E_Lan

Přimhouřím obě oči a dám plný počet. Výborně jsem se celou dobu bavil. Krásné prolínání sci-fi a nedaleké historie, kousek příběhu v mých rodných Varech, láska k Praze, zobrazení mužského sobectví a dalších chyb, ve kterých jsme schopni žít. Závěr trochu překvapil, ale stojí za to. Moc hezká kniha!

Dobrá, vlastně velmi dobrá detektivka. Velmi zamotaná, trochu moc dlouhá, ale s dobře propracovanými postavami, utíkajícím dějem a zajímavým námětem. Až jsem se v té komplikovanosti trochu ztrácel.

Znovu fantastické dílo. A zase kompletně jiné než předešlý díl ságy. Tentokrát je to sociologický průzkum toho, co by se mohlo na Zemi dít po událostech první knihy. Překvapivými momenty a dechberoucími scénami se to v knize docela hemží, tak ani o kus štědřejší délka (než by měla) ani tolik nevadí. Dílo je to v pravdě geniální! Sem s třetím dílem...

Hezká detektivka hodně odlišného ražení než ony drsné napínavé severské kousky, které se také dobře čtou. Hlavní hrdina se postupem času hezky odhaluje, zápletka je správně zapletená a konec je dobře ukončený:-) Co více si přát...

Má druhá kniha, kterou jsem od pana Hartla četl. A musím říct, že rozhodně o kus lepší než ta minulá. Je to celé jen o postavách, emocích, vztazích, ale velmi zajímavě a zábavně napsáno. Několik příběhu pak ke konci doslova bere dech. Co je pak velmi příjemné, že chování postav je velmi uvěřitelné.

Bohužel snobské, negativní, sebestředné dílo, které jednak nudí a ukazuje českou povahu v jejím horším světle. Autorka kritizuje nedobré autory, se kterými se v životě sešla a sama vyprodukuje dílko, které nemá žádnou kostru, příběh, humor. Prostě nic.

Nádherný příběh, krásně popisně podán, vyjadřující rozpor toho co člověk v životě skutečně potřebuje oproti tomu k čemu ho současná (byť už dnes trochu historická doba) vede. Knihu jsem nejdříve četl (největší zážitek), pak viděl film (tak dejme tomu) a nyní ještě jednou jsem si po letech poslech audioknihu (také nebyla špatná). Je škoda, že paní Legátová dostala chuť se s námi podělit o své moudro a náhled na svět tak pozdě a moc toho po ní nezbylo.

Zpočátku jsem to bral jen jako pobavení a trochu knihou a tématem pohrdal. V průběhu celé knihy jsem názor kompletně změnil. Jestli za to může neustálé opakování nebo opravdu lákavá představa toho, že by se dalo žít lépe za pomoci toho, že si člověk přestane stěžovat nevím. Skutečností ale je, že od té doby vnímám každou svou stížnost i z okolí a přijde mi, že minimálně já na svět při tom menším stěžování nahlížím tak nějak lépe...

Takový severský Forrest Gump. Vtipný, trochu toulající se v několika časových osách a na pozadí významných osob. Kniha je velmi zábavná, čtivá a v některých pasážích mi přinesla pořádnou porci smíchu. A to se cení. Vidět film a poté číst knihu odhalí jak zkratkovitá je filmová produkce...

Bláznivé zábavné čtení. Při prvním setkání s Beckmanem jsem se bavil, chvilku kroutil hlavou, chvilku obdivoval vtip, ale sem tam se i nudil. Celkově se ale kniha čte velmi lehce a člověk se na ní těší co za šílenosti se zase bude dít dál.

Zajímavá kniha od začátku do konce. Trochu rozmělněný příběh, mnoho postav, o něco delší než by bylo ideální, ale přesto je to vynikající počin. Nedivím se cenám, opravdu jde z knihy mráz po zádech!

No tedy... smutná to kniha z tak skvělé série. Znovu poutavý příběh, zamotaný děj a zrada snad největší, která se doposud v sérii objevila. Výborné, byť znovu maličko delší. S dětmi jsme znovu nadšení.

Zajímavá detektivka, mířená dost na ženskou čtenářskou populaci svou relativně častou lechtivostí. Přesto i pro mě byl příběh originální a rozuzlení docela dobré, byť hodně přitažené za vlasy. Takže celkově jednoduché napínavé čtení, nic víc, nic míň.

Jednoduchý a přitom velmi poutavě podaný příběh dvou dívek a jejich tak trochu předčasného dospění. Neskutečně dobře se to čte, je to napínavé a uvěřitelné navíc. Vynikající kniha.

Příjemná, napínavá ale zároveň tuctová detektivka. Ničím originální, psychologie postav jen po povrchu a rozuzlení malinko přitažené za vlasy. Na dovolenou ok, ale jinak čistý průměr.

Opravdu správná napínavá detektivka se skvělými hlavními hrdiny, vynikajícím padouchem a dějem, který nenechá člověka spát. Závěr má pak správné pořádné grády. Super.

Zpočátku jsem se moc nechytal a než mě příběh úplně pohltil to byla prostě nuda a ničem. Ale v určitý moment jsem propadl skvěle popsané duši umělce, invalidní ženy a její nevyrovnané sestry. Moc se mi to líbilo a závěr knihy jsme vysloveně hltal. Moc dobrá kniha!

Stejné jako první dva díly - s dětmi jsme nadšení před spaním četli, sem tam se dokonce i báli, dobře se bavili a vůbec si tenhle příběh pořádně užili. Navíc vložená časová smyčka není vůbec špatná, ani pro děti ne. Skvělé.

Tato originální kniha o ne tolik známých místech v Praze prostě stojí za to. Hezké fotografie a hlavně poutavé (krátké) vyprávění o místech kam se normálně člověk nepodívá. Ne tak po přečtení této knihy, rázem je na co se podívat.

Hezky napsané, smutné, dobře se čte. Sem tam i nějaké to poučení z života prolínajících se postav. Takové lehké čtení na léto...