Dzovicek

Mně to zklamalo. Po bombovém Silu jsem čekal víc. Ne, že by to nebylo čtivé a zajímavé, neotřelé téma, ale čekal jsem tam větší překvapení.

Ztrácel jsem se v ději i v postavách, podobně jako u Metra 2033. Asi mi ruští autoři prostě nesedí. Takže jsem to dočetl, ale vlastně vůbec nechápu, co se dělo. S Orwellem to má pramálo společného, byť obálka tvrdí něco jiného...

Drsné čtení, ačkoliv jsem byl zklamán dovětkem, že ne vše bylo ve skutečnosti tak, jak je v knize popisováno. Úplnou pravdu se nikdy nedozvíme, ale pokud to dobře chápu, vyznění knihy se nemění a rozhodně je potřeba tyto informace vstřebávat. Snad jednou za stalinská potěmkinova vesnice jednou konečně padne...

Závěr mě trošku zklamal, ale jinak dobré dílo, čtivé, uvidíme, jak dopadne pokračování.

Být to film, nazvu to výbornou žánrovou jednohubkou :-) Hlavně se to četlo úplně samo a velice rychle, což mě baví.

Děj celkem předvídatelný, postavy hloupé, ale četlo se to samo. Na nudné (pod)zimní večery ok :-)

Na českého autora super scifi, jsem zvědavý na pokračování!

Kniha velmi čtivá, skvěle propracované postavy, ale ten konec, byť je na jednu stranu pochopitelný, tak mě docela zklamal. Proto jen 4*. Jdu se vrhnout na druhý díl :-)

Je to fakt hroznej brak :-))) ale občas je to i sranda a ta nostalgie! :-)

Kniha mě v průběhu poměrně nudila, asi protože nemám příliš citu pro poezii, nakonec rozuzlení bylo zajímavé, ale celou knihu to nezachránilo. Ale je pěkné, jak autorka do děje zakomponovala xichtoknihu a vůbec poukázala na možné negativní dopady sociálních sítí jako takových. Celkově průměr.

Detektivky sice nejsou můj šálek kávy, ale knihu jsem dostal darem, protože GC občas provozuju, a tak mi bylo líto ji nepřečíst. Nelituju. Přečetl jsem ji rychle, Poznanski má čtivý styl, což jsem poznal u Erebosu (který byl skvělý) a ačkoliv mě průběh vyšetřování v podstatě nebavil, vše vynahradilo konečné rozuzlení. Vše pěkně dopodrobna vysvětleno - tak to mám rád :-) a hlavně celý dějový zvrat byl super. Dobrý počin a pokud máte rádi GC a detektivky, tohle musíte číst :-)

Plné překvapení to nebylo, spíše akční děj než hluboké myšlenky, ale Ernestova práce je prostě úžasně čtivá. Slabší než RPO, ale i tak stojí za přečtení!

Moc mě to nebavilo. Film byl dost podle knihy, takže děj nepřekvapil, ale ani forma nebyla nic moc. Škoda.

Fantastické rozuzlení a zakončení strhujícího třídílného veledíla. Víc k tomu nemám co dodat. Nejlepší dystopie moderní éry.

Podle anotace jsem čekal Orwellovskou bombu, ale nakonec jsem se tak nudil, že se divím, že jsem knihu vůbec dočetl. Nuda nuda a zase nuda.

Kniha je poutavá a čtivá, téma je drsné a syrové (a stejně tak provedení), ale přesto musím knize pár věcí vyčíst: a) příliš dlouhé kapitoly - děj by se dal rozčlenit tak, aby se to snadněji četlo naněkolikrát a hlavně b) ten všudypřítomný vtíravý a přiblblý americký patriotismus. Těch výlevů ohledně vlajky, hymny a vět "vždyť jsme Američané!!" je v knize až příliš moc. Pro Američana možná normální, pro mne to bylo až odpudivé. Přesto si dovolím knihu doporučit všem, kdo mají rádi postapo knihy, protože tahle je opravdu neskutečně realistická (protože děj je velmi, velmi reálný, bohužel).

Kniha je poutavá, nutila mě přečíst ji v několika málo dnech, ale příběh poměrně předvídatelný a hlavně nepříliš uvěřitelný, i když když se člověk podívá na dnešní puberťáky... Hlavní hrdina sympatický, nezbytná (ale nijak nerušivá) trocha romantiky taky je, za mě takový lepší průměr :)