Disease komentáře u knih
Jednoznačně nejslabší z celé série. Minimum humoru, a i když záhada je zpočátku zajímavá, od momentu, kdy Drummond zmizí ze scény, dost velká nuda.
Nejsem úplně hardcore fanoušek Davida Lynche, ale tohle mě fakt bavilo. Kombinace biografie a memoárů se mi jako nápad hodně líbí a okolnosti vzniku filmů taktéž.
I po letech napodruhé pecka o hledání smyslu života mimo západní společnost.
Z povídkových sbírek jednoznačně nejlepší. I když se tu občas objeví již použité howdunit, je to stylisticky opravdu nejzralejší.
Zajímavý způsob odvyprávění příběhu, který u mě zafungoval na první dobrou. Jen třetí část mě bavila o něco méně.
V době, kdy to vyšlo mě to moc neuchvátilo, ale napodruhé už je to jiná káva. Psychedelicky nespolehlivě odvyprávěná storka parádně koresponduje s McKeanovou obrazovou složkou.
Solidně napsané povídky lehce konzumního horroru. Škoda, že u většiny je pointa tak trochu jako z nedělní školy. Do zlatého fondu se asi nic nedostane, ale jako odrazový můstek k opravdu dobrým povídkám to asi dokáže navnadit.
Příjemně překvapilo, že to není takové sprosťačení za každou cenu, i když obcas nějaký ten veršík pokulhává, zejména v přízvucích. Saudkovy ilustrace jsou tudíž přidanou hodnotou, nikoliv jediným plusem.
Scénáristicky je to sice taková Neffova onanie (zejména titulní příběh), ale kresba je stále na úrovni.
Nu, Drobeček rozhodně nový Bull-dog Drummond není. I když byla kniha místy napínavá, chyběl mi tu humor, který výborně funguje v předchozích sapperovkách. Ale celkově je to v rámci prvorepublikových detektivek stále nadprůměr. A ty ražené desky v edici Gustava Voleského prostě žeru :-)
Nejlepší díl. Fotbaloví fanoušci, humor a na Evropu i dost přepálená akce.
Úvod do série. Sice se v podstatě nic nestane, ale jako seznámení s postavami a situací v pohodě. Jedna hvězda za pěknou kresbu.
Tenhle příběh by asi zasloužil rozvést do dvou knih, takhle to bylo takové hrcprc, ale vlastně mě bavil z celé série nejvíc, i když Alpha je tu tak trochu za Mirka Dušína.
Rozpačité a poněkud neuspokojivé rozuzlení, i když hlavu i patu to má.
Příběh se celkem rozjíždí. Sice místy příliš ukecané, ale pro evropský thrillerový komiks mám slabost.
Lehce rozpačitý úvod do série, ale na pokračování celkem navnadil.
Tak nějak "další z Incalů". Vcelku příjemně se to čte, ale vracet se k tomu nebudu.