rádi. Válka jednoho muže jako bonus a cesta do hlubin záporákovy duše.
Zatím nejmasakróznější díl, tentokrát příběhově pěkně semknutý a přímočarý.
Případ opět lehce standardní, ale odhaluje se toho hodně z historie a o původu "knedlíků". Celkově asi Grandville bude z mého hlediska zajímavější, než jsem si myslel po přečtení prvního dílu.
Oproti McCarthymu chybí náboženské disputace, i když náznaky tu jsou. Nicméně napsané je to výborně, takový dobrodružný román pro dospělé.
První book Azzarelovy Hellblazerovské ságy. Velmi dobré, jen ta kresba... Nechápu, proč je Corben za takovou hvězdu...
Taková skoro soft bondovka, vražedný ultra jed je součástí balení :-)
Vcelku fajn díl Capa, kde se jen nevyvolávají hesla.
Po třetím přečtení zvyšuju na 4*. Je to sice jedna z Francicových "honeb za pokladem", ale postavy jsou parádní.
Sice jsem si užíval hlavně propojení viktoriánského světa, ale kresba byla správně potemnělá.
Zlaté období v plné síle. Od Modrého přízraku mi to rodiče začali kupovat.