Dragonian Dragonian komentáře u knih

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Štěpána Krále mám docela načteného a mám jeho dílo velice rád. Temnou věž řadím na první stupínek.
Pod kupolí je naprosto mistrovské dílo. Od začátku děj ubíhá a někdy až uhání jako splašený kůň. Celý příběh je uvěřitelný a postavy parádně vykreslené.
Se čtením této knihy neváhejte ani chvíli. Já váhal 13 let a nejsem na toto rozhodnutí pyšný.

16.11.2023 5 z 5

Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Poslední díl ságy má svoje mouchy. Jsou věci, které panu Sapkowskemu neodpustím. Ale nalijme si čisté slivovice, Zaklínače milujeme a jsme schopni odpouštět. Pro mě je tato sága srdeční záležitost a budu mít pro ní vždy slabost.

14.12.2022 5 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Přečteno znovu po 25 letech. Byla to tehdy druhá fantasy kniha, kterou jsem četl. Funguje podobně, jako kdysi. Jenom nyní jsem měl pocit větší pohádkovosti než při prvním čtení.
Ale pořád si myslím, že je to dobrá kniha na uvedení do žánru fantasy.

29.06.2023 4 z 5

Na ostřích čepelí Na ostřích čepelí Miroslav Žamboch

Znovu jsem si přečetl, asi po nějakých dvacetidvou letech. Příběh neztratil ani kousek ze svého kouzla. Velice napínavý příběh, protkaný politikou, které je tak akorát.
Děj málokdy zpomalí a pořád chcete číst dál a vědět, jak to celé bude. A o překvapení není nouze.

12.01.2023 5 z 5

Dobrák Dobrák Jiří Kulhánek

Rozhodnul jsem se toto legendární dílo přečíst znovu asi po dvaceti letech. Nezbývá mi než konstatovat, že je to právem legendární dílo!
Má to hlavu a patu, má to napětí a má to spád. Mohu všem čtenářům jenom vřele doporučit.
Jedna z nejlepších věcí, která u nás byla v žánru splater punk napsána.

22.12.2023 4 z 5

101 minut 101 minut Štěpán Kopřiva

Napínavé, napínavé a neskutečně uvěřitelné. Kniha vás vtáhne a nepustí. Nervy drásající pasáže, zatnuté prsty napětím, že ani nemáte jak obracet stránky.

16.01.2023 5 z 5

Šprti & frajeři Šprti & frajeři Kristýna Sněgoňová

Tohle bylo opravdu napínavé. Super honička a naháněcka na jedné vesmírné lodi.

25.04.2022 4 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Bravurně napsaný román. Napínavý, skvěle vykonstruovaný příběh, spousta překvapení. V některých pasážích, jsem ani nedýchal a knihu křečovitě držel. Mohu jenom doporučit.

08.04.2022 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

První setkání s autorem a první setkání s tímto literárním žánrem. Byl jsem velice mile překvapen. Kniha se skvěle četla, je napínavě napsána a nutí čtenáře stále pokračovat a knihu neodkládat. Můžu vřele doporučit.

20.01.2020 5 z 5

Krev prvorozených Krev prvorozených Juraj Červenák

Tak tohle se panu Červenákovi opravdu povedlo! Kniha má spád, udržuje čtenáře v napětí a konečené rozuzlení je skvělé. Smekám a těším se na další knihu s Barbaričem, Steinem a Jarošem!

05.12.2014 5 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Pro čtenáře klasické i neklasické fantasy toto musí být podprůměrná fantasy. Některé nápady jsou fajn, něco je překvapivé. Ale je jasné na koho a na co se cílí.
První a poslední zkouška romantasy.
Spojení se softpornem mi přijde hodně přitažené za vlasy. Je to velice vlažné.

17.09.2024 1 z 5

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Legendární dílo, které se řadí ke stavebním prvkům žánrů fantasy. Je potřeba pár věcí knize odpustit.
Nechte se unášet skvělým příběhem a nádherným vyprávěním.
Ten nejlepší způsob, jak do fantasy světa skočit rovnýma nohama.

24.07.2024 4 z 5

Malí bohové Malí bohové Terry Pratchett

Opět velice zábavný, ale tentokráte i k zamyšlení díl Zeměplochy.
Náboženství zde není pouze parodováno, ale je ukázáno, že může být i dobré. Bavil jsem se od začátku do konce.
O skvělém příběhu a překladu není potřeba se ani bavit.

24.07.2024

Hustej nářez Hustej nářez František Kotleta (p)

Znovu přečteno po třinácti letech. Má to pořád šmrnc a tah na bránu.
Je to taková krásná pocta Kulhánkovi.

05.06.2023 4 z 5

Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou Rob Wilkins

Tohle je naprostá povinost pro fanoušky! Opravdu dobře a poutavě napsaná autobiografie.
Protkaná humorem, který máme rádi. Je to čtení, při kterém nezůstane jedno oko suché.

07.04.2023 5 z 5

Osvícení Osvícení Stephen King

Skvost! Mrazivá atmosféra a skvěle napsáno. King je prostě král hororu.

18.02.2021 5 z 5

Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

Skvělé, úžasné, napínavé a vripné. Drihý díl lepší než první. Nemůžu se dočkat pokračování.

20.01.2021 5 z 5

Půl krále Půl krále Joe Abercrombie

Moje první setkání s Abercrombiem a dopadlo na jedničku. Příběh mě bavil a byl napínavý. Místy jsem byl opravdu překvapený, jak se co událo. Těším se na pokračování a určitě si přečtu další jeho knihy.

30.10.2018 5 z 5

HEX: Bažina HEX: Bažina Zuzana Strachotová

Tak tahle kniha rozhodně stojí za pozornost. Velice povedené LitRPG. Nejsem velkým fanouškem tohoto žánru, ale knize jsem dal šanci.
Příběh se rozjíždí pomalejším tempem, ale od poloviny je to jízda a hltal jsem každou stránku.
Co mi trochu vadilo, je klišé hlavní hrdinky v reálném světě. Toho ubrat a přidat více toho virtuálního. Vždyť o to nám vše jde.
Už aby byl další díl.

16.01.2025 4 z 5

Srdcovka Srdcovka Štěpánka Jislová

Tohle je jednoznačně komiks s přesahem.
A rozhodně pro všechny. Od teenagerů až po dospělé. Každý si v něm najde to svoje.
Podařený český komiks, který stojí za přečtení.

24.01.2024 4 z 5