Disease komentáře u knih
Nadstandardní kousek, ale Straczynski si to měl trochu ohlídat, 3. a poslední sešit jsou slabší.
Příjemná čitelná záležitost, ale nic víc.
Z těch superhrdinských věcí mě nejvíc baví takovéhle civilnější podání, kde se neklade důraz jen na fajty.
Některé povídky jsou sice hodně špatné, ale jako dokument určité části detektivní literatury je to super, hlavně medailonky autorů.
Příběh je parádní, i když taková juchanice jako v prvních dvou bookách to není. Přesto po slabším Zabijáckém esu příjemná změna k lepšímu.
Vzhledem k tomu, že se ke mně díly dostávají napřeskáčku, mám občas trochu problém se zasazením do kontextu. Tohle bylo výborné, včetně Legendy s pomalým rozjezdem, ale výbornou gradací.
Zejména na začátku pěkně napsané dialogy, je znát, že Fleming už je vypsaný. Ale dějově i navzdory tomu, že je to díl, kdy se zrodí Bondův úhlavní nepřítel, je to místy docela hodně velká nuda.
Výborná kresba, zajímavý svět a pomalu plynoucí, leč nenudící příběh.
V podstaě nelze hodnotit jinak než první část, původně je to stejně jedna kniha. Hodně zaujaly politicky satirické poslední tři povídky.
Slabší kousek, s hudryhudry se zas tak moc legrace neužije. Zachraňuje to jen Skansen a jeho parta.
"Jsi nedůtklivý, líbíš se mi, chlapče!" :-D Jeden z nejlepších dílů, alespoň co se týče cestování.
Po stránce stylu hodně originální a i jinak vcelku zábavné. Vhled do sovětských reálií také dobrý, jen to občas sklouzne do frašky. No ale to už tak nějak patří k věci :-)
Tentokrát prakticky bezdějové, hodně psychologie a emocí. Ale i tak opět velmi dobré.
Slabší než Vrah policistů, ale zato ještě větší vhled do dobové politické a sociální situace.
Popis rodinných vztahů je tady důvodem k opětovnému čtení, takže to, že jsem věděl, kdo to byl, mi nijak nepřekáželo.
Solidní pradědeček dnes tak módních skandinávských krimi. I když termín "román o zločinu" vnímám spíš ohledně knížek Patricie Highsmith nebo dvojice Boileau-Narcejac, ani tohle není klasická detektivka. Ironická poloha mi většinou sedla, i když výjimky (zřejmě ztracené v překladu) by se našly. Časem asi dám celou sérii popořadě.
Přiznejme si to, Frank Miller je především Sin City. Teda ne především ale tak nějak spíš jenom Sin City. Tohle arcidílko by sice kresebně chtělo být takové nějaké "ušmudlané Sin City", ale kde není scénář, tam je to houby platné...
Důstojné zpracování kdysi dávno čtené výborné scifi klasiky. Napodruhé musím zvýšit na plný počet.