ela1972 ela1972 komentáře u knih

Šílená babička Šílená babička Martina Boučková

Tato kniha mi zpříjemnila dovolenou. Trošku svérázná ,,šílená", ale i moudrá babička, která svým příjezdem převrátí život naruby více osobám najednou. Kniha, u které se člověk zasměje i poučí. Toto je moje třetí kniha od autorky a už se těším na nějakou další.

29.07.2024 4 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Od autorky jsem již četla Spálená křídla. I tahle kniha mě moc zaujala. Při čtení jsem se přistihla, že se mi chce plakát a křičet. Obdivuji, jak se Linda dokázala ovládat. Já bych to nezvládla.

07.06.2024 4 z 5

Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Moc krásná kniha. Jen si myslím, že je spíše pro dospělé čtenáře. Jako jedenáctiletá bych ji asi neocenila tak jako teď.

11.05.2024 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tak to byla jízda. I přesto, že se v mi stavěly hrůzou vlasy na hlavě, nedalo se od knihy odtrhnout.

23.02.2023 5 z 5

Kdo jinému jámu kopá Kdo jinému jámu kopá Marie Rejfová

Moc pěkná, místy i vtipná detektivka. Josefína se mi líbila a tak asi sáhnu i po další knížce.

18.10.2022 4 z 5

Kolotoč strachu Kolotoč strachu Jan Vavřík

Silná kniha o smutném životě jedné dívky, která jen toužila po troše lásky a uznání.
Po přečtení této knihy si budu muset přečíst i ostatní díla autora.

03.11.2021 5 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Kniha opět nezklamala. Dobrá oddechovka k zasmání.

17.09.2024 5 z 5

Past na sňatkového podvodníka Past na sňatkového podvodníka Martina Boučková

Krásná oddechovka na dovolenou. Už druhá kniha autorky a moc mě její příběhy baví.

18.08.2023 5 z 5

Gott: Československý příběh Gott: Československý příběh Pavel Klusák

Úplně jiný pohled na dílo Karla Gotta. Vůbec si neumím představit, kolik usilovné práce této knize předcházelo. Odkazy k článkům, dohledávání. Prostě luxus. Krásná práce a super otevření dveří do světa umělců.

17.01.2023 5 z 5

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Moc hezká kniha o minulosti naší země. O dětech z Řecka jsem něco málo slyšela díky dvojici Martha a Tena. Kniha mi události přiblížila a celý příběh mě vzal za srdce.

22.08.2022 4 z 5

Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat František Šmehlík

Kniha se četla moc dobře, ale bylo tam příliš postav a hodně jmen. Mezi nimi jsem se ztrácela. Od druhé poloviny už příběh nabral obrátky a ano, musím přiznat, že se mi líbil.

31.05.2021 4 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Krásná kniha

22.02.2021 5 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Další výborná kniha o krutých dobách války. Od autorky jsem již četla i Máma milovala Gabčíka a musím říct, že každá byla jiná a obě byly fakt super čtivé a taky poučné. Na tyto osudy lidí by se nemělo zapomínat.

03.01.2021 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Opět super

24.12.2020 5 z 5

Rudý kapitán Rudý kapitán Dominik Dán

Toto bylo moje první setkání s Dominikem Dánem. Kniha má spád a i když se tam jedná o dost závažné téma, nechybí ani špetka zdravého humoru. Moc se mi líbila a vím, že brzy sáhnu po další knize tohoto autora.

27.06.2019 5 z 5

Divé ženy Divé ženy Emilia Hart

Na začátku mě vtáhla do děje jen současná linie. Ale postupem času už jsem v tom ,,lítala" a nedalo se odtrhnout. Moc hezká kniha i síle žen a propojení s přírodou.

11.02.2025 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Sice nová série, nová vyšetřovatelka, ale stále další skvělý případ od Roberta Bryndzy

29.06.2024 5 z 5

Kdo se postará o Annu Kdo se postará o Annu Kateřina Pantovič

Samotnou mě kniha moc mile překvapila. Velice originální kniha s nahlížením do nejednoho příběhu ze života. Něco úplně jiného, ale za mě super.

11.12.2023 5 z 5

Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Moc mile napsaný krutý příběh jedné ženy. Kniha se čte moc dobře i když se s Emilkou život v žádném případě nemazlil.

11.09.2023 4 z 5

Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal? Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal? Tomáš Etzler

O Číně jsem si nedělala iluze, ale až tak? Děkuji za otevření očí. Kniha se čtení hezky a já se poohlédnu po další knize pana Etzlera

27.12.2021 5 z 5