Ebba komentáře u knih
Kniha má dobrý nápad s 2 minutovou výzvou, ale jinak mi nic nedala. Psáno pro lidi, kteří o problematice plastů skoro nic neví.
Velice pěkná knížka. Jsem věku, kdy autorka deník psala, a oceňuji i před-1989 zápisky - plné nejistoty tohoto věku a zmatenosti z nově nabyté odpovědnosti dospělosti. Obdivuji i paní Moniku za to, jak se vypořádala se všemi strastmi jejího života a její síla mě inspiruje. Doporučuji přečíst :)
Kdybych četla jen první půlku, tak bych dala určitě 4 hvězdičky, ale když přemýšlím o celé knížce, váhám mezi dvěma a třemi. Eh.
Knížku jsem si půjčila v knihovně, přečetla za den, šla do knihkupectví, koupila ji, a do dnešního dne přečetla znovu 3x :). Velmi pěkná, sympatická knížka, na kterou si při rozhodování vždy vzpomenu.
Velmi pěkně strukturovaná encyklopedie, ale některá hesla trochu slaběji vysvětlena.
Hvězdičky přidávám hlavně za krásné fotky. Pár receptů jsem vyzkoušela, ale upřednostňuji jídla s jednodušší přípravu. V celku mě kniha tolik nezaujala.
Oddechová knížka, kterou jsem četla cca. před rokem, ale stále mi některé povídky přeběhnou přes mysl :)
Jeden z nejlepších psychologických románů, který jsem kdy četla. Druhá půlka je o trošku slabší než první, ale stejně doporučuji dočíst, abyste prožili celý příběh až do konce.
Knížka mě bavila od začátku do konce, ale možná jsem zaujatá, neboť blog Jenny Lawson už čtu nějaký ten pátek a velmi mě baví. Musím říct, že kniha ale předčila mé očekávání, protože oproti blogu byla pěkněji strukturovaná a již známé příběhy byly lépe vypointované.
Velmi doporučuji a doufám, že se nám v ČR dostane překladu i jejích dalších knih :)
Jednodušší knížka, která mě hned ze začátku naprosto vtáhla do děje a nemohla jsem ji přestat číst. Moc se mi líbil autorčin styl psaní, např.: krásně vsazené pohádky do příběhu či celková jeho promyšlenost (doporučuji si některé pasáže pak znovu přečíst, vše je domyšleno do poslední tečky). Jediný mínus u mě byl konec, který mě sice překvapil, ale stále mi tam něco chybělo..
Velice chutné recepty, ale několik z nich bohužel neodpovídá vzhledem fotkám. I přesto doporučuji :).
Typická „dickensnovská“ kniha, jedna z nejoblíbenějších klasik s krásně popsaným příběhem přibližující nám tuto dobu. Ale přesto mám Davida Copperfielda radši :)
Do konce knihy jsem neměla jediné zdání, kdo je vrah. Geniální kniha!
Na můj vkus příliš bulvárně napsané, ale jako oddechovka ideální.
Poutavě napsaná biografie o tak důležitém člověku (nejen) pro českou tělovýchovu. Autorka představuje Tyrše nejen jako zakladatele Sokola, ale i jako člověka figurujicího v revolucí zmítajícím Rakousko-Uhersku a obdivovatele umění s vysokou intelektuální úrovní. Vřele doporučuji.
Velice zajímavě napsané, místy vtipné, ale dějové mi tam stále cosi chybělo.