Dizzy3 Dizzy3 komentáře u knih

Mráz Mráz C. N. Crawford

Mám trochu rozporuplné pocity. Na knihu jsem se těšila, znělo to jako fajn oddechovka, kde by to mezi hlavními postavami mohlo dost jiskřit.. no měla jsem co dělat abych knihu neodložila a dočetla. Bylo to jak na houpačce, místy zajímavé a potom úplný obrat. Dokonce se nemůžu rozhodnout jestli by knize několik stránek navíc prospělo nebo by to bylo ještě horší… Spousta nelogických věcí, tam, kde by se situace dala mnohem víc rozvinout to bylo strohé vlastně jako celý děj..místy opravdu bizár.. Nejsem si ani jistá jestli si druhý díl přečtu. Chápu, že se to někomu může líbit, ale ja se naopak musím pozastavit nad tím, co se tady u nás přeloží a mnohem lepší knížky zůstanou bez překladu…

05.05.2024 2 z 5

Dvůr trnů a růží 1–3 (box) Dvůr trnů a růží 1–3 (box) Sarah J. Maas

Tyhle tři knihy by se měly prodávat s varováním, protože jakmile začnete číst, jste ztracení navždy. Je to jako droga a vy budete závislý, posedlý a budete chtít víc a víc ! Roztrhá vás to na cucky a zase spojí v totální euforii. A jakmile dočtete, nebudete vědět co se životem a já ten příběh miluju a dala bych cokoliv kdybych si ho mohla přečíst znovu jako poprvé..

09.02.2024 5 z 5

Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Jsem fakt zklamaná.. čtyři knížky to byla taková jízda a teď mi autorka předhodí ufňukanou Nestu! (Ted fňukám uplně jak ona!) Trochu si to napravila tím koncem, ale vůbec tuhle knížku nemůžu považovat za součást série..nemůžu to vystát! na jednu stranu chápu, že to nemohlo být ve Feyřiné situaci celé z jejího pohledu, ale kruci všechno by bylo lepší než tohle, klidně mohla pokračovat ve stylu Dvoru mrazu a hvězd (teď se děsím, že další knížka bude o Elain) mám ji celkem ráda, ale rozhodně ne tak, že o ní budu číst celou knihu jako o Nestě..

Spoiler:
Nicméně co rozhodně nepřekousnu a autorka to naprosto pokazila - těhotenství, porod a něco málo potom. Jako proč??!! K tomuhle přece směřovalo a těšilo se minimálně 80% čtenářek a je to podaný takhle??!! Když už jsem nedostala Rhyse a Feyre 24/7 tak tohle by mělo být rozhodně z jejich pohledu a mnohem víc rozebraný, protože takhle jsme dostali jen ohlodanou kost! kdybych měla nějakou magickou moc tak se při čtení a dokonce ještě teď země otřásá mou zuřivostí!

Možná je moje hodnocení ovlivněné tím, že stále jedu na RF vlně, ale za to si může Maasová sama! Neměla napsat tak boží sérii a pak to takhle utnout! Grrrr!!!!

09.02.2024 2 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Zasloužený oddech jak pro hlavní hrdiny, tak pro čtenáře než všichni nabereme síly do dalšího boje.
Tuto knihu opravdu vítám, protože už tři knihy jsem trochu psychicky labilní a musím dělat pauzy, ty zvraty a vše okolo je neskutečná smršť emocí a jsem z toho na cucky! :D

Bylo to krásný, hlavně linka Feyre a Rhyse. Každou knihou se odkrývá jejich vztah víc a víc a je to dokonalé.

04.02.2024 5 z 5

Rebelské srdce Rebelské srdce Vi Keeland

Tohle mi prostě sedlo jak hrnec na prdel. První i druhý díl byl skvělej, asi i hlavně kvůli Rushovi, kterej byl dokonalej po všech směrech.

24.06.2023 5 z 5

Polámaná loutka Polámaná loutka Amo Jones

Co k tomu říct.. zběsilá jízda pokračuje... A Bishop je možná trochu magor, ale myslím, že Madi ho strčí s přehledem do kapsy...občas byla fakt na facku... Jen ta skoro trojka na konci mi tam fakt nesedla, to mě u Madi dost zamrzelo vůči Bishopovi

02.06.2023 5 z 5

Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

Tohle byla teda slušná jízda!

01.06.2023 5 z 5

Hněv kejklíře Hněv kejklíře Amo Jones

Za mne o něco slabší než první díl a to jsem si původně chtěla přečíst tento první. Pořád to bylo temné a žhavé, ale spousta věcí v ději se opakovala dle prvního dílu což byla škoda.. A Saskie mi vůbec nesedla..Navíc jsem se přistihla, že jsem napjatější z toho, kdy se tam objeví zmínka o Persy a Kingovi, ti mi zkrátka přirostli k srdci hned..Nimcéně jsem zvědavá jak tahle partička bude pokračovat :)

24.05.2023 4 z 5

Polib mě Polib mě Stella Tack

Náhodou super romantika! Ještě, že jsem nečetla komentáře, které by mne s největší pravděpodobností odradily..a to úplně zbytečně. Kdo chce odpočinkovou knihu a má rád univerzitní prostředí, vtip a romantiku tak kápl na tu správnou knížku. Navíc námět s bodyguardem mi přijde dost originální :)

14.04.2023 5 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Měla jsem velké očekávaní, ale podvědomě jsem tušila, že ten hype okolo knihy nebude až tak oprávněný. Byla to miloučká jednohubka z neobvyklého prostředí, ale ten příběh nebyl až tak fascinujicí jak se tu povída :) a z Adama se díky bonusové kapitole stal takovej trochu Joe Goldberg :D

30.03.2023 3 z 5

V ringu V ringu Katy Evans

(SPOILER) Jsem trochu rozpolcena..asi nebýt Brooke a jejích šílených myšlenkových pochodů, které se opakovaly pořad dokola a toho, že Remyho opustila v nemocnici (coz ji nikdy neodpustim! :D) tak bych dala plný počet..takhle je to za 4,5 *…za to Remy to je proste laska za 100 *:D i s tou bipolarni poruchou…proste laska :D

03.10.2022 5 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Páni! Tohle bylo tak skvělý!! Řadím ji do top 3 od téhle autorky! Z knížky jsem měla strach, protože jsem měla prostě od Colleen už určitá očekavaní (což musí být pro autora trochu stresujicí po tolika úžasných knížkach, snažit se být lepší a lepší..) každopadně strach byl úplně zbytečný. Bylo to ohromujicí a i když jsem vyjímečne nebulela jak malé dítě i tak mě příběh dostal :)

01.07.2022 5 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Bohužel mnohem slabší než jiné díly… slzy mi ukaply, ale nebylo to ono na co jsem od Colleen zvyklá…bylo to takove bez šťávy, což mne u ní moc mrzí, protože mne většinou totalně rozdrtí několikrát během čtení..

08.06.2022 4 z 5

365 dní 365 dní Blanka Lipińska

Náhodou to nebylo vůbec tak špatný jak to tu většina čtenářek prezentuje. Měla jsem z knížky trochu strach díky komentářům tady, ale vážně jsem si příběh užila. A je to mnohem lepší než film. Jasně mohla ubrat trochu alkoholu a dělat trochu delší cavyky, ale na druhou stranu jsem byla fakt spokojená. Nechápu jak někdo přišel na to, že je to porno :D sexualní scény byly pro mě teda nic moc, z komentařů jsem měla mnohem větší očekavání a Massima bych brala hned, mám prostě ráda takové ty hodně “ochranitelské” typy takže mi ani moc vyšinutý nepřišel :D jdu se vrhnou na druhý díl i když film byl totalně příšerny…

05.05.2022 5 z 5

Celou tu dobu Celou tu dobu Rachael Lippincott

V prvé řadě musím říct, že jsem už delší dobu za hranicí YA, ale vzhledem k tomu, že z první knihy jsem byla nadšená tak jsem “logicky” sáhla i po této.. A byl to trochu děs.. Opravdu jsem se přemáhala, abych to už měla za sebou.. Příběh se neskutečně vlekl, spousta věcí se opakovala, něco tam bylo zcela zbytečné a pořád jsem čekala na ty zvraty a emoce jak tu píší ostatní, ale nic takového jsem nezaznamenala…postavy nesympatické, konkrétně z Marley jsem měla pocit jako by to bylo malé dítě takže tu lásku jsem jim uplně nebaštila.. Místama přesládlé, překombinované…Fandím fantazii, ale tohle už bylo pro mne trochu přitažené za vlasy. Oproti první knize vážně velká změna.. Myslím, že kdyby to byla pouze povídka bohatě by to stačilo a možná by z toho příběh vyšel líp.

07.01.2022 2 z 5

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

Tahle knížka je podle mne zkrátka pro skalní fanoušky. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, ale že by mi vnesla do celkového příběhu něco nového to se říci nedá. A co se tyče srovnáni, tak z Bellina pohledu se mi příběh líbil víc. Ale na druhou stranu bylo hezké si zavzpomínat :) No a při té příležitosti jsem celou sagu sfoukla ještě jednou :D

18.07.2021 4 z 5

Před námi Před námi Anna Todd

(SPOILER) Četla jsem pouze Hardinovu část, zbylé postavy mne momentálně nepohltily, tak jako ti dva :) Jako fanda knížek si myslím, že to zbytečná kniha nebyla - naopak bych ocenila klidně celý přepis knihy z Hardinova pohledu :D nebo alespoň ještě pár situací, kdy mi vrtalo hlavou, co si o tom myslí ajak to prožívá. Obrovský plus za část, kdy byli dva roky od sebe a kdy už měli děti, tato část mohla být taky mnohem více rozsáhlejší - klidně mohla nahradit právě ostatní příběhy vedlejších postav. Zkrátka takové hezké uzavření, ale stejně mě štve že neměli svatbu a doufám, že ještě nějaká knížka ohledně Hessy přijde :D

14.06.2021 4 z 5

Útěk do divočiny Útěk do divočiny Jon Krakauer

Stějně jako u knihy Peklo blízko nebe - nemůžu jinak než, že i tento příběh je neskutečný a od knihy se lze jen těžko odtrhnout. Jediné co bych knize vytkla bylo zasahování autora a vecpávání jeho útržků ze života..ty bych v knize opravdu nepotřebovala a celkově mi to narušovala jinak úžasný příběh.

26.01.2020 5 z 5

Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

O něco slabší než Sběratel kostí a Prázdné křeslo, především mi vadily na můj vkus příliš dlouhé pasáže ohledně letadel, letadlového provozu, jeho řízení atd. Pro mne byly tyto pasáže bohužel absolutně nezáživné, a vlastně jsem je četla duchem nepřítomna. Trochu mne překvapilo i dopadení pachatele, které vlastně ani nevím jak se stalo..

20.08.2019 4 z 5

Věčný král Věčný král L. J. Andrews

Na začátku jsem myslela, že knihu odložím - kostrbatě psáno, spousta postav, chaos.. byla jsem z toho trochu roztrpčená, protože ten povyk okolo knihy je velkej… a potom fííííha! Jelo to jak po másle! Erik a Livie - prostě ach geniální dvojice (trochu mi připomínají moje nejmilovanější - Rhyse a Feyre) a ten příběh a prostředí? Jako jo, tenhle povyk je fakt zaslouženej! Bože, kdy bude prosím druhý díl??!!!

Ale může mi někdo vysvětlit proč je tohle letos už několikátá kniha s tak neskutečným množstvím překlepů??? A tady teda někdo trhal rekordy, protože co stránka, tak minimálně jeden překlep a to nepřeháním.. co se to děje, že se tohle vůbec dostalo ven? Jako nevím, ale trochu mi to zavání reklamací nebo vracením peněz, protože tady to rušilo celou knihu!

22.02.2025 5 z 5