ditul ditul komentáře u knih

Vlci Vlci Axel Gomille

Poučná kniha se spoustou krásných fotografií, která nás sblíží více s vlky a vyvrátí mnoho nesmyslných mýtů o nich..

Síla osmi Síla osmi Lynne McTaggart

Autorka pěkně píše, jak se dá léčit pomocí modlitbičky či vysíláním "pěkných" myšlenek. Zprvu uzdravování brala jen jako náhodu, než začala sama věřit v sílu vesmíru.
*Randy Clark, jenž působil jako kazatel v Saint Louis v Missouri, byl bezděčným iniciátorem vzniku takzvaného hnutí "torontského požehnání" z roku 1994, na jehož počátku bylo setkání sto šedesáti lidí. Když tehdy Clark vyzval Ducha Svatého, aby mezi ně sestoupil, lidé v kostele se najednou roztřásli, začali se hihňat a padali na zem jako omámení alkoholem. Mnozí pak tvrdili, že u nich došlo k zázračnému vymizení fyzických či psychických potíží. Zpráva o tom se rychle šířila a do Toronta se sjížděly desítky tisíc lidí z celého světa, aby se účastnily nočních modliteb, v nichž Clark pokračoval následujících dvanáct let. Celkem tři miliony lidí nakonec tvrdily, že pocítily mimořádné účinky modliteb.
*Možná byl klíčem k léčivým účinkům skutečně pocit důvěry. James W. Pennebaker, vedoucí katedry psychologie na Texaské univerzitě, strávil víc než tři desítky let studiem toho, jakou sílu má, když důvěřujeme druhým. Jeho výzkum odhaluje sílu "otevření se". U lidí, kteří dokážou důvěřovat ostatním natolik, že se před nimi ničím nechrání, dochází k posilování imunitních funkcí, aktivity autonomní nervové soustavy a ke zlepšování psychického stavu. Kromě toho méně často vyhledávají lékaře.

Jednohubky pre dušu Jednohubky pre dušu Peter Urbanec

Úžasná knížečka, která nesmí chybět v knihovničce. Každý den jsem si četla po jednom příběhu, aby mi nesplynuly v jeden a budu se ke knížce ráda často vracet.
*Laskavost není povinnost, je to naše rozhodnutí.
*Lidé většinou důvody svého neštěstí a nespokojenosti hledají ve svém okolí, místo aby je hledají sami v sobě. Hledají viníka. Zde platí pravidlo: pokud chceme změnit svůj život, začněme od sebe samých. Převezměte osobní zodpovědnost za svůj život, nelitujte se, odpusťte si minulé chyby a začněte znovu.

Moudrosti zvířat Moudrosti zvířat Zdeňka Jordánová

Malá knížečka plná pěkných příběhů.
*Svět je opravdu nádherným místem k žití! Je plný hlubokých tajemství a souvislostí, které budou plně odhaleny, až budeme my napevno spojeni se svým srdcem a ve své duši budeme slyšet znít píseň vesmíru...
*Zvířata, která jíme, jsme totiž zahrnuli do jednoho společného názvu "maso". Kupujeme ho většinou již naporcované, do drobných kousků nachystané a od podstaty této hmoty oddělené.
Ani nás už nenapadne o tom přemýšlet. Kupujeme maso, vaříme maso... Přesto ale pravý smysl věcí nemůže zůstat našim pocitům utajen. Mnohým lidem, přestože jim maso chutná, zacházení s touto hmotou nebývá příjemné.
Neříkám tak, ani tak...  Jen vám připomínám, buďte u svých pocitů a chovejte se podle toho. Mnohé se tím vyřeší... Zvířata k nám mluví stále. Jsou symbolem a poselstvím. Jsou darem pro náš růst. Jsou průvodci naším životem, jsou nositeli zpráv. Každé zvíře má svůj specifický přístup k životu, a tudíž svoji jednoznačnou zprávu pro nás. Třeba i to, že některé zvíře, přestože "maso" jíme, zkrátka NEMŮŽEME sníst... I to je velká zpráva pro každého z nás! Proč asi?

12.11.2021 5 z 5

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky 2 Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky 2 Elena Favilli

Inspirativní příběhy žen nejen pro dívky.
*Výjimečnými se stanete, když ze své slabiny uděláte věc, na kterou jste nejvíc pyšní. -Beatrice Vio (šermířka)
*Jsem jako kapka vody na kameni. Tak dlouho kapu na to samé místo, až se v něm objeví otisk. A přesně tak se otisknu i do srdcí mnoha a mnoha lidí. -Rigoberta Menchú Tum

12.11.2021 5 z 5

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Elena Favilli

Inspirativní příběhy žen nejen pro mladé dívky.
*Když se pokácí les, přijdeme tím o celou jednu laboratoř. Laboratoř, kterou už nikdy nebudeme schopni obnovit.  -Ameenah Gurib-Fakim (prezidentka a vědkyně)
*Nemyslete si, že na vašem hlasu nezáleží. I déšť, který svlažuje vyprahlou půdu, je tvořen jednotlivými kapkami. -Kate Sheppard (sufražetka)
*Šiřte mír už v myšlenkách a vaše poselství se do světa rozletí rychleji, než byste čekali. -Yoko Ono (umělkyně)

12.11.2021 5 z 5

Psí pohádka o jednom opravdovém okamžiku Psí pohádka o jednom opravdovém okamžiku Zdeňka Jordánová

Knížka plná fotografií štěňátek, kterou si děti hned zamilují.

29.10.2021 5 z 5

Poppy Poppy Barbara Larriva

Krásný příběh, který ukazuje že nejdříve musíme začít s odpuštěním sobě a druhým, abychom uvolnili napjatou zablokovanou energii a věci se daly samy do pohybu.

25.10.2021 5 z 5

Děti světla - karty Děti světla - karty Bärbel Mohr

Úžasný kartičky. S dětmi využíváme denně kartičky pro energetizaci vody pod karafu s vodou a občas si uděláme podle nálady svoje. Krásné jsou i kartičky na bleskovou energii. Předlohy na léčení přírody využíváme občas. ;)

25.10.2021 5 z 5

Umění být zdráv Umění být zdráv Věra Keilová

Úžasné shrnutí zdraví z pohledu funkční medicíny a psychosomatiky.
*S nemocí nelze bojovat, protože to je náš vlastní projev v důsledku určitého kontextu. Boj s nemocemi tedy vlastně představuje boj sám se sebou a boj proti sobě se významnou měrou podílí na vzniku autoimunity. Proto určitě chápete, jak je důležité nebojovat. Dnes všude vidíme boj s rakovinou, boj s ALS, boj s cukrovkou atd., ale to je úplně slepá cesta!

02.10.2021 5 z 5

Magické dítě Magické dítě Joseph Chilton Pearce

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale pak jsem se do ní dostala a četla se mi parádně. Je smutný, že tak málo rodičů naslouchá svým dětem. A je pravda, že pokud má matka hned po porodu dítě u sebe i na posteli, tak děťátko nepláče a je šťastné.
*Dítě paradoxně je i nehotový dospělý a nad existence se odehrává v toku života, kde nic nemůže zůstat statické. Všechno je jenom přípravou na něco dalšího, co se formuje, stejně jako den musí přejít v noc v den. Všechno je to ovšem součástí přírodního systému nekonečných možností, který se jednoduše vymyká našemu vědomému chápání a v podstatě není vůbec naší věcí. Spletitost tři miliardy let starého systému nemusí být našemu krátkozrakému rozumu nutně přístupná, ale to asi ani není zapotřebí.
*Matka na dítě nepřetržitě mluví, běžným každodenním tónem a způsobem. Ví, že nemůže dítě naučit mluvit. K mluvení ho žene záměr a s koncem prvního roku už toho dítě může z jazyka hodně znát. (Nebo také nemusí. Řeč není z hlediska stadiové specifičnosti až tak kritická. Například Einstein nemluvil až do třetího roku.)

29.09.2021 5 z 5

Sirínek na cestách Sirínek na cestách Zdeňka Jordánová

Nádherný příběh o chlapci Sirínkovi, který navrací lidi ke svému pravému já.
*Nemůžeme nic udělat za druhé... Ani ty, nemůžeš, Sirínku. Nejdůležitější je tvůj život. Pro tebe, ale i pro druhé. Jedině pak může tvoje láska zářit celým vesmírem.
Nejvíce jsi pro ně udělal tím, že jsi naplnil svoji touhu! Z toho mají ostatní vážně nejvíce...
Změní se pak mnoho věcí, Sirínku. Vždy, když třeba i jeden člověk něco pochopí, jeho myšlenka se šíří dál. A všichni ostatní, mají k ní pak blíž.

24.09.2021 5 z 5

Žít naplno Žít naplno Osho

Malá knížečka plná krásných myšlenek.
*Lidé vlastní věci a také vlastní druhé lidi. Pokud jde o vlastnický vztah k věcem, budiž, ale copak můžete vlastnit lidskou bytost?
*V souboji s přírodou nemůžete vyhrát; je tak velká, tak obrovská a vy jste jednoduše maličká kapka rosy v oceánu přírody. Kapka rosy nemůže bojovat s oceánem. Může s ním leda splynout.
*Malé dítě nemá o pocitu viny ani ponětí; je naprosto nevázané a přirozené. Proto nám působí takovou radost, když je sledujeme. Ještě není zmrzačené a pokřivené civilizací.

19.09.2021 5 z 5

Klidný Buddha na dobrou noc Klidný Buddha na dobrou noc Nagaraja Dharmachari

Nádherné krátké pohádečky s ponaučením a návodem na meditace pro děti.

19.09.2021 5 z 5

Thovt - Transformační klíč Projekt lidstvo Thovt - Transformační klíč Projekt lidstvo Kerstin Simoné

Kniha plná krásných myšlenek pro ty, kteří se chtějí rozvíjet po stránce duše.
*Lidstvo je nedílnou součástí všech živých forem na této úrovni bytí. Jste v Jednotě se vším, a ubližujete-li a způsobujete-li bolest jiným živým bytostem, vede to k odpojení vašich duší od Zdroje všeho bytí, nejvyššího Pratvůrce. A jelikož jste nerozlučně spjati s Bohyní hmoty, touto překrásnou planetou, jež je vašim domovem, zároveň způsobujete svými činy katastrofální škody vašim tělům a duchovním centrům. Pokud člověk ubližuje zvířatům a lidem, je oddělen od Božství, od svého pravého Bytí, a současně je i odříznut od pravého smyslu své cesty poznání v hmotných sférách bytí.
*Pamatujte si, že děti v sobě již od narození nosí jako dar frekvenci nové éry lidstva. Dospělí by je měli chránit a živit svou láskou; místo toho však umožňují oněm "mocným" přístup do vysokofrekvenčních polí dětských těl, a způsobují tak jejich naprostou paralýzu.
Kolik dětí je dnes ve velmi kritickém duševním stavu a samy si ubližují? Sotva někdo vnímá jejich němé výkřiky o pomoc a oporu. Mnohé z nich jsou silně závislé na velmi škodlivých substancích a drogách různého druhu; toto jejich utrpení si uvědomuje jen málokterý rodič.
*Vnímejte duše zvířat očima i srdcem a zjistíte, že přes ně hledíte do duše a očí Bohyně hmoty. Položte si ucho na tělo některého z projevů oné Bohyně a naslouchejte tlukotu srdce, pociťte dech a vnímejte, že tento dech spojuje hrubohmotné s jemnohmotným. Pochopte, že lidstvo je vyzváno k poznání, aby si uvědomilo prostřednictvím těchto stvořitelských částí nejvyšší transformaci své srdeční frekvence, a zažilo ji. To přinese ozdravení, což úplně stačí, abyste mohli pokračovat v cestě. Naslouchejte zpěvu ptáků, třepetání křídel Stvoření vzduchu, naslouchejte příjemnému dechu všeho živého, chraňte posvátné vodstvo a oceány, neboť prostřednictvím elementů vody a vzduchu se zjevují vibrační portály pro nejvyšší Bohyni hmoty!

Thovt - Křišťálová čakra Thovt - Křišťálová čakra Kerstin Simoné

Kniha plná krásných myšlenek pro ty, kteří se vydali cestou rozvoje své duše.
*Jazykem nové éry lidstva bude čistá energie srdce; a bude mu předcházet dokonalé a naprosté zvládnutí situací prožívaných v materiálním světě. Škola hlubokého a realizovaného poznání představuje první klíč, který ve vás odhalí energetickou pečeť k oné úžasné a jedinečné bráně. Všechny tyto kroky vedou k dosažení určitého stupně vědomí a jsou bezpodmínečné.
*Pouze málo z vás je schopno vědomě pociťovat vděčnost, jež rodí opravdové bohatství a dovede udržovat jeho proud. Je to neustálá souhra vesmírných principů a vděčnost je klíčem, jenž vám otevře brány ke všem uzdravujícím úrovním. Přijměte toto důležité poselství do svého vědomí.
Vědomě a zhluboka do vašeho srdečního centra nadechněte frekvence vděčnosti a vnímejte, jak se toto vibrační pole doširoka rozpíná. Upevněte v sobě s tím spojené emoce a udržte si je!
*Vy sami jste klíčem ke svému štěstí! Jste tvůrci hmotného bytí, jež se vám zrcadlí ve vaší realitě. Žádná bytost z vnějšího světa není "vinna" za vaše nízké ani pozitivní odrazy. Vy, milované bytosti, jste skutečně jejich jedinými tvůrci. Všechny vaše zkoušky ve vnějším světě, které souvisejí s jinými lidmi, si tvoříte sami a energeticky je přivoláváte. Proto je nutné již na začátku každého dne pozitivně aktivovat svoji tělesnou schránku a odpovídající vibrační frekvenci.

Thovt - projekt lidstvo Thovt - projekt lidstvo Kerstin Simoné

Kniha plná krásných myšlenek pro ty, kteří jsou ochotni zahodit své ego, které je brzdí v jejich růstu.
*Ti, kdož vám vládnou, však nad vámi ztrácejí sílu a moc v okamžiku, kdy si uvědomíte sami sebe, a začnete jednat beze strachu, bez starostí a pochybností. Jejich moc nad vámi má své hranice a končí v momentě, kdy se probudíte z polospánku a nahlédnete za oponu dění. A to se právě teď děje.
*Máte-li vyšší vibrační frekvence, kdykoliv můžete vstoupit do nižších, avšak nikdy ne naopak. Všechny brány existují současně a paralelně. Pomocí rituálů se můžete dostat z jedné dimenze do druhé, avšak nezralým duším není dovoleno prolomit pečetě do výše ležících cyklů. Není-li duše naplněna odpovídajícími vědomostmi a moudrostí, neotevřou se. Pouze pravý mudrc, jenž vnitřním poznáním také žije, najde klíč k těmto regionům a podaří se mu brány otevřít. Pro ostatní zůstanou zamčené. Nepokoušejte se proto za každou cenu či násilím tyto vědomosti vnucovat jiným tvorům. K mistrovství se může dostat jen každý sám, jestliže se pro to plně rozhodne. Takový je nezměnitelný zákon.
*Sami sebe ničíte, a přitom z toho máte radost a myslíte si, že jde o "technický pokrok"! Divíte se, proč vaše tělo i nervový systém napadají nejrůznější onemocnění? Proč tedy nepátráte po příčině! Pokud je to jen trochu možné, nepoužívejte vůbec mobilní telefony, staňte se jich. Jsou pro vás nanejvýš nebezpečné, poněvadž jejich frekvence poškozují nejenom vaše magnetické pole a vaše buňky, ale také narušuje mozkovou činnost v míře, která se slovy vůbec nedá vyjádřit.

Váš mozek se dokáže změnit Váš mozek se dokáže změnit Norman Doidge

Kniha plná vědeckých výzkumů z různých oblastí neurověd, které jsou srozumitelné i pro laika..
*Pravá hemisféra obecně zpracovává neverbální komunikaci; dovoluje nám rozpoznávat tváře a číst jejich výrazy, spojuje nás s druhými lidmi. Podléhají jí tedy také neverbální zrakové impulzy, které si vyměňuje matka se svým dítětem. Zpracovává také melodické aspekty hlasu či tóny, kterými vyjadřujeme emoce. Během rapidního růstu pravé hemisféry - od narození do druhého roku života - procházejí tyto funkce svými kritickými obdobími.
Levé hemisféře obecně podléhají verbálně-lingvistické prvky řeči, v protikladu k prvkům emočně-melodickým, a analýza problémů s využitím vědomého zpracování. Malé děti mají až do konce druhého roku větší pravou mozkovou polokouli, a protože levá hemisféra teprve zahajuje svůj prudký růst, první tři roky života vévodí našim mozkům pravá mozková polokoule. Děti ve věku dvaceti šesti měsíců jsou složitá, "pravo-mozková" emocionální stvoření, nemohou však své zkušenosti vyjadřovat slovy, protože to je funkce levé hemisféry. Snímky mozku ukazují, že během prvních dvou let života komunikuje matka z větší části města neverbálně, svou pravou mozkovou hemisférou, aby dosáhla na pravou polovinu mozku svého dítěte.
Zvláště důležité kritické období trvá asi od deseti až dvanácti do šestnácti až osmnácti měsíců; v jeho průběhů se rozvíjí klíčová oblast pravého frontálního laloku a vytvářejí se mozkové obvody, které dítěti umožní jak udržovat úzké vztahy s druhými lidmi, tak usměrňovat své emoce. Tato dozrávající část mozku, nadcházející se za našim pravým okem, se nazývá pravý orbitofrontální systém.
*Trvá-li stres... příliš dlouho, poškození je nevratné: Podle Kandela "stres v počátcích života způsobený odloučením dítěte od matky vyvolává u dítěte reakci, kterou primárně ukládá systém procedurální paměti, jediný dobře diferencovaný paměťový systém, který má malé dítě zatím k dispozici, ovšem tato akce procedurální paměti vede k cyklu změn, které nakonec poškodí hipokampus, a tudíž vyústí v trvalou změnu deklarativní [tj. explicitní] paměti." E. R. Kandel.

Pohádky pro malé Buddhy Pohádky pro malé Buddhy Nagaraja Dharmachari

Nádherné krátké pohádečky s ponaučením a návodem na meditace pro děti.

04.09.2021 5 z 5

Moje dlouhé mlčení Moje dlouhé mlčení Erika Bezdíčková

Tuto knížku jsem dlouho odkládala, nerada čtu smutné příběhy.. Všechny boje jsou nesmyslné a je to zneužívání daru života..

26.08.2021 5 z 5