Disease komentáře u knih
Není to sice tak akční, jako starší Halleyovky, ale solidní stále jo.
Je na tom sice znát, že je to staré, ale napsané je to pěkně.
O něco slabší než Lístek na Tranai, ale plný počet si to zaslouží. Sheckleyho světy jsou opravdu hodně zvlášní. Dalším plusem je odhalení jiných poloh jeho povídek. A jako bonus CENA ZA RIZIKO, která musela být pravzorem Kingova Running Mana.
Spíš než kompaktní příběh se jedná o volnější cyklus povídek. Ale Komáři jsou geniální.
Zakončení se povedlo, dokonce se občas odkáže na něco z druhého dílu.
Rozjezd celého příběhu, který se ve finále zvrtne v povídky, které se odehrávají v jednom malém městečku.
Tohle bylo zatím nejslabší, co jsem ze série četl. Mignola má sice Conana rád, ale nepovedlo se mu vybočit se svého stereotypu "bitka s bubákem".
Přijde mi, že Robert Sheckley je u nás vcelku podceňovaný, alespoň co se týče prodejnosti a následného (ne)vydávání jeho knih. Tahle sbírka je opravdu creme de la creme jeho tvorby, redaktoři Polarisu opět nezklamali.
Je to sice rychlokvaška, ale chápu, že to "muselo ven". Myslím, že i neznalec britské politické scény v tom mohl najít dost paralel z politické scény naší.
Nejlepší Manara, kresba je tentokrát fakt parádní a scénář taktéž.
Poněkud humpolácky napsané povídky se zajímavými tématy, ale hodně naivní "morální" rovinou. Kdybych to četl kdysi třeba v Ohníčku nebo Pionýru, asi by se mi to i líbilo.
O něco lepší než Muži co nemají ženy, ale Murakami jakožto povídkář je pro mě slabší.
Modernější verze tradičního kaidanu. Má to tu správnou japonskou atmosféru, což je zároveň i mínus v porovnání s povídkami např. od Poea nebo Dahla. Celkově ale fajn, někde mezi 3-4*.
Lovecraftovy povídky byly většinou krátké a úderné, tady se to povedlo taky, takže maximální spokojenost. Oproti Providence, která těží víceméně jen z odkazů, je tady důraz na děj.
Pro mě zatím nejlepší z Jodoversa. Ani ta pseudofilozofická rovina tu nepůsobí legračně.
Fajn historická detektivka, která lehce trpí přílišnou didaktičností.
Podobně jako u Clive Barkera, i tady mi ten "fantastický svět" přišel poněkud rušivý, i když rozhodně ne samoúčelný. Příběh tradiční King, jak ho máme rádi.
Některé povídky jsem četl kdysi v těch dvou brožovaných výborech, ale vůbec si je neškodilo připomenout, popřípadě přehodnotit (Zkratka paní Toddové). King totiž píše fakt dobře a i takové provařené téma, jako je Babička, umí parádně podat.
Můj favorit je ovšem Balada o pružné kulce. Ostatně jsem si uvědomil, že King je nejlepší ve vyprávění z hlediska spisovatelství nebo dětským pohledem.
Možná je to tím, že u Mignoly mi začíná stačit, když se to v komixu celou dobu jen nemydlí, ale tohle se mi líbilo fakt hodně. Parádní origin Ú.P.V.O., kresba mi sice místy přišla lehce nepřehledná, ale atmosféru měla parádní.
Příběh podle zápisků pamětníka bitvy u Little Big Hornu. Otto Janka sice není Schaeffer ani Kutík, ale psát umí.