DreamR komentáře u knih
Tahle kniha mě celkem dostala. Někde jsem četl, že by ji člověk neměl číst pokud je otec a má potomka. Nevěděl jsem proč a v té době jsem ani otec nebyl. Po přečtení neuvěřitelně popsaného příběhu, kdy otec se synem žijí jenom z toho co najdou a co mají nákupním vozíku, už tomu rozumím. Nedovedu si představit, že by tenhle příběh byl reálný, měl jsem z něho husí kůži.
Tuhle knihu asi netřeba představovat. Velký bratr se dívá a tato kniha nesmí nikomu utéct. Přečetl jsem již 2x a asi ne naposled.
Naprosto výborná kniha. Sice jsem podle předchozích hodnocení tušil, že se jedná o zajímavý počin ale skutečnost byla ještě o mnoho lepší. Jak jsem se do ní začetl, hledal jsem každou volnou chvilku, abych mohl pokračovat. Už se nemohu dočkat, až se pustím do dalšího dílu.
V případě této knihy jsem se trochu nechal unést mediálním hype a ve čtení ji upřednostnil před jinými knihami, které jsem měl v plánu. Nicméně toho v žádném případě nelituji a musím konstatovat, že za mě si ocenění "bestseller" určitě zaslouží. Po dlouhé době kniha, která mě chytla a nepustila. Mohu jenom doporučit.
Naprosto výborná kniha nebo spíše obsáhlá sbírka studii na často probírané téma a to z různých pohledů. Kniha je doslova přeplněná informacemi a po jejím přečtení si člověk udělá tak nějak kompletní obrázek o fungování společností a jejich postupného zániku, resp. transformace na jinou a to ve velmi širokém časovém období. Docela dlouho trvalo než se mi dostala do rukou a o to víc jsem se do ní ponořil. Dané téma mě velmi zajímá protože nevěřím na konec světa ve smyslu, že náhle přiletí nějaká záhadná planeta Nibiru a zničí Zemi, někdo vypne vypínač a bude konec apod. Kdežto zde rozebírané téma, kdy společnosti skončí na úbytě díky své rozbujelé byrokracii a postupnému rozkladu struktury společnosti mi dává podstatně větší smysl. Ke knize se ještě určitě při nejbližší možné příležitost vrátím.
Kniha mě hodně zaujala a hned jsem věděl, že další díly budou následovat. Tenhle první díl je asi možná ze všech nejlepší ale jenom o maličký kousek. Za přečtení stojí všechny a po přečtení prvního dílu je to v podstatě povinnost. Filmovou verzi jsem neviděl a ani po tom netoužím.
Knihu jsem přečetl 2x a musím říct, že mě zaujala víc, než původní Robinson od Defoa.
Nevím co napsat. První cca polovina knihy skvělá a poutavá ale v pozdější části jsem nějak nestíhal rozumět tomu, co se tam děje. Závěrečná pointa mi tak nějak utekla úplně. Škoda, předcházející věci od Glukhovského mě oslovily víc.
Na svoji dobu naprosto výborné sci-fi a nedivím se informacím, že při rozhlasovém vydaní knihy začali Američané (!) panikařit, považovali příběh za skutečné zprávy a připravovali se na invazi mimozemšťanů.
Nejdříve jsem viděl naprosto výborně zfilmované a poté si přečetl snad ještě lepší knihu. Neuvěřitelný příběh, na kterém je ukázáno, co všechno se může stát a nikdo si nemůže být jistý před ničím. Jestli to jen podobně opravdu v té době probíhalo, jsem rád, že žiju v "civilizovaném" 21. století. Ten příběh je prostě masakr.
Naprosto výborná kniha, která mě nadchla podstatně víc, než Hobit od Tolkiena. Tento příběh by se měl zfilmovat a to by potom byl filmový trhák. Bez váhání pokračuji na další díl.
U téhle knihy jsem docela nechápal. King opět ukázal, že má neuvěřitelnou fantazii a místy jsem měl husí kůži při čtení některých pasáží. Jeden z mých nejvíc nejoblíbenějších autorů prostě umí.
Další parádní příběh od Kinga. Příběh graduje po celou dobu a další a další nové skutečnosti vyplavou na povrch postupně. Další z knih, od kterých je fakt těžké se odtrhnout a to má 944 stran...
Není to sice Kulhánek a určitě to není tak skvěle napsané ale z "povinnosti" po přečtení Kulhánkových dvou dílů jsem zvládl i tuto knihu.
S trochou nadsázky musím napsat, že je to pro mě asi nejlepší kniha, jakou jsem kdy četl. Naprosto fenomenální.
Celá série naprosto výborná, dal bych 10 hvězdiček, kdyby to šlo. Tohle téma zbožňuju a byl bych rád, kdyby Sapkowski psal dál a dál.
Klasická divočina od Kulhánka. Akorát, že čím víc toho člověk od něj přečte, tím víc může odhadovat směr děje. V podstatě ve všech mnou zatím přečtených dílech se vyskytuje nějaký téměř nezničitelný hlavní hrdina, který najde zásobárnu zbraní a jde likvidovat upíry/zombíky. Ale abych jen nekritizoval, je to prostě Kulhánek a člověk ví co ho čeká a prostě si u těch litrů krve a dalších tekutin odpočine.
Tahle kniha mě tak nějak spíš zklamala. Četl jsem lákavé komentáře a doporučení a po přečtení dalších děl od autora jsem se na ní těšil ale teď nevím. Přečetl jsem ji velmi rychle protože mě prostě nebavila. Přišlo mi to jako číst různé rodokmeny a dějepis a stejně jsem nevěděl kdo a co je kdo.