Disease Disease komentáře u knih

Bull-Dog Drummond v nesnázích Bull-Dog Drummond v nesnázích Sapper (p)

Jednoznačně nejslabší z celé série. Minimum humoru, a i když záhada je zpočátku zajímavá, od momentu, kdy Drummond zmizí ze scény, dost velká nuda.

27.01.2021 2 z 5

Místo snění Místo snění David Lynch

Nejsem úplně hardcore fanoušek Davida Lynche, ale tohle mě fakt bavilo. Kombinace biografie a memoárů se mi jako nápad hodně líbí a okolnosti vzniku filmů taktéž.

24.01.2021 5 z 5

Ransom Ransom Jay McInerney

I po letech napodruhé pecka o hledání smyslu života mimo západní společnost.

22.01.2021 5 z 5

Poslední poklona Sherlocka Holmese Poslední poklona Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Z povídkových sbírek jednoznačně nejlepší. I když se tu občas objeví již použité howdunit, je to stylisticky opravdu nejzralejší.

16.01.2021 5 z 5

Rodová znamení Rodová znamení Nancy Huston

Zajímavý způsob odvyprávění příběhu, který u mě zafungoval na první dobrou. Jen třetí část mě bavila o něco méně.

14.01.2021 4 z 5

Vraždy a housle Vraždy a housle Neil Gaiman

V době, kdy to vyšlo mě to moc neuchvátilo, ale napodruhé už je to jiná káva. Psychedelicky nespolehlivě odvyprávěná storka parádně koresponduje s McKeanovou obrazovou složkou.

07.01.2021 4 z 5

Podivné cesty Podivné cesty Dean Koontz

Solidně napsané povídky lehce konzumního horroru. Škoda, že u většiny je pointa tak trochu jako z nedělní školy. Do zlatého fondu se asi nic nedostane, ale jako odrazový můstek k opravdu dobrým povídkám to asi dokáže navnadit.

03.01.2021 3 z 5

Rytíř Smil Rytíř Smil Jaroslav Vrchlický (p)

Příjemně překvapilo, že to není takové sprosťačení za každou cenu, i když obcas nějaký ten veršík pokulhává, zejména v přízvucích. Saudkovy ilustrace jsou tudíž přidanou hodnotou, nikoliv jediným plusem.

30.12.2020 4 z 5

Štěstí a jiné příběhy Štěstí a jiné příběhy Ondřej Neff

Scénáristicky je to sice taková Neffova onanie (zejména titulní příběh), ale kresba je stále na úrovni.

28.12.2020 3 z 5

Negativ smrti Negativ smrti Sapper (p)

Nu, Drobeček rozhodně nový Bull-dog Drummond není. I když byla kniha místy napínavá, chyběl mi tu humor, který výborně funguje v předchozích sapperovkách. Ale celkově je to v rámci prvorepublikových detektivek stále nadprůměr. A ty ražené desky v edici Gustava Voleského prostě žeru :-)

27.12.2020 3 z 5

Oči černé Oči černé Thierry Smolderen

Nejlepší díl. Fotbaloví fanoušci, humor a na Evropu i dost přepálená akce.

25.12.2020 5 z 5

Den pro cara Den pro cara Thierry Smolderen

Fajn zakončení příběhu, ty dvorní intriky mě bavily.

25.12.2020 4 z 5

Sibiřské ohně Sibiřské ohně Thierry Smolderen

Oproti prvnímu dílu víc akce.

25.12.2020 3 z 5

Zázračná Hvězda Zázračná Hvězda Thierry Smolderen

Úvod do série. Sice se v podstatě nic nestane, ale jako seznámení s postavami a situací v pohodě. Jedna hvězda za pěknou kresbu.

25.12.2020 3 z 5

Alpha #4: Seznam Alpha #4: Seznam Mythic

Tenhle příběh by asi zasloužil rozvést do dvou knih, takhle to bylo takové hrcprc, ale vlastně mě bavil z celé série nejvíc, i když Alpha je tu tak trochu za Mirka Dušína.

25.12.2020 4 z 5

Alpha #3: Výplata vlků Alpha #3: Výplata vlků Mythic

Rozpačité a poněkud neuspokojivé rozuzlení, i když hlavu i patu to má.

24.12.2020 3 z 5

Alpha #2: Bogdanovův klan Alpha #2: Bogdanovův klan Pascal Renard

Příběh se celkem rozjíždí. Sice místy příliš ukecané, ale pro evropský thrillerový komiks mám slabost.

24.12.2020 4 z 5

Alpha #1: Výměna Alpha #1: Výměna Pascal Renard

Lehce rozpačitý úvod do série, ale na pokračování celkem navnadil.

24.12.2020 3 z 5

Kouzlo útěku Kouzlo útěku Frank Herbert

Vcelku průměrné povídky.

23.12.2020 3 z 5

Před Incalem Před Incalem Alejandro Jodorowsky

Tak nějak "další z Incalů". Vcelku příjemně se to čte, ale vracet se k tomu nebudu.

23.12.2020