Eillen komentáře u knih
Opět jsem se nemohla od knihy odtrhnout a hltala stránku za stránkou. Ale víc než detektivní příběh mě dostalo jak Tormod popisoval svoji ženu. Byl to až svým způsobem děsivý pohled do mysli člověka ztrácejícího rozum. My před sebou máme člověka, který je pro nás absolutním cizincem, ale on si nás stále pamatuje a vidí nás jiné, než jsme byli. A tak Tormodova touha vrátit se domů a dětinská víra, že je jen na dovolené a rodina si pro něj co nevidět přijede, zůstane tím nejsilnějším, co pro mě příběh přinesl. To a připomenutí, že ti staří lidé, které skoro nevnímáme mají za sebou životní příběhy, které by rádi někomu řekli, ale už nemají komu...
Chtěla bych vyjádřit pocity, které jsem při čtení měla. Ale nedokážu najít ta správná slova. A možná stačí jen jedno jediné.
Timšel
Celkově nejslabší díl celé série. Přesto jsem se nedokázala odtrhnout od knihy a musela pokračovat ve čtení, než jsem se dostala ke konci.
Nevím, už mi to přišlo trochu překombinované. A poslední šokující událost mi nedává smysl - proč by s tím čekali tak dlouho?
I přes tyto malé výhrady jsem ale s celou trilogií spokojená. Jen více takových knižních dárků.
Od autora jsem už četla A zrodí se hvězdy. A když mi bylo řečeno, že tento komiks má být ještě lepší, neváhala jsem a hned po něm sáhla. Nebudu říkat, že je ten příběh lepší. Oba dva jsou totiž úžasné - každý jiným způsobem.
Spolu s Davidem dostanete možnost poznat Mezisvět a zjistit, jak snadno se do něj dá propadnout. A možná vám to otevře oči a začnete ve světě vidět i to, co jste se rozhodli přehlížet...
Příběh samotný má rozhodně hloubku a myslím si, že jediné přečtení nestačí na to, abych si ho vychutnala a tak se k němu rozhodně ještě párkrát vrátím.
Nádherný příběh, úžasná kresba - prostě komiks, který si nesmíte nechat ujít.
Knížku jsem přečetla jedním dechem. Vyšetřování vraždy bylo spíš na druhém místě a prim hrál příběh z minulosti. Rozuzlení v závěru mě překvapilo a chvíli jsem nevěřícně koukala na stránky, než jsem byla schopná příběh dočíst. Zbylé příběhy z ostrova Lewis si rozhodně nenechám ujít.
Z Klíčova vstoupit do Morfeovi říše? A poté jít do samotného Pekla? Oba světy miluji a na jejich propojení jsem se těšila (byť se přiznám, že jsem se crossoveru i lehce bála). Bylo nezvyklé sledovat osudy rodiny Zámkových, kde klíče nejsou tajemství, ale svým způsobem běžná věc, kterou běžně používají. Nezvyklé, ale zároveň kouzelné.
Bohužel toho nemohu napsat víc aniž bych všechno vyzradila. Jedno je však jasné. Pro milovníky Klíčova i Sandmana bude úžasné znovu vstoupit do svých oblíbených světů. Pokud však někdo váhá, protože ani jednu komiksovou sérii nezná, nebojte se. Tento komiks si užijete i vy. Po přečtení budete litovat jediného - že nemáte ty dvě komiksové série při ruce a nemůžete tak pokračovat ve čtení.
Příběh jsem četla jako malá a dodnes se k němu pravidelně vracím. Každá ze sester si něčím ukradla mé srdce. Meg a její uvědomění si citů až ve chvíli, kdy jí bylo zakázáno milovat. Jo, která se neustále prala se svojí bouřlivou povahou a pomáhalo jí vědomí, že maminka je stejná. Beth, která byla stále tím roztomilým a vyděšeným děvčátkem, které by se ale rozdalo pro všechny. A Amy, která mi jako malá neskonale pila krev, ale ze všech prošla největší proměnou. Sestry společně prožily krásné, ale i velice smutné chvíle. Přesto spolu vždy držely a jedna se na druhou mohla spolehnout.
A i když jsem knihu naposledy dočetla před čtvrt rokem, z toho vzpomínání mám chuť se do ní začíst znovu.
Ráda bych dala vyšší hodnocení. Jak se mi celá série líbila, tak mi přijde ten konec takový... Nijaký.
Kniha měla skvělé části. Na noční tanec Molly a Náprstnice nikdy nezapomenu!
Bohužel ten konec... Ještě u Lesley bych chápala tu její svým způsobem naivnost. Ale u Muže bez tváře jsem nepochopila, o co se snažil. Pořád jsem čekala na to "něco" a najednou byl konec a myšlenka: "Aha, to jo, no...".
Mé úplně první seznámení s žánrem sci-fi. Do té doby jsem se mu vyhýbala. Od přečtení Gateway nechápu proč.
Nejzajímavější částí pro mě bylo popisování, jak se lidstvo metodou pokus omyl naučilo používat mimozemskou technologii. Bylo to tak reálné, že bych se nedivila, že jednoho dne se něco takového opravdu bude dít.
Knihu jsem otevřela dnes ráno a večer jsem ji dočetla. A to i přesto, že jsem měla její anglickou verzi. Od příběhu se nedalo odtrhnout a doslova se četla jedním dechem. Většinou u detektivních příběhů odhalím pachatele, ale tentokrát jsem do rozuzlení netušila.
Rozhodně si nenechám ujít další díly. Jen váhám, zda si je dám znovu v originále, nebo si ulehčím čtení překladem.
Jedním slovem - NÁDHERA.
Už při prvním čtení jsem si sérii Zámek a klíč oblíbila. A když jsem se dozvěděla, že vyjde jako kompendium, věděla jsem, že tohle prostě musím doma mít! Nádherný příběh, úžasná kresba a to vše v jednom velkém celku. Kdo by odolal...
Příběh mě chytl od prvních vět a odmítal pustit. Až tak moc, že jsem při čtení slyšela z dálky zastřený hlas Dalmonta vyprávět mi svůj příběh...
Autor popisuje město tak dokonale, že máte pocit, že se s Dalmontem procházíte rozpálenýma uličkama a už se těšíte, až si sednete na střechu s lahví vychlazené whisky.
I když obálka dopředu dávala vědět, že půjde o příběh o lidech, přesto jsem na začátku čtení měla pocit, že čtu o reálné plástvi s trubcemi.
Příběh se četl sám a popis rozdělení tříd na pracující a značně zdeformované trubce a vyvolené byl úžasný. Jediné, na co byla má představivost krátká, byly královny. Opravdu netuším, jak by bylo možné takhle rodit ve velkém...
I když další díly doma už nemáme, nelituji. Tato knížka obstojí i sama o sobě a všem ji doporučuji.
Doteď jsem to netušila. Ale svým způsobem jsem asi introvertka.
Celá tahle série byla prostě krása! Tomu příběhu by slušela i románová verze.
Za nejslabší považuji čtvrtý díl. Ten jiný styl kreslení mi prostě nesedl. K tomu mě mrzelo představování nových klíčů jak na běžícím pásu. Raději bych měla víc knih a každý z klíčů představený hezky podrobně. Naštěstí po slabé čtvrté části přišel pátý a ten nejlepší díl celé série.
Tuhle komiksovou sérii bych doporučila úplně každému. Jsem přesvědčená, že i člověk, co má vůči komiksům výhrady, by musel uznat, že četl skvělé dílo.
První románová kniha ze světa Zaklínače za mnou. Doufám, že i pokračování mě chytnou tak, jako první díl.
Scéna, která někomu připadala nudná a přerušující rozběhnutý děj - tedy rozprava králů - se mi líbila asi ze všeho nejvíc. Já prostě politikaření miluji a tady to bylo napsáno tak lehce.
Prozatím co se týká postav, tak mi nesedí Triss. V seriálu na mě působila mile, ale tady jsem měla pocit, že tzv. "sežrala Šalamounovo hovno" a kdykoliv měla své proslovy, musela jsem se nutit je dočíst a nepřeskakovat. Ale co, v každé knize objeví postava, co ne každému sedne...
Bála jsem se, že se mi tento díl líbit nebude, protože jsem hlavně fanouškem Nightingalea a když mi došlo, že bude "jen rádce na telefonu" byla jsem trochu v šoku. Autor mi to ale vynahradil přítomností muže z Nightingaleovi minulosti a konečně i osvětlením, co že byl vlastně ten Ettersberg.
A tak jsem se začetla do knihy, abych ji druhý den odložila dočtenou. Petr opět nezklamal a je vidět, že příběh dokáže utáhnout sám. Malé plus vidím za Lesley a její smsky. Přijde mi, že se to k ní hodilo - nedokáže se úplně odpoutat od minulosti a je vidět, že Petera považuje za přítele. Proč by mu jinak dávala takovou radu, že? Malé mínus za uspěchaný konec. Celkově bych to tak viděla na 4,5 hvězdy.
Když jsem si kupovala první díl, netušila jsem do čeho jdu a vybrala si podle zajímavé obálky. Knihu jsem přečetla za dva dny a hned sháněla druhý díl. I ten jsem měla za chvíli přečtený. Bohužel v té době ještě třetí díl nebyl přeložený a když k překladu došlo, podařilo se mi na sérii zapomenout. Od té doby jsem si párkrát vzpomněla v práci, ale doma už ne a tak jsem se k poslednímu dílu dostala teprve včera. A včera ho také dočetla!
Nathan je po předchozí bitvě a vraždě svého otce doslova troska. Žije jen pro jedno - pomstít se Annalise a zabít ji za to, že zabila jeho otce. Touha po pomstě je tak silná, že i když ví, jak se mění a jak začíná děsit i Gabriela, který ho miluje, nedokáže ji krotit.
Vlastně celá první část knihy popisuje právě to, jak válka Nathana mění a jak on se měnit nechá. Důvod udržet si své minulé já, které na něm Gabriel miloval, nachází - dle mého názoru - na poslední chvíli.
O druhé části nemohu psát, aniž bych vyzradila děj. Jen musím říct, že smekám pomyslný klobouk před autorkou za závěr příběhu. Nathanovi pocity v posledních kapitolách jsou napsané tak dokonale a hlavně tak reálně. A tak se vůbec nedivím, proč se nakonec Nathan rozhodl, jak se rozhodl.
Mimochodem - na lísku se už asi nikdy nebudu dívat stejně...
Po přečtení prvního dílu jsem se s nadšením vrhla na dvojku. A přišlo menší zklamání. Pořád to bylo vtipné, ale něco tomu chybělo. Ale třetí díl mi to vynahradil a osobně mi přijde lepší i než jednička!
Gerda pokoušející se být kladnou postavou? Nikdy bych nečekala, že se něčeho takového dočkám. Ale to by to nebyla Gerda, aby dobrým úmyslem neudělala nějakou blbost.
Tenhle vymrkaný komiks si prostě nesmíte nechat ujít.
Nádherné zakončení příběhu Morfea, které vlastně není koncem, ale začátkem. Už teď mi Sen začíná scházet a vím, že se k němu opět vrátím. Protože co by to bylo za život bez snění...