Ditules komentáře u knih
(SPOILER) Po přečtení knihy a shlédnutí filmu Chlapec v pruhovaném pyžamu jsem opravdu nadšená, že příběh dál pokračoval. Gretel nám vyrostla, zestárla, asi i zmoudřela, utržila dost životních kopanců (překvapení skoro na konci knihy!). Zároveň ale svými činy dokazuje, že rozhodně nepatří do starého železa.
Typický představitel ,,baobabí hravosti" . Autorka je mladá italská ilustrátorka, která se rozhodla věnovat svou knihu takovému netypickému živočichovi jako je žížala. :D
Můžu říci, že kromě slimáků a šneků je žížala jedním ze živočichů, které bych nejraději viděla z dálky a ještě za 2 m sklem, ale v této knize je to roztomilá záležitost a autorka si s ní skutečně vyhraje. Kniha obsahuje minimum textu, obrázky mají prim.
Autorka píše opravdu skvělé knihy.
Nejvíc mě oslovil asi ten přerod Lukáše, který rozhodne pátrat po pravdě o své matce.
Mám načtené všechny ty P. Briggs, S. Kennyon a spol., kde to mezidruhovými vztahy jen kvete. Na české poměry vskutku velmi povedené fantasy. Milostná linka je napsána s vkusem, napětí to má také. Budu sledovat další knihy.
Tak dětská kniha ani omylem, ale pobavilo nesmírně... :)
Niterná zpověď manžela, který ztratil svoji ženu.
Při čtení jsem si často vzpomněla na svoje babičky, které jsou už obě pryč...
Skvělá kniha, plná zajímavostí a vtipných ilustrací. Doporučuju moc
Pravověrní milovníci Agathy možná lehce pozdvihnou obočí, ale já jsem byla příjemně překvapená. Zvědavá jsem byla hlavně na povídku Leigh Bardugo, od které jsem četla Grišu. Překrásné je i grafické vyvedení ořízky.
Tohle je pro nás dospívající v letech milénia takřka bible! Neuvěřitelné, co člověku utkví v hlavě za hlouposti. Kniha je obohacená o vzpomínky osobností.
(SPOILER) Po Vranách a Soběstačném další kniha, která řeší nepříliš dobrý vztah matky a dítěte... Nelehké a smutné čtení.
Na mě to bylo tak depresivní a těžko uchopitelné, že jsem to v půlce vzdala. 2+2 jsou 4
Moc pěkná fantasy. Výměny názorů mezi Artemisií a Přízrakem mě moc bavily. :)
Skvělá kniha ze severu. Doporučuju. Je to napínavé od začátku do konce.
Úžasný průvodce Matky měst. Škoda, že v mém dětství něco podobného nebylo, byla bych nadšená...
Ještěže se autorka vypsala a vzniklo něco tak skvělého jako ZD. Tohle byl opravdu těžké, moc těžké donutit se dočíst.
Když napíše zahraniční autor knihu z českého prostředí, vždy mě to zajímá. :) Vcelku povedené, čtivé.
(SPOILER) Pro mě dost osobní sbírka. Básně, ze kterých dýchá obrovská chuť žít, ale zároveň smíření s tím, že to nepůjde... Davida Stypku jsem obdivovala jako textaře a zpěváka.
Přesně ten typ knihy, ke kterému si uvaříte kafe, přečtete za odpoledne a pak pokecáte s kámoškou. :) Příjemné minifejetonky od známé herečky.