Dixinka komentáře u knih
Hezké čtení. Rozluštění na posledních stránkách. To se mi vždy líbí.
Krásná kniha. Přesně o mládeži po převratu. Silně psychologicky podbarvená celá kniha.
Některé pasáže mě rozesmály. Jiné urážely. Zbytek byl průměrný: Celkové hodnocení tři hvězdičky mluví za vše.
Jako cestopis by to nemuselo být tak hrozné, ale.......bylo to příšerné. Určitě se dalším knihám od této spisovatelky vyhnu obloukem. Jediné čím mě autorka motivovala, bylo, že jsem si nalila tu skleničku vína, kterou popisuje v každé kapitole. Ona to prokládá pivem,to já už ne!
Tak to jsem nečekala. Opravdu zajímavá kniha. Podivná a přitom lákavá. Vše se odehrává v jednom dni a přitom je vyprávěn celý život. Určitě si ještě něco od tohoto autora přečtu.
Taková novodobá červená knihovna. Hezky napsaný romantický příběh. Taková oddychovka.
Nakonec jsem se také dala zlákat vzpomínkami na dětství. Už kvůli čtenářské výzvě jsem knihu opět vzala do svých rukou. Jen mě trošku zaskočila nedostupnost knihy k půjčení v knihovně. Že už by děti zapomněli na klasiku???
Celá kniha byla mýtus. Něco tak příšerného jsem už dlouho nečetla. Stále jsem si říkala, že se to třeba i na té poslední stránce zlomí....a bude to ke čtení. Věřte mi, nebylo.
Konečně jsem dočetla. Slibovala jsem si od ní víc. Ale zase jako psychologická příručka celkem působivá.
Druhý díl byl rozhodně lepší než první. Ale jeden od druhého nelze oddělit. Zatím co jsme se v prvním dílu seznamovali s postavami v tomhle díle byl celý příběh rozvinut a na konci ten zvrat ....fantastické. Ještě, že už mám třetí díl po ruce a vzhůru za dobrodružstvím!
Moc hezká sbírka básní. Zejména Špalek písní českých byl super. Tato část mě bavila nejvíc.
Kniha mi připomněla rčení: Všichni se všemi, nikdo s nikým. Ale takový je skutečný život. Byla jsem mile překvapená prolínajícími se dějovými liniemi. Vzhledem k tomu, že jsme knihu hltala jen v průběhu 24 hodin všechny postavy jsme si pamatovala a nečinilo mi problém se orientovat. Úžasná kniha!!!!!
Snaha napodobit Halinu Pawlovskou trochu nevyšel. Rozmýšlela jsem se mezi hodnocením odpad a jednou hvězdičkou. Nakonec.....romantický příběh s dobrým koncem, tak alespoň za bodík.
Murphyho zákony jsou nesmrtelné, tak alespoň jeden za všechny: " Chybovati je lidské, ale zpackat něco tak, aby už to nešlo napravit, to dokáže jen počítač."
Krásné, zajímavé, poučné čtení. Určitě si chci přečíst i další knihy tohoto autora. Doufám, že myšlenky ve mě zakoření a budu se jimi řídit.
Asi už je u mě Halina za zenitem zájmu. Vtipy a příběhy se mi zdály pořád se opakjící se. Ale myslím si jako oddechovka to ujde.
Něžné, krásné, poučné. Moc se mi celý román líbil.