Eevina komentáře u knih
Na tohle 5 hvězdiček nestačí... na to nestačí ani 10 hvězdiček... první kniha, u které lituji, že má jenom necelých 1000 stran, první knížka, kterou jsem reálně nechtěla nikdy dočíst, protože wau. Rowlingová prostě umí. Může mít příští díl aspoň 2000 stran, prosím?
Já vlastně nevím, co si mám myslet. Dávám 2 hvězdičky, protože ten příběh je naprosto nereálný, pitomý, šílený. Zachraňuje to jen styl psaní, ten se mi líbil, když teda zapomenu na prvních několik destítek stran nudy. A ještě víc nechápu, jak takhle kniha může mít takovou reklamu a nadšené čtenáře. Vždyť je to kravina! Amy je normální psychopat a Nick děvkař a hajzl. A ta americkost z toho úplně křičí, dobrovolnické akce, horké linky, pořady v televizi, moderátorka jako zastánkyně zmizelých a obviňující manžele, to je možné jen v Americe. Jsem ráda, že jsem si tu knihu půjčila v knihovně a že si jí nepřinesla domů z knihkupectví.
Tak tohle je pořádná duchařina, povedený horor a detektivkou bych to teda vůbec nenazvala... Bohužel mi to přijde celé takové nedodělané, nedotažené do konce. Tohle je moje první zkušenost s touto autorkou a určitě ne poslední.
Každopádně když mi při čtení blikla lampička, parádně jsem nadskočila :) nedoporučuju číst večer nebo v noci.
Klasická harlekýnka s bonusem a to dlouhými, občas až zbytečně dlouhými pasážemy, kde se popisuje sex mezi hlavními hrdiny. Jediný, co se knize nedá upřít, je to, že je čtivá a člověk se do ní snadno začte. Jinak kravina.
Tahle kniha vás donutí se zamyslet sami nad sebou, nad svým životem a svými chybami. Pomůže pochopit jednání druhých i svoje vlastní. Za mě povinná četba, kterou by si měl přečíst každý.
Kniha se nedá přečíst na jeden zátah, protože tolik důležitých informací vás donutí se každou chvíli zamyslet, je potřeba tyto informace nechat v sobě dozrát a pochopit a pak ve čtení pokračovat.
Čte se lehce, rychle a snadno :)
No teda, čekala jsem od toho sladkou romanci ze střední školy a brala jsem to jako oddechovou knížku a to tak vůbec není. Je to silný, smutný příběh o životě, lásce, přátelství, zodpovědnosti a i o naději, že jednou bude líp. A ta poezie, která je v knize obsažená, ta je nádherná.
Taková krásná sladká čistá romantika, která potěšila mé osamělé srdce. Žádné veledílo to není, na zadek si z toho nesednu, ale na to, aby si u toho člověk odpočinul, nemusel u toho přemýšlet a potěšil své srdíčko to bohatě stačilo. Zatím nejlepší knížka od téhle autorky (Leo a Evie mě tolik nenadchli).
Pěkná, příjemná kniha, která zaujme. Není to žádná bomba, ale ani vůbec špatná. Čte se příjemně a rychle, snadno vtáhne do děje. Za mě spokojenost:)
Jsem naprosto unešená, po dlouhé době jsem narazila na něco tak pěkného a skvělého. Miluju anglickou a skotskou krajinu, a tady je to bezvadně popsané a příběh? ačkoliv jsem čekala trochu něco jiného podle anotace, jsem nadšená, životní lidský příběh propletený s vraždou mě uchvátil. Pro mě je to nejlepší kniha po dlouhé době a už se těším na pokračování.
Jedna z nejhorších detektivek, co jsem četla. Kniha si tu reklamu a označení kniha roku vůbec nezaslouží. Kniha začíná Josefem Ekem, na kterého se v polovině knihy skoro zapomene a místo toho se skočí na hlavního hrdiny Erika, který musí řešit únos syna a prožívá totální rozpad rodiny, který jsem absolutně nepochopila, kniha končí zmateně, nepochopeně a čtenář vůbec neví, jak to dopadlo s Evelyn, co se s ní stalo, jak je možné že jí Josef našel atd. Možná kdyby se spisovatelé rozhodli jen pro jeden kriminální případ (a myslím, že nejlépe pro Josefa Eka), kniha by byla dobrá a kdyby se tomuhle jednomu případu hodně věnovali, možná by to opravdu mohla být kniha roku.
Jak mě první díl nadchnul, tak mě poslední díl zklamal. První dva díly jsem četla jedním dechem, ale ze třetího dílu cítím jednu velkou depresi. Konci jsem moc neporozumněla a zklamalo mě, co autorka provedla Peetovi, jestli to opravdu bylo za potřebí. Hlavní hrdinka prožila skoro celou knížku v depresi a já dostala depresi z ní. Tak nějak jsem doufala, že jak famózní byly první dva díly, že zakončení bude v podobném duchu. Hm nebylo. Škoda.
Za mě nejhorší kniha od Olsena, musím přiznat, že jsem se místy silně nudila. Jediný, co to zachraňoval byl klasicky Asad s Carlem, ale ani to nestačilo k tomu, abych přemýšlela o tom, jestli to chci vlastně dočíst. A dočetla jsem to jenom proto, že tohle je Olsen. Prosím, ať je příští díl o 100% lepší, opravdu bych byla nerada kdyby to s touhle sérií šlo z kopce.
A samotná zápletka? Sorry, ale ani jedno mě nezaujalo. Strašně moc liníí, jedna horší než ta druhá a když už se to zamotalo do jednoho klubka, už jsem se jenom modlila, aby už byl konec. Takhle fakt ne :(
Je to taková detektivka/thriller/romanťárna pro mladé, ale je to rozhodně super. Na klasickou detektivku nebo thriller to určitě nemá, ale proč ne. Jennifer ukázala, že umí i jiné příběhy než sladké romantické knížky z vysokoškolského prostředí. Sice bych brala ještě pár vysvětlení k určitým lidem nebo k ději v knížce, ale to rozhodně hvězdičku neubírá. Za mě super.
Myslela jsem, že Nesba, který je u mě na 1.příčce nejlepšího autora, nikdo nepřekoná, ale Rowlingové se to povedlo. Dlouho jsem odolávala přečtení Kukačky, protože jsem jí nevěřila, že po Harrym Potterovi dokáže napsat ještě něco lepšího. Teď jsem ráda, že jsem si Kukačku přečetla těsně před vydáním Hedvábníka. Ani nedokážu říct, která z těchto dvou knih je lepší. Jsem nadšená a jenom se děším příštích x měsíců, než vyjde další pokračování. Cormoran s Robin mi bude hodně chybět. Za mě 5 hvezdiček a i to je málo.
Musím říct, že Fin mi bude chybět, stejně tak ostrov Lewis. Také se musím přiklonit z jednomu z dolních komentářů, opravdu se spíše jedná o román než detektivku, ale pro mě je tahle poslední kniha z trilogie lepší než Muž z ostrova Lewis, přesto Skála je Skála a té se jen tak něco nevyrovná. May nezklamal a ráda se k celé trilogii jednou vrátím.
Myslela jsem si, že když jsem přečetla a obrečela Hvězdy nám nepřály, tak jsem myslela, že mě tahle kniha už nerozhodí. Ale rozhodila a já dočítala poslední stránky se slzami v očích. Přiznám se, že jsem do posledních stránek doufala, že to dopadne dobře, ale dopadlo to, jak to dopadnou muselo. Co říct, silný, emotivní a krásný příběh, který Vás donutí se zamyslet nad svými miniaturními problémy. Myslím, že ted hned nebudu schopná začít hned tak něco číst, ale myslím, že tenhle příběh a pocity, který ve mně vyvolal jen tak nezapomenu.
Od české autorky jsem toho moc nečekala, zatím mě české knihy moc nezaujaly, ale tohle předčilo vše, úžasná kniha s odlišným tématem, skvěle zpracovaná, obdivuji autorku, co vše musela nastudovat a těch informací, které musela najít...Skvělá, úžasná a když jsem na konci zjistila, že se vlastně vše stalo doopravdy, myslím si, že cenu kniha roku si zaslouží:)
hm..nu rozhodně lepší než první díl, ovšem nepochopila jsem ten název, co tam jako bylo temného? "sadomaso" se někam vytratilo a zbyla z toho romantická kniha s popisem stejných sexuálních scén. Zachraňuje to akorát zápletka s bývalou přítelkyní aby se z toho nestal naprostý kýč.
Já si nemůžu pomoct, ale poprvé v životě musím říct, že seriál je lepší než kniha. Knížka je to krásná, dobře napsaná, ale prostě některé pasáže jsou zbytečně rozvleklé a když už nastane zlom nebo situace, kterou bych měla radši pořádně rozepsanou, tak mi přijde, že to autorka odbyla a sáhodlouze se věnovala pasážím, které pro příběh tak podstatné nebyly. Na můj vkus je kniha zbytečně obsáhlá a ubrala bych pár desítek stran a nevěnovala se zbytečně rozepisování nepodstatných věcí.
Každopádně výborný nápad, skvěle zpracovaný a promyšlený, ale vychytala bych pár much nu. Trochu se obávám ještě tlustějšího druhého dílu :)
Inu nejsem cílová skupina a začínám přemýšlet, zda na tyhle knížky už nejsem moc stará. Jako je to čtivý a oddychový ale sakra, vždyť to vůbec není reálný, jakože vůbec. Kdyby to bylo v žánru fantasy, tak bych nic neřekla, ale tohle?
Dobře, že si Ella vydělává na živobytí striptýzem, budiž, ale když se objeví hodný strejda Calllum, který smrdí penězma na kilometry daleko a ještě má úžasný sexy syny, a odveze nebohou Ellu na svoje mega drahý sídlo - to jako vážně? :D
Děj knihy mi spíš přijde jako dobrá komedie než románek, u kterého bych měla slintat. Je mi vlastně úplně jedno, co se všechno hlavní hrdince děje a jak to s ní dopadne.
Ale tak na druhou stranu, je to čtivý, pěkně jsem si u toho odpočinula a zkusím ještě ty dva další díly, i když mám tak trochu strach, že se z toho stane spíš telenovela děsně přitažená za vlasy.
Tímto se omlouvám slečnám, které jsou z knihy nadšené, ale já už jsem holt na to stará (a to mi bude teprve 30) :D.