Ditules komentáře u knih
Jako kdybych četla zbeletrizovanou Moji tlustou řeckou svatbu s o kapku vážnějšími momenty.
Opravdu doporučuji. Měla jsem půjčenou už ,,Prahu" a jsem naprosto nadšená zpracováním. Skvělý průvodce pro výlety (pra)rodičů s dětmi.
Moc pěkně zpracované medailonky 19 českých značek. Nepohrdnou děti, ani dospělí.
Moc hezky vysvětlená změna v pojetí genderu. Autor/ka se osobně cítí jako nonbinární.
Příběh je vyprávěn z pohledu 11 leté holčičky Majdy, jejiž hlavou se třeskutě prolínají rodiče, škola, příroda (ta hlavně). Co je hodně silné, je téma vážné nemoci v rodině, které prostupuje celou knihou.
Poslední odstavec knihy je o to bolestnější, když se podíváme na realitu. Veronika Žilková neměla jednoduchý život - od dětství po aktuální stav. Kniha je psaná formou rozhovoru s novinářem Petrem Mackem. Jediná věc, která mě šokovala, byl vztah s panem Menzelem.
Zajímavá sonda do života veksláků a podnikatelů v 80. a 90. letech. Nejvíc mě asi bouralo, jak znal půlku V.I.P. :D Ty pasáže se sexem solidní bizárek. Kontroverzi vyvolává i po smrti.
Kvalita povídek je v sinusoidách... Něco dobrý, něco moderní až moc a mnou nepochopené.
Opravdu jsem se snažila začíst, ale po padesáti stránkách odkládám...
Moc hezká a graficky krásně zpracovaná kniha rozhovorů s novodobými majiteli zámků. Nejvíc mě oslovil asi Kili. :)
Pořád se bavím, ale už mi to přijde spíš jako přehlídka divných jmen a hnusných věcí. :D
Nejsem objektivní, protože Agnes sleduju na sockách už delší dobu a prostě je to žena dle mého gusta. Podobný smysl humoru, vymýšlení nových slov a vůbec. Zasmála jsem se.
Opět jeden z příběhů neuvěřitelné lidské krutosti, ale zároveň i touhy žít... Skvělé
Byl to takový trošku myš maš Bažináče, Pravé krve a Dračího srdce. :D
(SPOILER) Tak to zase byl nášup. Popravdě si neumím představit situaci, kdy se v reálném světě opravdu potkali trýznitelé a jejich oběti. Muselo to být strašné a kruté...
Dvě časové roviny a jejich protknutí. V té ,,současné" se mi opět udělalo lehce mdlo ze způsobu, jakým se jedná se starými lidmi v domovech důchodců - ta babča vs. kabelka a lodičky! :D
Zcela souhlasím s komentářem uživatele hromese. Kniha vyžaduje pozorného čtenáře. Hodně zajímavá.