Disease komentáře u knih
Parádní psychologická sci-fi, která si nijak nezadá například s Brunnerovým Telepatem, Silverbergovým Umírat v nitru nebo Sturgeonovým Víc než člověk. Ludmila Freiová má zvládnuté nejen řemeslo, ale dovede vystavět román včetně neuspěchaného a logicky bezchybného zakončení.
Nejslabší úvodní Palmiottiho kousek, ten snad neumí nic než masakry. Druhá povídka nejlepší, zajímavá kresba i podtext příběhu, takže mírně zastínila i třetí Aaronův kousek.
Zakončení jak noha! Aaronova série tímto šlape na paty Ennisovu opusu.
Prví tři povídky sice jen takové nahozené (dobré) nápady, ale od titulního kousku jízda až do konce.
Určitě to stálo za čekání. Případ sice tentokrát echt skandinávský, ale pointa s překvapením. Pokračování životů protagonistů taky dobré, Sebastian sic tak trochu zalezl do nory, ale i tak pořád vysoká úroveň. Doufám, že se ještě dočkáme pokračování.
Edice Prokletí reportéři bude určitě stát za důkladnější prozkoumání :-)
Výborně popsaná cesta od pěšáka k bossovi a zejména podmínky, ze kterých vzchází drogový obchod.
Náměty Stephena Kinga jsou sice tak trochu na jedno brdo, ale co, když je to tak dobře napsané...
Slabší než knihy ze Stínu Pádišáha. Holt tlučhuba Selim není Halef. Ale i tak pořád dobré kratochvilné počtení.
Začátek hodně navnadil, ale pak už se dostavovala jen nuda. Nebýt to stylisticky hodně dobře napsané, šel bych i níž.
Hodně dobře vystavěná a odvyprávěná detektivka. Na to, že vyšla v Karavaně, to až tak pro děti a mládež není.
Navzdory tendenčnosti a skutečnosti, že nakonec vyhrají "naši" je to výborná dobrodružná kniha. Stanislav Šusta umí.
Autor je japanista, takže znalost reálií je tu jako velké plus. Jinak je vidět, že nindžové měli poměrně monotonní žitot, podobně jako jiní vojáci.
Slabší King.
Nadaný žák je tak nějak bezzubý, týrání válečného veterána rozmazleným frackem samo o sobě nestačí, i když je tu sporadicky i celkem jízlivý humor.
Tělo je zkrátka takové roztomilé, zejména Čuňasova pomsta :-) ale tak nějak mám pocit, že tentokrát je film lepší než předloha.
Dobová detektivka od polského Wallace :-) Nechybí honičky, romantika a samozřejmě ani démonický zloduch. I po letech se to čte pořád dobře a znalost pointy neubírá příliš na čtivosti.
Fajn čtení o střetu kultur, ke kterému ovšem nikdo nikoho nenutí.
Hodnotím hlavně jako nakladatelský počin, je to velmi reprezentativní antologie. Ukazuje také ovšem, v čem je slabina českého komixu, a to jsou scénáře. V některých případech to zachraňuje parádní kresba, ale někdy "kde nic není, ani smrt nebere". Ale pár kousků je oproti tomu geniálních.
Hodně příjemný mix společenského románu a detektivky s parádním finále. Až někde uvidím v desetikorunovkách předcházející díly, určitě po nich sáhnu.
Pěkné shrnutí jedné události americké občanské války a popis historického pozadí, který není ani tak moc tendenční.
King umí psát a umí dobře popsat chování lidí v mezní situaci, takže ani moc nevadí, že se tak trochu opakuje a Časožrouti jsou jakýmsi klonem Mlhy. Skryté okno je dobrá psychárna, asi si konečně dám i film.
Když jsem to kdysi v 90s četl poprvé, byl jsem nadšený, teď už tak trochu s rezervou. Ale i když se ve většině jedná o takové anekdoty (typické pro českou SF), jsou vtipně vypointované. Pár moralitek netlačí zbytečně na pilu. A těch několik SF kousků je výborných, za některé by se nemusel stydět ani Philip k. Dick. Závěrečné postmoderní MIZENÍ je na hranici geniality.